Župa Gospe Fatimske - OREHOVICA

11.11.2011., petak


Pogled s kora
Image and video hosting by TinyPic
- 22:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Nova "unutrašnjost" u Podbrestu
Sa crkvenim odborom dogovorili smo da bi bilo dobro ugraditi vitraje u prozore u Podbrestu; koji bi doprinjeli svetosti prostora, a isto tako bili bi izolacija za zimu da ne ide hladan zrak u Crkvu. Budući da su ljudi u teškoj materijalnoj situaciji nedostaje nam sredstava za izradu ostalih vitraja koji su prilično skupi. Do sada smo već dosta toga napravili i već se ima što vidjeti; posebno je zanimljiv pogled sa kora (pjevališta) naše Crkve i svi oni koji dolaze u Crkvu vide da je todrugačiji i plemenitiji prostor. Hvala za svaku vašu kunu koju s radošću dajete za svoju Crkvu i sve što će se u njoj napraviti ostat će na slavu Bogu i Vama na ponos. Hvala svim dobročiniteljima, pomognite nam i Vi koji još niste; na svakom daru bit ćemo Vam zahvalni. Hvala!
Image and video hosting by TinyPic
Pogled sa kora Crkve u Podbrestu
- 22:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.11.2011., četvrtak


Vitraji u Podbrestu
Ovo lijeto bilo nam je jako radno dok je bilo toplo i ugodno vani nama u duši je bilo još lijepše jer su počeli radovi na prozorima u Crkvi u Podbrestu.
Oni koji su bili u Crkvi Marije Kraljice u Podbrestu složit će se da je Crkva iznutra drugačija i svečanija. Svečanost i svetost joj daju vitraji, to su slike oslikane na prozorima tehnikom boje i olova. Zato zahvaljujem svima koji su pomogli svojim darom u izradi tih vitraja i onih koji će se još napraviti. Do kraja godine planiramo oslikati još četiri prozora, a ostalo što ostane oslikat će se druge godine (2012.) u ljeto. Tako će prva strana koja se vidi kad se dođe u Crkvu biti oslikana, a ostalo će se zaštititi duplim izo staklima. Slika govori više od riječi, vitraj govori još više od toga, uzdiže nam pogled i srce prema Stvoritelju ljepote i svetosti samom Bogu. Neki vitraji vide se ovdje sa fotografije, ali bolje se vide u samoj Crkvi pa dođite jedne nedjelje na sv. misu i uvjerite se sami u ljepotu i sklad...
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
- 21:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>


RASPORED SVETIH MISA I MISNE NAKANE:
Image and video hosting by TinyPic

ŽUPNE AKTIVNOSTI:

ŽUPNE KATEHEZE- raspored:
8. razred
- subotom u 9,00 sati
PRVOPRIČESNICI
3. r. i stariji
- subotom u 10,00 sati
MINISTRANTI
SVAKI drugi petak
ŽUPNI ZBOR
UTORKOM U 20,00 sati
Voditelj:g. Mladen Magdalenić
Pučko pjevanje u Podbrestu:
UTORKOM u 19,00 sati
Free Web Site Counter
Free Web Site Counter

...klikni pa vidi, možda ti se svidi...

VARAŽDINSKA BISKUPIJA
MLADI VARAŽDINSKE BISKUPIJE
KATOLICI
MISLI SRCA
MOLITVA ONLINE
IGRE

UDŽBENIK ZA ROME
UPOZNAJ ROMSKI KATEKIZAM
ŠKOLA OREHOVICA

Image and video hosting by TinyPic

SVETIŠTE GOSPE FATIMSKE FATIMA-PORTUGAL
POVIJEST FATIMSKOGA SVETIŠTA ZAPOČINJE 13. SVIBNJA 1917. GODINE KADA SE, USRED RATNIH RAZARANJA ZA VRIJEME PRVOGA SVJETSKOG RATA, BLAŽENA DJEVICA MARIJA U MJESTU COVA DA IRIA, U BLIZINI FATIME U PORTUGALU, UKAZALA TROJE MALIH PASTIRA: LUCIJI OD ISUSA, FRANJI MARTU I JACINTI MARTO. GOSPA SE DJECI UKAZIVALA IDUĆIH PET MJESECI, UVIJEK 13. U MJESECU. POSLJEDNJEM UKAZANJU, 13. LISTOPADA 1917, NAZOČILO JE 70.000 LJUDI. KASNIJE SE GOSPA JOŠ DVA PUTA UKAZALA LUCIJI, KOJA JE U MEĐUVREMENU POSTALA REDOVNICA, ZAPOVJEDIVŠI JOJ SLAVLJENJE PET PRVIH SUBOTA U MJESECU. GODINE 1919. GRADI SE KAPELA UKAZANJA, A BAZILIKA SE POČINJE GRADITI 1928. GODINE DA BI BILA POSVEĆENA 7. LISTOPADA 1953. FATIMA POSTUPNO DOBIVA SLUŽBENU CRKVENU POTVRDU KAO MARIJANSKO SVETIŠTE SVJETSKIH RAZMJERA: GODINE 1930. MJESNI BISKUP POTVRĐUJE AUTENTIČNOST UKAZANJA, A 1931. PORTUGALSKI BISKUPI POSVEĆUJU PORTUGAL BEZGREŠNOM SRCU MARIJINU. GODINE 1942. PAPA PIO XII. POSVETIO JE BEZGREŠNOM SRCU CIJELI SVIJET, A 1951. U FATIMI JE OKONČANA SVETA JUBILARNA GODINA. PAPA PAVAO VI. HODOČASTI U FATIMU NA PEDESETU OBLJETNICU UKAZANJA 13. SVIBNJA 1967, A IVAN PAVAO II. DOLAZI ZAHVALITI FATIMSKOJ GOSPI ZA PREŽIVJELI ATENTAT ISTOGA DANA, 13. SVIBNJA, 1982. TE 1991. GODINE. GODIŠNJE SE U FATIMSKOM SVETIŠTU OKUPI OKO ČETIRI MILIJUNA HODOČASNIKA. UKAZANJA USRED RATNIH RAZARANJA, POBJEDA BEZBOŽNE KOMUNISTIČKE IDEOLOGIJE U RUSIJI UBRZO NAKON TOGA, GOSPINO OBEĆANJE DA ĆE SE RUSIJA OBRATITI, POSVEĆENJE SVIJETA MARIJINU SRCU USRED RATA, ČINJENICA DA JE SADAŠNJI PAPA ODABRAO UPRAVO FATIMU KAKO BI ZAHVALIO ZA ŽIVOT NAKON IZLJEVA MRŽNJE - SVE TO GOVORI KAKO FATIMU TREBA PROMATRATI KAO VELIKU PORUKU MIRA, A PREDUVJET MIRA JE OBRAĆENJE.