Komentari

kakotikupus.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


  • V

    Jesi ti to za vojnu obuku? :O

    A ovo znači da su te kao dijete odgajali na ispravan način.
    Imala sam priliku viđati majke koje su svoju djecu lupale po prstima i glavi i samo vikale - Ostavi to! Pusti to! Ne diraj! Nemoj!
    I djeca su onda jedino naučila da mogu sve što požele, samo treba paziti da ih nitko ne ulovi.
    Moja mama se uvijek ubijala ( a i nas djecu isto:))) pojašnjavajući zašto/kada se nešto smije, nije dobro ili se ne smije.

    Alzo dakle, sve je u dobroj poduci... da tebe nisu tako odgajali i učili o 'tajmingu', ti se možda ne bi bavio (sportskim) streljaštvom nego bi kupio
    AK-47 i, tkotisadštamože stilom, 'prošetao' ulicom ;O

    avatar

    15.02.2024. (14:36)    -   -   -   -  

  • kako_ti_kupus

    hvala velika ve u ime mojih roditelja. inače, ja san ti jedan fin dečko, gerry dečak, malo tvrdoglav, provokativan, ponekad i vulgaran ali dobro odgojen, mislim, bar sam imao dobre osnive za dobar samoodgoj :))

    avatar

    15.02.2024. (14:48)    -   -   -   -  

  • V

    Eto... i ja sam samo jedna fina i dobro odgojena cura... sve drugo što govore je potpuna laž :))

    avatar

    15.02.2024. (14:56)    -   -   -   -  

  • kako_ti_kupus

    to znam. nemam mejl i ne slušam šta selo priča :))

    avatar

    15.02.2024. (15:02)    -   -   -   -  

  • morska iz dubina

    Nas je u gimnaziji driblalo s puškon M48....vodilo u streljanu negdi u Stobreć i dobro san ja pucala...mirna ruka, a ka ronilica iz Vale, dah san mogla zadržat koliko triba...a onda me dopala OiZ i na 1.godini faksa...dobijem Rimsko pravo 5, al obrana tek iz 3.pokušaja jedva škrta duja...ti predavači, koje smo uvik zvali Pero puška, su bili očajni ..ka da polažemo ispit na vojnoj akademiji, a ne na Pravu...tu je moja meta, tajming, pucanje i ino, sve bilo u krivu...krivi izbor, kriva odluka, ispucavanje suza do besvijesti jer u ono vrime je u Splitu bija samo Ekonomski i Pravni fakultet..i tribalo je birat koji mi je manje mrzak...a volila san učit i tila medičinu al su moji gradili kuću u Vali pa je tribalo birat nešto od ovog mrskog šta ima doma.... dobro si napisa..za klinac ti sve ako odluku doneseš u krivo vrime...bolje ju je onda i ne donit..

    avatar

    15.02.2024. (15:21)    -   -   -   -  

  • Annabonni

    Ako nisi proša Kukuzovac i gađanje onda ništa od tebe.
    Mislim, na pogađanje

    avatar

    15.02.2024. (16:17)    -   -   -   -  

  • marival11

    Ja sam više kuglala ( 3 puta tjedno trening i utakmica vikendom ) nego se bavila streljaštvom. Najviše sam pucala kad smo trenirali za razne sportske igre. Poznata su mi pravila oko pucanja, ali i danas vjerujem da su svi dobri rezultati rezultat tog nečeg što imaš u sebi i sreće. Kod profesionalaca je mislim više do upornosti i poštivanja nekih pravila.

    Uglavnom, da mi zatreba i da mi je puška u blizini, pogodila bi metu i danas. A i kuglu bi mogla zavaljati do protivnika udaljenog 10 metara i oboriti ga s nogu...

    avatar

    15.02.2024. (17:09)    -   -   -   -  

  • nema garancije

    U startu sam naciljala u kojem pravcu ideš. Kao član gerijatrijske skupine, na blogu i životu, prošla sam i ONO i OVO i DSZ, a od svega
    me najviše privlačila četrdesetosmica. Nerado se hvalim ali sam tu
    baš bila dobra Sa zračnom mi ovi mušketiri nisu mogli parirati. E, sad,
    kad dublje sagledam situaciju i hice u prazno ili barem u skroz drugom
    pravcu, shvatih da je to samo zbog tajminga i disanja, a ja mislila...:)))))

    avatar

    15.02.2024. (17:12)    -   -   -   -  

  • Supatnik

    Bio sam republički prvak u ono i dsz, specijalnosti streljaštvo i orijentacijski marševi, nema toga na što nisam bio spreman samo da ne idem na nastavu

    avatar

    15.02.2024. (18:34)    -   -   -   -  

  • pal MOOD

    dunkve,
    bez tajminga i strpljenja, pogodiš u životu ono k'o prstom u g****;

    avatar

    15.02.2024. (19:29)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    Supatnik LOL. :)
    Išli smo na sve izvannastavne i natjecanja samo da se ne ide na nastavu.

    avatar

    15.02.2024. (21:28)    -   -   -   -  

  • j.

