Marija nam govori (VI dio):

23.01.2022.

1. Zli je kao lisica, on prijatelje božje stalno sijedi, prije svega one koji još ne nose žuč njegove zloće i otrov njegove ništavnosti u sebi. I on se pretvara kao da spava i da je mrtav, jer ponekad pušta čovjeka slobodnim od teških iskušenja kako bi ga to lakše mogao prevariti i smutiti kada nije na oprezu.
2. Ponekad on dopušta da opačina izgleda kao krepost, da bi čovjek u smetenosti zakoračio u tu prazninu i da bi tada, kada mu ne pomogne njegov skromni razum, propao.
3. Evo i jednog primjera. I milosrđe je ponekad porok, naime tada, ako ga se čini samo da bi se dopali ljudima. I najjača vježba pravednosti može biti nepravednost, proizlazi li iz požude i nestrpljivosti. I poniznost postaje nadutošću proizlazi li iz čežnje za sjajem i od toga da bude zamijećena od ljudi.
4. Krepost strpljivosti može se pokazivati a da to uistinu nije, ako bi se htjela osvetiti zbog pretrpljene nepravde kada bi to bilo moguće, no nanesenu nepravdu trpi samo zato što nije pronašla prigodnu priliku za osvetu.
5. Ponekad Zli pripušta jad i brige ljudima da bi se čovjek izgubio u prekomjernosti tuge. Ponekad istresa Zli strahove i brige u srce kako bi čovjek u služenju Bogu postao mlak ili da bi čovjek kojeg se ne može savladati u malom propao u velikom.
6. Lisica je prevarila onoga o kome govorim jer kad je u starosti sve imao po želji i sebi rekao da je sretan i da želi tako dalje živjeti, ugrabljen je tada – bez sakramenata i bez da može položiti račun o svojim djelima i imetku. Skupljao je dan i noć poput mrava ali ne u žitnicu Gospodinovu..
7. Stoga se one ptice Gospodinove nazivaju sretnim koje ne spavaju pod drvećem svjetovnih zadovoljstava već na drveću nebeskih težnji. Kada ih napadne kušnja lisice, nepravednog Zloga, odlete one odale vrlo brzo s oba krila, s poniznošću i nadom u Božju pomoć.
8. Bog je jedan i trojstven. Po Njemu je sve stvoreno i i bez njega ništa ne može biti učinjeno. I Zli je Božje stvorenje. No on ne može, ukoliko to Bog ne dopusti, pokrenuti niti jednu slamčicu ispred naših nogu. Tražite li i ljubite li stvorenja i svijet više nego Boga, i tražite li da postanete bogati i protiv Boga, Zli tada započinje zaposjedati vaše duše i s dopuštenjem Božje pravde čini da u vremenitim stvarima prividno imate sreću.
9. Majka nas poučava kako se suprotstaviti zlome:
- Kad se dodvorava željom za vremenitim dobrima, odgovori mu: „neprijatelju, ti nisi ništa stvorio, stoga ne možeš ništa niti dati. Pa i kada bi to mogao, brzo bi se to srušilo a i završilo“,
- Ako ti se dodvorava radošću svijeta, reci mu: „prijateljstvo sa svijetom završava bolom“,
- Ako bi se dodvoravao putenošću, reci mu „ne želim je imati, jer ona je na kraju otrov i završava u bolima“ - jer prijateljstvo sa Zlim nikad nije imalo sretan ishod a niti će imati.
10. Ja se, dakako, iz neba nikada ne udaljujem, jer nikada više ne mogu biti udaljena od blaženog promatranja Boga. Ni duša koja je u paklu, također više ne može biti odijeljena od boli vječnog prokletstva, kao ni duša koja je u onostranom čišćenju prije no što je posve očišćena.
11. Kristova izjava o Mariji „koja je od svih stvorenja imala najdublju ljubav prema meni“! (Čovještvo Sina Božjeg – str. 59).
12. Marija o Isusu: „Njegova bol bila je moja bol, jer Njegovo srce bilo je moje srce“
(Marija, djevičanska Majka Božja – str. 80)!
(Kraj serijala)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.