Župa Gospe Fatimske - OREHOVICA

28.10.2007., nedjelja


DAN ZAHVALE ZA BOŽJA DOBROČINSTVA
Kao i svake godine, tako i ovaj put u svečano ukrašenoj župnoj crkvi, proslavili smo zahvalnu nedjelju za sva dobročinstva i plodove kojima smo ove godine obdareni na našim poljima.
Slavlje za tu prigodu obogatila su djeca pod vodstvom odgajateljice u vjeri gđe. Martine, pjesmom i stihovima, zahvaljujući Bogu za sav trud vrijednih ljudi i Njegov dar kojim nas svakodnevno obasipa.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
...................................................
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
...................................................
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

- 14:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.10.2007., četvrtak


DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI U DJEČEJEM VRTIĆU
Pedesetak djece našeg dječjeg vrtića „MEDO“ zajedno sa svojim tetama Mirjanom, Marijom , Martinom i Ivanom te uz pomoć svojih roditelja obilježili su Dane zahvalnosti za Božja dobročinstva i Dan kruha u prostoru svoga vrtića. Zajedničkim molitvama i pjesmama, razgovorom i na koncu blagoslovom te blagovanjem kruha i kolača koje su pripremile njihove mame i tete zahvalili smo Bogu „za naša rodna polja, za sunce što nam sja, za oblak koji kišu daje poljima. Za zlatno klasje žita i za ljubav koju nam Bog po kruhu dariva...“.strong>
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
****************************************
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
::::::::::::::::::::
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

- 11:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.10.2007., ponedjeljak


DAN ZAHVALE ZA BOŽJA DOBROČINSTVA
U „Domu za psihički bolesne osobe“ u Orehovici, koji ima preko dvijesta štićenika, danas je svečano proslavljen „Dan zahvale za Božja dobročinstva“ misnim slavljem koje je predvodio župnik a svojom molitvom, pjesmom i recitacijama animirali su ga sami štićenici Doma uz pomoć svojih socijalnih radnica gđe. Doroteje i gđe. Đurđe, te osoblja koje se za njih brine, na čelu s gđom. ravnateljicom. Nakon svete mise koja je tematski bila vezana uz zahvalnost, zajedništvo, molitvu i lomljenje kruha po uzoru na prvu kršćansku zajednicu, blagoslovljene su za tu prigodu pripremljene slastice koje su korisnici Doma s radošću blagovali, a župnik je posebno posjetio one koji zbog bolesti ne mogu sudjelovati u zajedničkom slavlju i po sobama s njima molio blagoslov tako da su i oni mogli biti dionici ovog radosnog slavlja.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
... Hvala za "zlatnu jesen"...
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
... volimo slatko...
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
... ja Vam ne mogu ništa reći jer sam gluhonijem...
- 12:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.10.2007., subota


VJERONAUČNE RADIONICE I IGRAONICE SUBOTOM
Ove smo subote pod vodstvom naše odgajateljice u vjeri gtđe. Martine, nakon kateheze mi mlađi iz prvog i drugog razreda pekli kruh i podijelili ga sa starijima...

A stariji (4. 5. i 6. r.) su također nakon kateheze u kojoj je bilo riječi o sutrašnjem evanđelju koje govori o zahvalnosti i nezahvalnosti uz pomoć animatorica Ivane i Ljiljane pekli kestenje uz igre loptom na prostoru ispred vjeronaučne dvorane. Iako je bilo malo prohladno, ugrijali su nas vrući kesteni...

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
... Ana, pazi da koji ne pukne !
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
... Subotom u 15,30 pozivamo i Vas...
- 17:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.10.2007., ponedjeljak


HODOČAŠĆE U ZAGREB I KRAŠIĆ
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Više od 4 500 vjernika Varaždinske biskupije, među kojima i pedesetdvoje iz naše župe, sudjelovalo je 8. listopada, povodom 10. obljetnice Varaždinske biskupije, na hodočašću u Zagreb i Krašić.
Misno slavlje u prepunoj Zagrebačkoj katedrali predvodio nam je Zagrebački nadbiskup i metropolita kard. Josip Bozanić uz našeg biskupa Josipa Mrzljaka i brojne svećenike koji su predvodili vjernike iz svih župa naše biskupije. Uz poticajnu propovijed kard. Bozanića i zahvalno misno slavlje, pohodili smo grob bl. Alojzija Stepinca, suzaštitnika naše biskupije, te se nakon kraćeg zadržavanja na Kaptolu uputili prema , kako reče naš biskup „dvostrukom rodnom mjestu blaženog Alojzija“ – Krašiću u kojem je on rođen i za nebo, nakon mučeničkog svjedočanstva hrabrosti svoje vjere.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Župna crkva u Krašiću bila je pretjesna da primi sve hodočasnike, pa smo molitvom križnog puta koju je predvodio naš biskup, po mjestu i stazama kojima se smio šetati bl. Alojzije u vrijeme zatočeništva, iaspunili Krašićke ulice sve do kapele sv. Ivana Krstitelja, razmišljajući uz svaku postaju i o pojedinim događajima iz zatočeničkog života bl. Alojzija.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Hodočasnici naše župe uputili su se nakon završetka hodočašća u obližnju povijesnu i prekrasnu Vivodinu, gdje nas je tamošnji župnik vlč. Andrija Markač srdačno dočekao te ukratko upoznao sa poviješću svoje župe i toga kraja i prekrasnom župnom crkvom sv. Lovre.