    Ja sam s oružjem uvijek bio najgori. Čak i u JNA pričali su da moraš ponavljati onaj marš od četrdeset kilometara po Deliblatskoj peščari, ali su valjda za nas par sumnjivaca nekoliko gađali ovi pokraj. Jbg, uvijek se i svugdje možeš pouzdati u desetare i kapetane karijeriste koji bi za čvarak i listu strijelaca preuredili :).

    Obranu smo imali u srednjoj, išlo se na Dotrščinu, sjećam se da su nam mrznule ruke od mraza na onoj M48, valjda isto nisam ništa pogodio, jedna cura s dugom plavom kosom mi se smijala i pitala cigaretu, nisam imao ali sam znao tko ima; to je bilo zanimljivije; uvijek sam imao taj spasonosni osjećaj; ne možete vi meni toliko kazni osmisliti koliko one mene ne mogu dotaknuti. Onda iz inata naučiš onu lekciju, unutarnji neprijatelji, sve one kratice, hop, hnv, ovi, oni, radi tog testa - biti ili ne biti - ne pogledaš ono finale kupa na Marakani (4:2), ali ima sad na jutjubu, Cico i Dule Savić - i dobiješ tri iz obrane; idemo dalje, opet sam vas prešao. Zato sam na tehničkom najbolje slagao na ploči one kombinacije binarnih ili vadio drugi korijen napamet na matematici; sasvim logično je da sam završio u društvenim djelatnostima :)).

    U JNA su mi prijetili pritvorom, vezao sam uske hlače žicom jer su mi stalno bile puknute na stražnjici, bio sam sramota za vojsku, zastavnik je rekao da nema većih, jer sam zakasnio u prekomandu, dvadesetisedam dana zaredom smo jeli grah varivo na položaju, imao sam sjajnu ventilaciju. Cijev papovke mi je bila hrđava iznutra od minusa te zime, slali su me devedesetidva dana na stražu, sedam tjedana borbene; spasio me neki Draža iz Beograda s Drnčom. Na kraju sam vjerojatno jedini vojnik koji je iz te vojske pušten dva dana ranije a bez nagrade, ostali su kao nagradu dobivali dane otpusta; ja zato da nešto ne zaj..em na smotri.

    To mi je međutim bila fantastična preporuka za HV, oni su me zvali među prvima, mislili su, nije očito njihov, mora da je naš, ali čiji bi takav lik kao ja uopće mogao biti; ja sam opet radije vozio, čuvao bagere i tenkove na ukapanju, stražario noćima u blatu kraj rijeke, čekao da ovi dođu, čak i pucao a da ni sam ne znaš u što, jer ti je srce u grlu kad ovi pored tebe šapću, idu, idu, ali nitko nije došao, a i sve mine su nas preletjele, čuo si ih, čim ih čuješ dobro je. Pucao sam, kako ne bih pucao, mislio sam, ako pređu mene, onakvog blatnog, bradatog, dugokosog, sa knjigom na ćirilici u ruksaku spašenom od paljenja u knjižnici, kako neće ostale; iza je nešto lijepo i svijetlo što me čuva da ne skrenem do kraja; moram tu biti; molio sam Boga da nikad ne vidim onoga kojeg bih pogodio.

    Ajd bolje da mi puške pustimo ljudima koji o tome nešto znadu pa još za plaću. Vidite da ovi Rafalei neće moći proći kroz onaj nadvožnjak ispod obilaznice, nema toga što naš čovjek ne može razbucati u paramparčad. Pa nisu Rusi idioti osim onog kneza Myškina; znaju oni da gdjegod je Hrvatska ušla, to se raspalo, od Kolomana sve do Angele. Kad dođu njihovi, koji god da to bili, ja ću im pisati mailove kao ove komentare, ništa se ne bojte, okrenut će se nakon prva tri-četiri i odmagliti :)).

    Kad sam imao tri godine doli kod babe, jedan barba Ilko mi je govorio, biće bolje kad dođu naši, a ja sam pitao; barba, koji su to naši; on je rekao, muči mali, ne znan, al biće bolje; vidi ti mulca šta ispituje. Baba mu je naravno rekla, ne pričaj pred diteton pizd...je :).

    Nisam još do danas otkrio točno na koga je mislio, još ih tražim :))).

    avatar

    15.02.2024. (23:54)    -   -   -   -  

  • Demetra

    J, na Dotki (Dotrščini) moja je djeca tako zovu i danas policija vježba gađanje pa kada sam u šetnji sa pesicom, moje četvrte, ako su vježbe moramo van iz šume. Sirota se boji, a i ja.
    Kupus, nisam ni u srednjoj ni na faksu pucala. U VT je bila kasarna pa smo samo išli u svakom razredu u posjetu, a na faksu smo imali marš na Sljeme ili streljana. Moj izbor Sljeme.

    avatar

    16.02.2024. (08:20)    -   -   -   -  

  • Litterula

    ja sam stara generacija, ONO i DSZ, streljana i tako to, al danas više nisam sigurna ni u što,
    a što se tiče akcije, da, važno je djelovati odmah, inače ode voz brale.....

    avatar

    19.02.2024. (14:41)    -   -   -   -  

  • konobarica

    Je. Tajming je sve.

    avatar

    19.02.2024. (21:59)    -   -   -   -  

  • Blog@Blog

    Blogeri se opraštaju od Kupusa

    avatar

    26.03.2024. (14:28)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...