Vječna hvala

Image Hosted by ImageShack.us


Kako bi ti ja mogao izreći hvalu

Veličanstvu Tvome?

Zrno pijeska u pustinji zemaljskoj

Glas koji ne viče,a tvoj je

Jer Ti me odabra i sada

Provlačiš me kroz sito i rešeto,

Čistiš me i odvajaš za građu

Stanova svojih

I kako da Ti zahvalim za sve to?

Riječi nemam za opisati sve

Što ono što sam od Tebe vidio

Niti da izrečem sve ono što sam s Tobom doživio

Stojim kao promatrač čudesa Tvojih

Divim se, a ni to nisam zaslužio



Riječi ne koriste ništa

Kao ni ovo slovo na papiru

Moj pogled zbog tebe opet blista,

Moja duša, kao kod rođenja

Opet, bijela je, čista



I stoga, Veličanstvu Tvome dat ću slavu

Svojim životom iskazati hvalu….


Da, ponekad se samo trebamo malo poniziti i reći hvala Ti, Bože na svemu, što se zdrav budim i što imam krevet na kojem mogu spavat, što imam zdravu obitelj i prijatelje i crkvu u blizini kuće svoje pa mogu Te Isuse i dodirnuti..

Ah, kada bi Njegov narod molio, molio za dobrobit, za blagoslov zemlje i izlazak iz krize..

Ako molitva jedne bakice može promijenit život njezine unuke što bi onda uradila molitva 4 milijuna ljudi za svoju zemlju...

Da, pa kad bi samo svi rekli: Hvala Ti!,nebesa bit se smilovala nad nama i blagoslov bi bio nad nama i Ja sam onaj koji jesam bi bdio nad našim glavama i mi opet bili Njegov narod koji moli...

Obucite se u kostrijet, pospite se pepelom po glavi, molite i postite, vele Proroci, a i Proroci Novog doba...

Želi li ovaj narod blagoslov Boga svoga?

Ili samo blagoslov ljudi?

Kuda nam je ići, a zapravo gdje ćemo stići?

Srce ljudsko teži za Bogom, a oni to i ne znaju...

O, Kriste, čije Krv odjekuje u Nebesa...

Cijena naših grijeha je plaćena, pa što smo onda nesretni...

Obratimo se, vjerujmo... vjera,ufanje, prije svega ljubav...

Čujete li pastiri naroda Božjeg? Molite li?
A vi narode Božji?

A ti, zašto gledaš? Kada si zadnji puta zahvalio? Prekrstio?

Ili i dalje svojim egom i ponosom lažnim prkositi cijelom svemiru punog Duha Božjega?

Vjerujem u Boga veliš. I Sotona vjeruje i dršće, a što ti činiš?

31.08.2009. u 12:28 · Ostavi komentar (12) · Isprintaj · #

Blagoslov

Image Hosted by ImageShack.us

Hrlim u zagrljaj ljetne noći,
Bez zagrljaja one koju volim
Bez toga zagrljaja ja još dugo neću moći

Dok me čeka poljubac tihoh sna
Njenog ja se uvijek sjetim
Poljubca zbog kojeg je i ona radosna

Veo mraka polako me prekriva
Blagoslov njezin ja želim
Blagoslov što u njenoj moltvi se skriva

Tomislavgrad, Kolovoz 2009.

Danas mi je s djevojkom godinu i pol dana. Zahvaljujem svaki dan Bogu na danu kada sam je poljubio, točno prije godinu i pol dana, a i Bogom mi je dana, poslana mi je u ključnim trenucima moga života u doba, bila mi je pomoć i desna ruka, hrabrila me i skupa smo doživljeli Ljubav Kristovu kroz jedno drugo.

Kada je Srce Isusovo središte naših srdaca onda ljubav prema voljenoj osobi poprima obilježje božanske ljubavi. Toga sam svjedok. Kroz svaku molitvu za nju i za nas volim je sve više i želim je ljubiti upola onako kako je Krist ljubi, neizmjerno, bezuvjetno, požrtvorno i predano.

Iako nas čeka teška godina, uzdam se u Ljubav Kristovu da će nas osnažiti i potkanuti nas rast u ljubavi jednom prema drugom, u čistoj i svetoj, nježnoj i blagotvornoj ljubavi koju ovaj svijet ne poznaje jer ta ljubav dolazi od Boga samoga, Njegovim blagoslovom!


