Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crkvaorehovica

Marketing

Ma kakav djed mraz?

Došašće-Advent
Sveto adventsko vrijeme koje traje četiri tjedna, vrijeme je iščekivanja, budnosti i molitve. Vrijeme je pripremanja srca i misli za dolazak najvećeg gosta u naš život. Onoga koji nam daje život, a u isto vrijeme nam obećaje vječni život i vječno blaženstvo. Slavimo novi život, novorođeno dijete koje nas ispunja novom nadom i novom ljubavlju... Kad palimo svijeće na adventskom vijencu molimo da se vanjsko svijetlo te svijeće proširi na naš nutarnji život da nas Isus prosvjetli iznutra i da nas vodi svojim putem.
Image and video hosting by TinyPic
Na jednom susretu u razgovoru između ostaloga govorili smo kako vrijeme brzo prolazi, kako leti i ne vraća se više. Stvarno prebrzo ide, a k tome još ga i mi sami ubrzavamo, a na to nas prisiljavaju tolike reklame u novinama, u trgovinama ili doma u poštanskim sandučićima gdje nam jednostavno taj potrošački mentalitet neda mira. Već sada na kraju predposljednjeg mjeseca govore i pišu da je Božić tu pred vratima. Još bi se to moglo podnijeti da je Božić tu, ali ne može se podnjeti laž da nam dolazi „Djed mraz“. Ako nas već žele obavijestiti o nečemu; onda nas trebaju točno obavijestiti. Naime mnogi novinari i pisci pišu gluposti i mnogi im vjeruju. Naslovi na trgovačkim supermarketima su ovakvi: „Djed mraz dolazi“; „Djed mraz nosi darove“ Ma kakav djed?? Nigdje se u Svetom pismu ne spominje djed; nego dijete –Sin Božji Isus, Emanuel - s nama Bog, Bogek, Božić. Ma kakav mraz?? Ovog proljeća i sami smo se uvjerili kako mraz može biti štetan. Sve poljoprivredne kulture, sve što je rano trebalo roditi na našim poljima i u voćnjacima – vražji mraz je uništio. Mnogi slave i čekaju mraz, mnogi slave i čekaju zlo, a to ne treba dugo čekati; brzo zlo i vrag dođu. Onda se ljudi pitaju od kud mraz, tuča.
Vjernici župe Orehovice koji želite sebi i svojoj djeci dobro slavite Isusa Krista, njega molite, njega zovite i tako druge učite da se ne povode za reklamama i super glupostima iz supermarketa.
Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 05.12.2012. u 11:41 sati.