Fressssssh

nedjelja, 25.12.2022.

Božić je


Odgovori na sva pitanja se nalaze u nama ili oko nas, tako da uopće nije teško spoznati smisao Božića, niti zašto je baš dijete, kao simbol novog života temeljni kamen naše vjere, ili civilizacije kako vam drago.

Kad pogledam svoje andeliće, kako se širom otvorenih očiju iskreno vesele Božiću, u toj dječjoj iskrenoj radosti, neopterećenoj bilo kakvim suvišnim spoznajama, su odgovori na sva vaša pitanja, na sve vaše nedoumice i dileme.

Trebate jednostavno biti sretni, Božić neka vam bude mjesto susreta, budite na trenutak taj jedan dan obitelji dovoljne sebi, učinite sve što je potrebno da stvorite taj mjehurić ljubavi.

Nemojte dopustiti nikome da vas pokoleba, ne dajte ljudima praznih srca da vam pokvare veselje, da vas uvuku u svoju mizeriju.

Radujte se, budite djeca širom otvorenih očiju, budite ljubav, uradite to zbog onih koji više nisu s nama, uradite to zbog sebe, i zbog onih koji dolaze poslije nas, ostavite im sjećanja na sreću, po nečemu vas moraju pamtiti, pa zašto ne bi po Božiću.

Želim vam sretan Božić, svima vama kojima Božić nešto znači, posebno onima među vama koji su iz bilo kojeg razloga odvojeni od svojih najbližih, i onima kojima je bilo njima ili njihovima bližnjima ugroženo zdravlje, onima koji su ostali bez nekoga od svojih bližnjih, vjerujte mi na riječ da dobro znam, koliko Božići znaju biti tegobni i tužni, ali sjetimo se kad smo polagali zakletvu za blogere da smo obećali da ćemo svakog Božića širiti radost i ljubav, jer kako bi inače ta dječica koja dolaze poslije nas znala što im je činiti.

Ako posustanemo ovi praznih srca koji se pitaju koji je smisao Božića, će im oduzeti radost iz širom otvorenih očiju, a to nikako ne smijemo dopustiti, zar ne.

- 12:20 - Komentari (13) - Isprintaj - #