Image Hosted by ImageShack.us

Njoj posvjećujem ovu pjesmu i Pjesmu o Vrnoj ženi iz Knjige Izreka i svim ženama na ovom blogu:

Izreke 31,10-30
IX. PJESMA O VRSNOJ ŽENI

10 Tko će naći ženu vrsnu? Više vrijedi ona nego biserje. 11 Muževljevo se srce uzda u nju i blagom neće oskudijevati. 12 Ona mu čini dobro, a ne zlo, u sve dane vijeka svojeg. 13 Pribavlja vunu i lan i vješto radi rukama marnim. 14 Ona je kao lađa trgovačka: izdaleka donosi kruh svoj. 15 Još za noći ona ustaje, hrani svoje ukućane i određuje posao sluškinjama svojim. 16 Opazi li polje, kupi ga; plodom svojih ruku sadi vinograd. 17 Opasuje snagom bedra svoja i živo miče rukama. 18 Vidi kako joj posao napreduje: noću joj se ne gasi svjetiljka. 19 Rukama se maša preslice i prstima drži vreteno. 20 Siromahu dlan svoj otvara, ruke pruža nevoljnicima. 21 Ne boji se snijega za svoje ukućane, jer sva čeljad ima po dvoje haljine. 22 Sama sebi šije pokrivače, odijeva se lanom i purpurom. 23 Muž joj je slavan na Vratima, gdje sjedi sa starješinama zemaljskim. 24 Platno tka i prodaje ga i pojase daje trgovcu. 25 Odjevena je snagom i dostojanstvom, pa se smije danu budućem. 26 Svoja usta mudro otvara i pobožan joj je nauk na jeziku. 27 Na vladanje pazi ukućana i ne jede kruha besposlice. 28 Sinovi njezini podižu se i sretnom je nazivaju, i muž njezin hvali je: 29 "Mnoge su žene bile vrsne, ali ti ih sve nadmašuješ." 30 Lažna je ljupkost, tašta je ljepota: žena sa strahom Gospodnjim zaslužuje hvalu.

Neka vam Gospodin blagoslovi sve vaše dane i sve vaše susrete, obitelji i prijatelje! :)

25.08.2009. u 19:59 · Ostavi komentar (7) · Isprintaj · #

O dijelima

Image Hosted by ImageShack.us


Izreći ću najljepše molitve
Riječi moje k Tebi pozlaćene će biti
Uzljubiti ću te usnama,
I srce ti svoje vječno predati
Obećati ću vjernost do vijeka
i dovijeka moje usne te neće prestati hvaliti:
„Gospodine, Gospodine!“ (usp. Mt 7,21)
I o toga neću imati ništa,
Jer riječima ljubav ne mogu pokazati
Niti mogu ljubav postići molitvom,
Niti vjekoviti hvalospjevima uzljubiti Tebe
Niti se svojom pasivnom vjernosti
Svidjeti Tebi, Vječnoj Ljubavi

Jer vjera je ljubavi djelotvorna, (usp. Gal 5,6)
A bez djela vjera je jalova (usp. Jak 2,20)
Vječna Ljubav plaća po djelima (usp. Job 34,11)

Ja, Djelima svojim opravdati ću se, (usp. Jak 2, 24)
Jer vjera bez djela, mrtva je vjera (usp. Jak, 2,25)
I Ti, uzvraćaš meni po djelima mojim (usp. Rim 2,6)

Tebi, djelima dobrim povjeriti ću ti dušu svoju
Vjernom Stvoritelju svome (usp. 1 Pt 4,19)
i plodove Ljubavi mi po djelima ćeš mi dati (usp. Tit 3,14)

Plaća će mi biti da pijem s Izvora Vječnog
I Živa će mi Voda zauvijek žeđ ugasiti (usp. Iv 4,37-39)
U onaj Dan!

Jer ti si Onaj koji istražuje bubrege i srca
i dat ćeš nam svakomu po djelima našim (usp. Otk, 2, 23)

Ti si se, Gospodine opravdao Djelima Svojim (Usp. Mt 11,19)

Image Hosted by ImageShack.us


Potaknut dijelima svetaca Alfonsa Marie Liguorija i Franje Saleškog, razmišljao sam kakvo je moje uzvraćanje ljubavi Vječnoj Ljubavi? Kako se pred Bogom opravdati i kako mu zahvaliti za milosrđe iskazano preko dana, na daru Njegovog Duha, Duha Svetoga koji me potiče na kreposna dijela ljubavi da bih se spasio? A to je jedino što zapravo Bog i želi za nas, da budemo spašeni. Zbog moje osobne slabosti, a to je oholost u vjeri, najopasnija stvar za kršćanina, zaslijepio sam bio u nekim stvarima. Kako ja ljubim Isusa Krista?

