Fressssssh

petak, 18.03.2016.

biti Tenzing

Znate li tko je bio Namgyal Wangdi, nemate pojma vjerojatno, nije ni čudno, zašto bi uopće i znali, možda bi Tenzing Norgay nekome nešto značilo, ljubitelji križaljki i kvizova su se vjerojatno susreli s ovim drugim, a samim time i ne znajući i s ovim prvim, jer to je jedan te isti.

U ovom vremenu, bagateliziranom do krajnosti, kada da bi bio poznat ne moraš učiniti ama baš ništa nego biti poznat, u vremenu Jennera i Kardashiana, di se apsolutno ne zna koji su koji, a to uostalom nije ni važno, koga još briga ko je taj neki Namgyal ili kako se već zove.

A taj Tenzing ili kako li se već zove odveo je Sir Edmunda Hillarya di samog vrha Maunt Everesta, i pokazao mu valjda najspektakularniji pogled na svijetu.

Povijest je prema Sir Edmundu bila blagonaklona, iako je umjesto njega mogao biti bilo koji drugi Sir, jer jedino bitno za popeti se gore bilo je imati Tenzinga.

Kažu da iza svakog uspješnog muškarca stoji uspješna žena, onda vjerojatno iza svake uspješne žene stoji njena mama. Na koncu i nije od presudne važnosti da li ste Tenzing, ili imate svog Namgyala, važno je da znate uživati u pogledu.

- 07:34 - Komentari (11) - Isprintaj - #