Župa Gospe Fatimske - OREHOVICA

12.12.2012., srijeda


U Donjoj Voći
Prve nedjelje došašća 2.12. 2012. mješoviti župni zbor naše župe Orehovice gostovao je na sv. misi u Donjoj Voći. Liturgijsko pjevanje na svetoj misi pjevao je naš zbor, a vodio je orguljaš Mladen Magdalenić. Nakon sv. mise domaćinima smo se predstavili sa dvije četveroglasne pjesme. Domaći župnik vlč. Josip Drvoderić sa svojim pjevačima jako nas je lijepo počastio te smo u veselom društvu zajedno proslavili sv. Ceciliju zaštitnicu pjevača. Zajedno smo pjevali svete i narodne pjesme. Zahvaljujemo domaćinima za lijepo gostoprimstvo. Nadamo se da će i oni nas posjetiti i da ćemo mi biti dobri domaćini kao što su oni bili. Sv. Cecilijo, moli za nas!
Image and video hosting by TinyPic
- 21:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.12.2012., srijeda


Ma kakav djed mraz?
Došašće-Advent
Sveto adventsko vrijeme koje traje četiri tjedna, vrijeme je iščekivanja, budnosti i molitve. Vrijeme je pripremanja srca i misli za dolazak najvećeg gosta u naš život. Onoga koji nam daje život, a u isto vrijeme nam obećaje vječni život i vječno blaženstvo. Slavimo novi život, novorođeno dijete koje nas ispunja novom nadom i novom ljubavlju... Kad palimo svijeće na adventskom vijencu molimo da se vanjsko svijetlo te svijeće proširi na naš nutarnji život da nas Isus prosvjetli iznutra i da nas vodi svojim putem.
Image and video hosting by TinyPic
Na jednom susretu u razgovoru između ostaloga govorili smo kako vrijeme brzo prolazi, kako leti i ne vraća se više. Stvarno prebrzo ide, a k tome još ga i mi sami ubrzavamo, a na to nas prisiljavaju tolike reklame u novinama, u trgovinama ili doma u poštanskim sandučićima gdje nam jednostavno taj potrošački mentalitet neda mira. Već sada na kraju predposljednjeg mjeseca govore i pišu da je Božić tu pred vratima. Još bi se to moglo podnijeti da je Božić tu, ali ne može se podnjeti laž da nam dolazi „Djed mraz“. Ako nas već žele obavijestiti o nečemu; onda nas trebaju točno obavijestiti. Naime mnogi novinari i pisci pišu gluposti i mnogi im vjeruju. Naslovi na trgovačkim supermarketima su ovakvi: „Djed mraz dolazi“; „Djed mraz nosi darove“ Ma kakav djed?? Nigdje se u Svetom pismu ne spominje djed; nego dijete –Sin Božji Isus, Emanuel - s nama Bog, Bogek, Božić. Ma kakav mraz?? Ovog proljeća i sami smo se uvjerili kako mraz može biti štetan. Sve poljoprivredne kulture, sve što je rano trebalo roditi na našim poljima i u voćnjacima – vražji mraz je uništio. Mnogi slave i čekaju mraz, mnogi slave i čekaju zlo, a to ne treba dugo čekati; brzo zlo i vrag dođu. Onda se ljudi pitaju od kud mraz, tuča.
Vjernici župe Orehovice koji želite sebi i svojoj djeci dobro slavite Isusa Krista, njega molite, njega zovite i tako druge učite da se ne povode za reklamama i super glupostima iz supermarketa.
Image and video hosting by TinyPic
- 11:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>


RASPORED SVETIH MISA I MISNE NAKANE:
Image and video hosting by TinyPic

ŽUPNE AKTIVNOSTI:

ŽUPNE KATEHEZE- raspored:
8. razred
- subotom u 9,00 sati
PRVOPRIČESNICI
3. r. i stariji
- subotom u 10,00 sati
MINISTRANTI
SVAKI drugi petak
ŽUPNI ZBOR
UTORKOM U 20,00 sati
Voditelj:g. Mladen Magdalenić
Pučko pjevanje u Podbrestu:
UTORKOM u 19,00 sati
Free Web Site Counter
Free Web Site Counter

...klikni pa vidi, možda ti se svidi...