Image Hosted by ImageShack.us


Sveti Alfonso navodi u svome djelu Kako ćemo ljubiti Isusa Krista da se svega moramo odreći u korist Onoga koji je za nas umro na križu, to će nas odvesti ka savršenstvu u ljubavi. Malo je teško odreći se svake druge ljubavi za Vječnu Ljubav, a Bog naš je ljubomoran i sebičan želi nas u cijelosti posjedovati već ovdje na Zemlji (da nas obdari višim darovima) i zato nas kuša i potiče na to. Kao onaj mladić iz Evanđelja po Mateju, većina nas ostaje tužna jer se ne odričemo svega, imamo i ovdje razna druga bogatstva.
I ostajemo samo oni koji se drže Božji zapovijedi, čuvamo se od grijeha jer Zakon je zbog grijeha.
Gdje je ona druga komponenta? Da bi uistinu bili dobri ljudi, dobri kršćani, kaže Isus bitnija su nesebična djela, neće svatko moći k Njemu tko mu govori:“Gospodine, Gospodine“, ne, i to osjećam na svojoj koži. Bez nesebičnih djela koja su potaknuta nesebičnom ljubavi prema bližnjemu i prije svega radi ljubavi koju nam Bog pruža svakodnevno, uslišavajući naše mukotrpne i pilajuće molitve (nekad mi padne na pameta kako Mu se da više slušati, nas jadnike, sa našim uvijek ispruženim rukama i povicima: daj mi zdravlje, neka ozdravi, daj mi blagostanje, daj ovo daj ono) i blagoslivajući nas, ne, nećemo se spasiti. Pa, Gospodine tko će se spasiti? Ljudima je nemoguće, Bogu je sve moguće!

Image Hosted by ImageShack.us


Jednom mi je jedna draga prijateljica i blogerica rekla:“Kakav sam ja kršćanin, kada prosjak na uglu, opet ostaje prosjak“, što je istina. Kakav sam ja kršćanin, kada u svojim molitvama i svojim djelima gledam svoju korist i svoje zadovoljstvo, hrljajući na brojne seminare, duhovne obnove, samo da ozdravim i Boga se opet sjetim na idućem seminaru. Netko će mi reći, pa dobro, možda ih Bog želi na tim seminarima, nemoj tako suditi. Ne sudim, samo sam žalostan, jer svi smo mi onaj Izraelski narod što mu se Bog – Jahve – Onaj koji jest svakodnevno objavljuje, uvijek bunimo protiv Njega i Njega odbacujemo u svakom malom Križu kojeg nam šalje, umjesto da smiono mu zahvalimo i na bolesti i na smrti i na žalosti jer možemo trpjeti kao i On sam i pridonijeti spasenju drugi i uzljubiti ga tako nesebično, da zaboravimo malo sebe.

I drugi mi bloger, isto dragi prijatelj, predbacuje kako u našoj Crkvi vlada jedno mišljenje vladajuće hijerahije na čelu s Papom i biskupima, gdje je arogancija, korupcija i mito toliko prisutni i kako mi ne ukazujemo na to i kako to svi slijepo prihvaćamo, stanje i sve što nam oni govore.
Sve mi to vidimo (mada i nije baš tako očajno stanje), dragi moj, nesavršenosti i nastojimo neke stvari mijenjati, ali većina ih je upravu, biskupa i svećenika, Papa pogotovo jer sami oni ukazuju na svojim propovijedima i enciklikama na nepravilnosti Crkve (kao zajednice – pastira i ovaca) i njene grijehe i potiču nas na mijenjanja. Oni su, mislim, ipak Božji izabranici na tim mjestima, ne svi, ali većina jest i oni su se odrekli svoga života da bi služili Kristu i Crkvi, njihove svilene rukavice su njima plaća kako im je samo Isus obećao:

Nagrada Isusovim sljedbenicima
(Mk 10,27-31; Lk 18,27-30)

27Tada Petar prihvati pa upita: "Evo, mi sve ostavismo i pođosmo za tobom. Što ćemo za to dobiti?" 28Reče im Isus: "Zaista, kažem vam, vi koji pođoste za mnom, o preporodu, kad Sin Čovječji sjedne na prijestolje svoje slave, i vi ćete sjediti na dvanaest prijestolja i suditi dvanaest plemena Izraelovih. 29I tko god ostavi kuće, ili braću, ili sestre, ili oca, ili majku, ili ženu, ili djecu, ili polja poradi imena mojega, stostruko će primiti i život vječni baštiniti."
30"A mnogi prvi bit će posljednji, i posljednji prvi."


