Fressssssh

utorak, 22.03.2016.

pluralizam mišljenja i sloboda govora


Ima jedna blogerica vrlo marljiva, koja revno komentira sve i svakoga pa joj nerijetki zamjere da svakom loncu mora bit poklopac.

Ja osobno mislim da nisu u pravu, te da svakim javno iznesenim mišljenjem, po defaultu, jebate lipe riči, otvaramo legitiman prostor za kritički odnos ostalih sudionika u procesu, dakle drugih blogera.

Tako smo prekjučer imali temu vezanu za obrazovanje, koja je izazvala diskusiju, u kojoj su sudjelovali, mnogi laici poput mene, ali i osobe poput Sjeeokosog s zavidnim stažom u obrazovnom procesu, ili Mele i blogerice Ponos i predrasude, koje su i sada aktivne u obrazovnom procesu, što im daje dodatni legitimitet za sudjelovanje u diskusiji.

Diskusija je bila iako uz određena neslaganja, kulturna i koliko je to bilo moguće argumentirana, pri čemu je dobar dio komentatora izrazio sumnju u vjerodostojnost događaja oko kojeg se diskusija pokrenula.

Napominjem nitko nije postavio pitanje vjerodostojnosti, cijenjene blogerice, nego izvora, dakle internetskog portala, što je u dobroj mjeri razumljivo jer je svima poznata činjenica da velika većina objavljenog na internetu ne odgovara istini.

Danas je cijenjena blogerica, koja se inače prije nekoliko dana žalila zbog toga što su je četiri pripadnika blogizajednice blokirala, po njenom mišljenju neopravdano, blokirala komentare svima.

Učinila je to nakon što je objavila fotografiju koja bi trebala potvrditi autentičnost događaja oko kojeg se i pokrenula diskusija, na kojoj se barem meni na prvi pogled čini da je rukopis učenika malo preodrasli za desetogodišnjaka, kao i da je rukopis učiteljice neodoljivo sličan učenikovom.

U svakom slučaju nevažno.

Djeco nemojte biti kao cijenjena blogerica, nemojte braniti drugima da kažu svoje mišljenje, to je ponašanje razmaženog derišta, pogotovo ako isto takvo ponašanje zamjerate drugima.

- 18:40 - Komentari (20) - Isprintaj - #