VARAŽDINSKA BISKUPIJA
MLADI VARAŽDINSKE BISKUPIJE
KATOLICI
MISLI SRCA
MOLITVA ONLINE
IGRE

UDŽBENIK ZA ROME
UPOZNAJ ROMSKI KATEKIZAM
ŠKOLA OREHOVICA

Image and video hosting by TinyPic

SVETIŠTE GOSPE FATIMSKE FATIMA-PORTUGAL
POVIJEST FATIMSKOGA SVETIŠTA ZAPOČINJE 13. SVIBNJA 1917. GODINE KADA SE, USRED RATNIH RAZARANJA ZA VRIJEME PRVOGA SVJETSKOG RATA, BLAŽENA DJEVICA MARIJA U MJESTU COVA DA IRIA, U BLIZINI FATIME U PORTUGALU, UKAZALA TROJE MALIH PASTIRA: LUCIJI OD ISUSA, FRANJI MARTU I JACINTI MARTO. GOSPA SE DJECI UKAZIVALA IDUĆIH PET MJESECI, UVIJEK 13. U MJESECU. POSLJEDNJEM UKAZANJU, 13. LISTOPADA 1917, NAZOČILO JE 70.000 LJUDI. KASNIJE SE GOSPA JOŠ DVA PUTA UKAZALA LUCIJI, KOJA JE U MEĐUVREMENU POSTALA REDOVNICA, ZAPOVJEDIVŠI JOJ SLAVLJENJE PET PRVIH SUBOTA U MJESECU. GODINE 1919. GRADI SE KAPELA UKAZANJA, A BAZILIKA SE POČINJE GRADITI 1928. GODINE DA BI BILA POSVEĆENA 7. LISTOPADA 1953. FATIMA POSTUPNO DOBIVA SLUŽBENU CRKVENU POTVRDU KAO MARIJANSKO SVETIŠTE SVJETSKIH RAZMJERA: GODINE 1930. MJESNI BISKUP POTVRĐUJE AUTENTIČNOST UKAZANJA, A 1931. PORTUGALSKI BISKUPI POSVEĆUJU PORTUGAL BEZGREŠNOM SRCU MARIJINU. GODINE 1942. PAPA PIO XII. POSVETIO JE BEZGREŠNOM SRCU CIJELI SVIJET, A 1951. U FATIMI JE OKONČANA SVETA JUBILARNA GODINA. PAPA PAVAO VI. HODOČASTI U FATIMU NA PEDESETU OBLJETNICU UKAZANJA 13. SVIBNJA 1967, A IVAN PAVAO II. DOLAZI ZAHVALITI FATIMSKOJ GOSPI ZA PREŽIVJELI ATENTAT ISTOGA DANA, 13. SVIBNJA, 1982. TE 1991. GODINE. GODIŠNJE SE U FATIMSKOM SVETIŠTU OKUPI OKO ČETIRI MILIJUNA HODOČASNIKA. UKAZANJA USRED RATNIH RAZARANJA, POBJEDA BEZBOŽNE KOMUNISTIČKE IDEOLOGIJE U RUSIJI UBRZO NAKON TOGA, GOSPINO OBEĆANJE DA ĆE SE RUSIJA OBRATITI, POSVEĆENJE SVIJETA MARIJINU SRCU USRED RATA, ČINJENICA DA JE SADAŠNJI PAPA ODABRAO UPRAVO FATIMU KAKO BI ZAHVALIO ZA ŽIVOT NAKON IZLJEVA MRŽNJE - SVE TO GOVORI KAKO FATIMU TREBA PROMATRATI KAO VELIKU PORUKU MIRA, A PREDUVJET MIRA JE OBRAĆENJE.