I da mnogi od njih koji nisu vršili svoj poziv će biti posljednji, i preteći će ih bludnice, carinici i prosjaci.
Tu se opet od sviju traži jedno da djeluju iz nesebične ljubavi.

Budite dakle savršeni kao što je savršen Otac vaš nebeski! (Mt 5,48)

I donijet ću vam jedan dio iz djela sv.Aflonsa Liguorija:

„Tko ljubi Isusa Krista, neprestrano razmatra vječna načela i prema njima usklađuje svoj život.
Tko ljubi Isusa Krista, i te kako razumije riječi Svetoga pisma: „Ispraznost nad ispraznošću, veli Propovijednik, ispraznost nad ispraznošću, sve je ispraznost!“ (Prop 1,2). On zna da je svaka zemaljska veličina samo dim, blato i prijevara; zna da se jedino dobro i sreća duše sastoji u tome da ljubi Boga i vrši Njegovu volju; zna da čovjek vrijedi onoliko koliko vrijedi pred Bogom, zna da je uzaludno steći cijeli svijet ako potom izgubi dušu; zna da ni sva zemaljska dobra ne mogu zadovoljiti ljudsko srce, nego da to može samo Bog. Ukratko, on zna da treba ostaviti sve da steknemo Sve.
Postoje kršćani koji nisu tako pokvareni kao oni o kojima smo govorili, a koji ne bi htjeli ni u što drugo vjerovati, samo da mogu slobodno živjeti u porocima i bez grižnje savjesti. Ti kršćani, o kojima sada govorim, vjeruju, ali njihova vjera je slaba i mlitava. Vjeruju svete tajne, vjeruju istine objavljene u Evanđelju, vjeruju u Presveto Trojstvo, u otkupljenje u sakramente itd..., ali ne vjeruje sve. Isus Krist je rekao:“Blago vama siromasi...;blago vama koji sada gladujete...;blago vama koji sada plačete...;blago vama kada vas zamrze ljudi i kada vas izopće i pogrde i izbace ime vaše kao zločinačko zbog Sina čovječjega!“ (Lk 6,20-22). Tako govori Isus Krist u Evanđelju. Kako onda može reći da vjeruje Evanđelju onaj tko kaže: Blaženi koji imaju novaca, blaženi koji ne trpe, blaženi koji se zabavljaju, jao onome tko je progonjen i zlostavljan?
Takve osobe ili ne vjeruju Evanđelju ili mu vjeruju samo djelomično. Tko vjeruje potpuno i cjelovito, smatra svojom srećom i milošću od Boga ako je na ovom svijetu siromašan, bolestan, ponižen, prezren i zlostavljan. Tako vjeruje i tako tvrdi onaj tko u svemu vjeruje Evanđelju i doista ljubi Isusa Krista!“ (Kako ćemo ljubiti Isusa Krista, str.155-156)

Bog te blagoslovio, Alfonso, ovo je kritika od vrha Crkve do najmanjih! :)

Neka vas Gospodin čuva i blagoslovi, sve i vjernike i nevjernike! :)
Amen.
Vaš Defton
PS.
Još da svi sav tekst pročitaju,ajme, ne bi bilo uzaludno moje pisanje... ;)

18.08.2009. u 21:02 · Ostavi komentar (17) · Isprintaj · #

Image Hosted by ImageShack.us


Tihi Povjetarac donio je
Miris Njene svilenkaste haljine
ranom Zorom natopljen

Stajala je bosa na rosnoj Travi
A nad Njenom glavom jutarnje Sunce je sjalo
kao kruna, božanska kruna

Opet je s Nebesa sišla...


Velikoj Gospi na bladgan Uznesenje Djevice Marije!


Pozdrav Neoskvrnjenoj Djevici Mariji

Pozdrav Neoskvrnjenoj Djevici Mariji nalazi se u 3. knjizi poglavlje 19., sv. Getrude Velike od Helfte. Blažena Djevica Marija je objavila sv. Getrudi, da će onome koji je tim riječima pozdravlja pokazati kakvom je ljubavlju prožeto njezino majčinsko Srce. Na času smrti ukazat ću mu se u takvoj ljepoti, da će njegova duša biti ispunjena radošću.

