Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

imena

jeste vi ikad razmišljali o tome da vas ime koje nosite određuje? mislim ono, vašim imenom je oma u startu određen vaš karakter i kako ćete prolazit u životu, očete li bit uspješni, di ćete se opredjelit za duhovnost, jeste li plave krvi i tako to.

pa recimo npr. kad neko kaže king đorđ oma znaš da je on plave krvi ili viktorija, henrik, zvonimir, jel tako da zvone? oma asociraju na uspjeh, a ne neki trpimiri, petri i ivani. doduše ovi ivani mora bit da su toliko bili frustrirani svojin imenon da su neki od nji postali i grozni. ili recimo, alfonso, oma asocira na ležernost jel tako, a ne ka npr. pilip. ili ako ćemo gledat ono šta je manje plavo a više crveno oma u uho upada ime emerson i još ako se prezivaš fitipaldi oma te asocira na ferarija i osvajanje naslova svjetskog prvaka jar sa takvin imenon nemoš bit ništa manje ili npr. lorenzo marquez, oma znaš da je ponjemu nešto dobilo ime, a ne neki mate motika, šta mate može bit nego lučkj radnik, ili arsen, dosadan ka i alen, jel tako.

e a šta je sa ženskin imenima? ivane su ka i ivice uvik spremne na učenje pošto i niko ne svača ozbiljno, sanje su uvik u nekin oblacima, a kad se neko zove mare oma znaš da je to težačka žena ka i mate, ane su npr. uvik spremne na dokazivanje jer je to ime toliko jednostavno da je to neminovno, dok su recimo veronike sve samo ne pouzdane. ili recimo da se neka zove jelena oma znaš da ima nemi poremečaj identiteta jer jelen je mužjak a njegova prva prarilja se zove košuta, dobro, jelen ima harem pa ga se može zvat i suljo, ali košuta nikad neče bit jelen.

i tako smo došli do imena miseci u godini. jel vi znate da su hrvati prvi narod u povjesti koji je ženama odao priznanje i jedan misec u godini nazvao ženskim imenom do svi drugi narodi imaju isključivo sva muška imena miseci, dobro neznan kako indijci zovu veljaču ili recimo narod bantu, al je sigurno da hrvati imaju ženski misec. e, a zašto je taj misec dobija žensko ime? zato šta ima 28 dana, kolko traje i menstrualni ciklus, jel zato šta je prevrtljiv, il je to zato šta je to misec mačaka. nikad nećemo znat šta je tvorcu tog imena bilo na pameri kad ga je dava, al je sigurno da je dobro poznava žene.

Post je objavljen 10.02.2021. u 11:47 sati.