Opširnije...
- 22:30 - Komentari (1) - Isprintaj - #


RASPORED SVETIH MISA I MISNE NAKANE:
Image and video hosting by TinyPic

ŽUPNE AKTIVNOSTI:

ŽUPNE KATEHEZE- raspored:
8. razred
- subotom u 9,00 sati
PRVOPRIČESNICI
3. r. i stariji
- subotom u 10,00 sati
MINISTRANTI
SVAKI drugi petak
ŽUPNI ZBOR
UTORKOM U 20,00 sati
Voditelj:g. Mladen Magdalenić
Pučko pjevanje u Podbrestu:
UTORKOM u 19,00 sati
Free Web Site Counter
Free Web Site Counter

...klikni pa vidi, možda ti se svidi...

VARAŽDINSKA BISKUPIJA
MLADI VARAŽDINSKE BISKUPIJE
KATOLICI
MISLI SRCA
MOLITVA ONLINE
IGRE

UDŽBENIK ZA ROME
UPOZNAJ ROMSKI KATEKIZAM
ŠKOLA OREHOVICA

Image and video hosting by TinyPic

SVETIŠTE GOSPE FATIMSKE FATIMA-PORTUGAL
POVIJEST FATIMSKOGA SVETIŠTA ZAPOČINJE 13. SVIBNJA 1917. GODINE KADA SE, USRED RATNIH RAZARANJA ZA VRIJEME PRVOGA SVJETSKOG RATA, BLAŽENA DJEVICA MARIJA U MJESTU COVA DA IRIA, U BLIZINI FATIME U PORTUGALU, UKAZALA TROJE MALIH PASTIRA: LUCIJI OD ISUSA, FRANJI MARTU I JACINTI MARTO. GOSPA SE DJECI UKAZIVALA IDUĆIH PET MJESECI, UVIJEK 13. U MJESECU. POSLJEDNJEM UKAZANJU, 13. LISTOPADA 1917, NAZOČILO JE 70.000 LJUDI. KASNIJE SE GOSPA JOŠ DVA PUTA UKAZALA LUCIJI, KOJA JE U MEĐUVREMENU POSTALA REDOVNICA, ZAPOVJEDIVŠI JOJ SLAVLJENJE PET PRVIH SUBOTA U MJESECU. GODINE 1919. GRADI SE KAPELA UKAZANJA, A BAZILIKA SE POČINJE GRADITI 1928. GODINE DA BI BILA POSVEĆENA 7. LISTOPADA 1953. FATIMA POSTUPNO DOBIVA SLUŽBENU CRKVENU POTVRDU KAO MARIJANSKO SVETIŠTE SVJETSKIH RAZMJERA: GODINE 1930. MJESNI BISKUP POTVRĐUJE AUTENTIČNOST UKAZANJA, A 1931. PORTUGALSKI BISKUPI POSVEĆUJU PORTUGAL BEZGREŠNOM SRCU MARIJINU. GODINE 1942. PAPA PIO XII. POSVETIO JE BEZGREŠNOM SRCU CIJELI SVIJET, A 1951. U FATIMI JE OKONČANA SVETA JUBILARNA GODINA. PAPA PAVAO VI. HODOČASTI U FATIMU NA PEDESETU OBLJETNICU UKAZANJA 13. SVIBNJA 1967, A IVAN PAVAO II. DOLAZI ZAHVALITI FATIMSKOJ GOSPI ZA PREŽIVJELI ATENTAT ISTOGA DANA, 13. SVIBNJA, 1982. TE 1991. GODINE. GODIŠNJE SE U FATIMSKOM SVETIŠTU OKUPI OKO ČETIRI MILIJUNA HODOČASNIKA. UKAZANJA USRED RATNIH RAZARANJA, POBJEDA BEZBOŽNE KOMUNISTIČKE IDEOLOGIJE U RUSIJI UBRZO NAKON TOGA, GOSPINO OBEĆANJE DA ĆE SE RUSIJA OBRATITI, POSVEĆENJE SVIJETA MARIJINU SRCU USRED RATA, ČINJENICA DA JE SADAŠNJI PAPA ODABRAO UPRAVO FATIMU KAKO BI ZAHVALIO ZA ŽIVOT NAKON IZLJEVA MRŽNJE - SVE TO GOVORI KAKO FATIMU TREBA PROMATRATI KAO VELIKU PORUKU MIRA, A PREDUVJET MIRA JE OBRAĆENJE.