Pozdravljam Te i ljubim Te, Ljiljane što blistaš snježnom bjelinom,
mirisavi Ljiljane Presvetoga Trojstva!

Pozdravljam Te i ljubim Te, Ružo otajstvena
obasjana nebeskom slavom i ljepotom!

Pozdravljam Te i ljubim Te Neoskvrnjena Djevice,
prije poroda, u porodu i poslije poroda!
Od Tebe se rodio i Tvojim se
mlijekom hranio Kralj Neba!

Majko divna, pomozi meni,
nevoljnom grešniku i
moli za mene, sada i
na času smrti moje!

Amen!


Molite, draga djeco! :)
Vaš Defton

Neka Majka Marija moli za vas, kada vi nećete za sebe! :)

15.08.2009. u 11:50 · Ostavi komentar (6) · Isprintaj · #

Michealangelo

Image Hosted by ImageShack.us

Moj Bože

Moj Bože, mladost zelena i živa ne
može znati kako se na kraju ukus i
ljubav i misli promijene.

Kako svijet gubi, tako duh dobiva;
smrt i umjetnost slabo se gledaju: i
što još treba, što čekaš od mene?


Nikola Milićević



Živim od svoje smrti

živim od svoje smrti, a u stvari
ja sretno živim od nesretne kobi;
tko živjet ne zna u smrti i tjeskobi,
nek oganj kuša koji mene žari.


Nikola Milićević

Sigurna smrt je

Sigurna smrt je, ali sat njen nije,
život je kratak, ostaje ga malo,
prijatan je oku, samo nije stalo
do njega duši kad hoće da mrije.

Svijet je slijep, a djela mu ružna
potiskuju u kraj plemenite čine,
zgašeno svjetlo, s njim hrabrosti ine,
likuje lažno, istina je tužna.

Šta li se, Bože, u čekanju zbiva,
oklijevanje je neprilično za nas,
kida se nada, duša smrtna biva.

Čemu si obećo to svjetlo u slavi,
kad nenadano smrt naiđe na nas, i
gdje nas nađe tu nas zaustavi?


Olinko Delorko

Malo Michealangelove poezije! :)
Do daljneg...

12.08.2009. u 13:26 · Ostavi komentar (4) · Isprintaj · #

Vjetar

Gdje i kamo Vjetar puše
to nitko ne zna,
ali oni koje nosi
vidjet će čuda razna,
samo prepustiti se treba...

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Tako je taj isti Vjetar donio šezdeset tisuća ljudi u Međugorje, čuda su se događala, oni koji nikada nisu poznavali Boga upoznali su ga, mnogi su ozdravili zahvaljujući zajedničkoj molitvi, Ljubav Kristova koju nam Majka Marija dolje donosi je osvojila mnoge i mnogi su se zaljubili ponovo u Krista Gospodina i Njegovu Crkvu jer su vidjeli da se u ovoj Crkvi zaista čuda događaju i da je Bog stvarno prisutan u Crkvi. 60 000 ljudi su dokaz.

Image Hosted by ImageShack.us


Ef 5,19 Razgovarajte među sobom psalmima, hvalospjevima i duhovnim pjesmama! Pjevajte i slavite Gospodina u svom srcu

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Ispovijedi su mijenjale živote tisućama...

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Gospodin je čudo učinio, tolike je okupio... jedno smo Tijelo, Tijelo Kristovo!

Image Hosted by ImageShack.us


Ova je predstava iz ljubavi nastala...

Image Hosted by ImageShack.us


Svjedočanstva mnogih su doista mijenjala srca...

Image Hosted by ImageShack.us


Obitelj koja je proizašla iz zajednice Cenacolo posvojila je dvoje djece s posebnim potrebama... Većina ljudi ne znaju za ovakvu ljubav, jer tolika ljubav može doći samo iz ljubavi prema Kristu.

Image Hosted by ImageShack.us


Ovo je PROLIFE na hercegovački način, tri obitelji s više od 22 djece, jednu sam osobno i upoznao i prespavao kod njih.. Bog ih blagoslovio...

Image Hosted by ImageShack.us


Sve je lijepo završilo s Misom u 5 sati ujutro na Križevcu sa nekoliko tisuća ljudi neumornih za Krista!

Slike su preuzete s http://medjugorje.hr.nt4.ims.hr/News.aspx

Stavio bih i svoje slike, ali pišem post iz internet caffea gdje zabranjen upload, oprostite na tome.

08.08.2009. u 11:58 · Ostavi komentar (9) · Isprintaj · #