Župa Gospe Fatimske - OREHOVICA

05.04.2012., četvrtak


KRIŽNI PUT MLADIH VŽ. BISKUPIJE
Mladi na križnom putu među njima i mladi iz naše župe
Image and video hosting by TinyPic
U subotu i nedjelju 24 i 25. ožujka 2012., održan je 12. križni put mladih Varaždinske biskupije od Kotoribe preko Preloga do Čakovca na jugu gdje je bio završetak. Dvije postaje bile su i u našoj župi jedna u Podbrestu, a druga u župnoj crkvi u Orehovici.
Ove je godine na tradicionalnom korizmenom križnom putu sudjelovalo više od 700 mladih vjernika iz svih krajeva naše biskupije i šire. Tradicija održavanja križnih putova mladih u našoj biskupiji stara je 12 godina i svake godine oduševljava sve veći broj mladih koji se odlučuju na ovaj način slaviti Gospodina i svjedočiti svoju vjeru. Križni put organizira Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije, Bratovština sv. Ferdinanda iz Ferdinandovca i Planinarska udruga mladih entuzijasta PUME iz Varaždina. Mladi su u dva dana hoda prošli 46 kilometara dugu trasu po Donjem Međimurju posjetivši pritom župe Donjomeđimurskog i Čakovečkog dekanata.
Križni put je započeo u subotu ujutro u župi Sedam Žalosti BDM i Sv. Križa u Kotoribi gdje su se mladi okupili na jutarnjoj meditaciji i molitvi časoslova.
Drugog dana hoda mladi su molili postaje križnog puta u crkvama, kapelama i pilovima u Prelogu, Otoku, Podbrestu, Svetom Križu, Orehovici, Prelogama, Ivanovcu i Čakovcu. Križni put je završen u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Čakovcu, gdje su sudionici, zajedno sa župljanima Čakovca i brojnim drugim vjernicima, u zajedništvu slavili svečanu Svetu misu koju je predvodio varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak u suslavlju s prisutnim svećenicima, od kojih su neki i sami, zajedno s mladima iz svojih župa, sudjelovali na križnom putu. Neki su se priključili u Orehovici pa krenuli do Čakovca na svetu misu sa ocem biskupom.
Image and video hosting by TinyPic
U župnoj Crkvi Majke Božje Fatimske koja je bila premala da primi sve sudionike KP
Image and video hosting by TinyPic
- 21:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>


RASPORED SVETIH MISA I MISNE NAKANE:
Image and video hosting by TinyPic

ŽUPNE AKTIVNOSTI:

ŽUPNE KATEHEZE- raspored:
8. razred
- subotom u 9,00 sati
PRVOPRIČESNICI
3. r. i stariji
- subotom u 10,00 sati
MINISTRANTI
SVAKI drugi petak
ŽUPNI ZBOR
UTORKOM U 20,00 sati
Voditelj:g. Mladen Magdalenić
Pučko pjevanje u Podbrestu:
UTORKOM u 19,00 sati
Free Web Site Counter
Free Web Site Counter

...klikni pa vidi, možda ti se svidi...

VARAŽDINSKA BISKUPIJA
MLADI VARAŽDINSKE BISKUPIJE
KATOLICI
MISLI SRCA
MOLITVA ONLINE
IGRE

UDŽBENIK ZA ROME
UPOZNAJ ROMSKI KATEKIZAM
ŠKOLA OREHOVICA

Image and video hosting by TinyPic

SVETIŠTE GOSPE FATIMSKE FATIMA-PORTUGAL
POVIJEST FATIMSKOGA SVETIŠTA ZAPOČINJE 13. SVIBNJA 1917. GODINE KADA SE, USRED RATNIH RAZARANJA ZA VRIJEME PRVOGA SVJETSKOG RATA, BLAŽENA DJEVICA MARIJA U MJESTU COVA DA IRIA, U BLIZINI FATIME U PORTUGALU, UKAZALA TROJE MALIH PASTIRA: LUCIJI OD ISUSA, FRANJI MARTU I JACINTI MARTO. GOSPA SE DJECI UKAZIVALA IDUĆIH PET MJESECI, UVIJEK 13. U MJESECU. POSLJEDNJEM UKAZANJU, 13. LISTOPADA 1917, NAZOČILO JE 70.000 LJUDI. KASNIJE SE GOSPA JOŠ DVA PUTA UKAZALA LUCIJI, KOJA JE U MEĐUVREMENU POSTALA REDOVNICA, ZAPOVJEDIVŠI JOJ SLAVLJENJE PET PRVIH SUBOTA U MJESECU. GODINE 1919. GRADI SE KAPELA UKAZANJA, A BAZILIKA SE POČINJE GRADITI 1928. GODINE DA BI BILA POSVEĆENA 7. LISTOPADA 1953. FATIMA POSTUPNO DOBIVA SLUŽBENU CRKVENU POTVRDU KAO MARIJANSKO SVETIŠTE SVJETSKIH RAZMJERA: GODINE 1930. MJESNI BISKUP POTVRĐUJE AUTENTIČNOST UKAZANJA, A 1931. PORTUGALSKI BISKUPI POSVEĆUJU PORTUGAL BEZGREŠNOM SRCU MARIJINU. GODINE 1942. PAPA PIO XII. POSVETIO JE BEZGREŠNOM SRCU CIJELI SVIJET, A 1951. U FATIMI JE OKONČANA SVETA JUBILARNA GODINA. PAPA PAVAO VI. HODOČASTI U FATIMU NA PEDESETU OBLJETNICU UKAZANJA 13. SVIBNJA 1967, A IVAN PAVAO II. DOLAZI ZAHVALITI FATIMSKOJ GOSPI ZA PREŽIVJELI ATENTAT ISTOGA DANA, 13. SVIBNJA, 1982. TE 1991. GODINE. GODIŠNJE SE U FATIMSKOM SVETIŠTU OKUPI OKO ČETIRI MILIJUNA HODOČASNIKA. UKAZANJA USRED RATNIH RAZARANJA, POBJEDA BEZBOŽNE KOMUNISTIČKE IDEOLOGIJE U RUSIJI UBRZO NAKON TOGA, GOSPINO OBEĆANJE DA ĆE SE RUSIJA OBRATITI, POSVEĆENJE SVIJETA MARIJINU SRCU USRED RATA, ČINJENICA DA JE SADAŠNJI PAPA ODABRAO UPRAVO FATIMU KAKO BI ZAHVALIO ZA ŽIVOT NAKON IZLJEVA MRŽNJE - SVE TO GOVORI KAKO FATIMU TREBA PROMATRATI KAO VELIKU PORUKU MIRA, A PREDUVJET MIRA JE OBRAĆENJE.