Župa Gospe Fatimske - OREHOVICA

27.02.2012., ponedjeljak


Mali zbor
U našoj župi Gospe Fatimske u Orehovici oko dvije godine djeluje mješoviti zbor djece i mladih pod nazivom „Marijini glasnici" koji pjeva svake nedjelje na sv. misi u 11 sati. Na probama se okupljamo u četvrtak navećer, a i češće po potrebi. Na župno proštenje i klanjanje to je ove godine u nedjelju 13. 5. pjevanjem ćemo slaviti Isusa pod sv. misom i poslije podne pod klanjanjem. Svake godine uveličamo pjevanjem prvu sv. Pričest i Krizmu u našoj župi. Pjevamo većinom pjesme za mlade, psalme i druge duhovne šansone, sa gitarama i klavijaturama i u svemu se držimo liturgijskih propisa u pjesmaricama. Pozivamo sve zainteresirane koji žele i mogu pjevati neka nam se pridruže jer tko pjeva dvostruko moli. Hvala voditeljicama koje se trude da sve bude lijepo i skladno to su: Ljiljana, Smiljana, Ivan, Martina, Maja, Smiljana, Petra, Marija... Hvala im od srca!
Image and video hosting by TinyPic
- 20:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

62 godine kršćanskog braka
Sa slavlja 60 god braka u Crkvi
Image and video hosting by TinyPic
Ove godine 5. 2. 2012. navršile su se 62 Godine kršćanskog braka, koju su doživjeli uz Božju pomoć Ivan i Marija Klobučarić koji su davne 1950. god. sklopili brak u maloj kapeli sv. Ivana Nepomuka u Podbrestu. Zanimljivo je da već početkom te godine, odnosno do početka veljače njihovo vjenčanje upisano je kao peto u toj godini. To smo se uvjerili na temelju vjenčanog lista kojeg su nam pokazali, a čuvaju ga kao dragu i lijepu uspomenu. Danas u mnogim župama u Međimurju cijele godine ima jedva toliko ili još manje sklopljenih brakova; a u veljači je dakle te godine već bilo pet vjenčanih parova. Mladi ljudi ne žele prihvatiti nikakve obaveze i dužnosti, ne žele se vezati i pred Bogom zatražiti blagoslov i pomoć za svoj zajednički život, koji nije jednostavan. Premalo vjere, nade i ljubavi ima u mladićima i djevojkama, pa se zato često događaju ružne i tužne stvari. U mnoštvu tužnih i crnih vijesti, obljetnice braka su lijepe i radosne vijesti s kojima se ponose svi u obitelji Klobučarić.
Slavljenici Ivan Klobučarić (rođ. 18. 10. 1924.) i Marija Klobučarić r. Višnjić (rođ. 29. 12. 1930.) imaju četvero djece. Svi su u kršćanskom braku i imaju svoje obitelji. Po starosti su: prvo kćer Katarina Lončarić, zatim kćer Nada Horvat, sin Josip Klobučarić i najmlađi sin Mladen Klobučarić s obitelji. Imaju devet unuka i sedam praunuka. Čestitamo slavljenicima i želimo im još puno godina i nadasve zdravlja duhovnog i tjelesnog. (D.S.)
Image and video hosting by TinyPic
U njihovom domu za 62. obljetnicu. 15.2. 2012.
- 20:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>


RASPORED SVETIH MISA I MISNE NAKANE:
Image and video hosting by TinyPic

ŽUPNE AKTIVNOSTI:

ŽUPNE KATEHEZE- raspored:
8. razred
- subotom u 9,00 sati
PRVOPRIČESNICI
3. r. i stariji
- subotom u 10,00 sati
MINISTRANTI
SVAKI drugi petak
ŽUPNI ZBOR
UTORKOM U 20,00 sati
Voditelj:g. Mladen Magdalenić
Pučko pjevanje u Podbrestu:
UTORKOM u 19,00 sati
Free Web Site Counter
Free Web Site Counter

...klikni pa vidi, možda ti se svidi...

VARAŽDINSKA BISKUPIJA
MLADI VARAŽDINSKE BISKUPIJE
KATOLICI
MISLI SRCA
MOLITVA ONLINE
IGRE

UDŽBENIK ZA ROME
UPOZNAJ ROMSKI KATEKIZAM
ŠKOLA OREHOVICA

Image and video hosting by TinyPic

SVETIŠTE GOSPE FATIMSKE FATIMA-PORTUGAL
POVIJEST FATIMSKOGA SVETIŠTA ZAPOČINJE 13. SVIBNJA 1917. GODINE KADA SE, USRED RATNIH RAZARANJA ZA VRIJEME PRVOGA SVJETSKOG RATA, BLAŽENA DJEVICA MARIJA U MJESTU COVA DA IRIA, U BLIZINI FATIME U PORTUGALU, UKAZALA TROJE MALIH PASTIRA: LUCIJI OD ISUSA, FRANJI MARTU I JACINTI MARTO. GOSPA SE DJECI UKAZIVALA IDUĆIH PET MJESECI, UVIJEK 13. U MJESECU. POSLJEDNJEM UKAZANJU, 13. LISTOPADA 1917, NAZOČILO JE 70.000 LJUDI. KASNIJE SE GOSPA JOŠ DVA PUTA UKAZALA LUCIJI, KOJA JE U MEĐUVREMENU POSTALA REDOVNICA, ZAPOVJEDIVŠI JOJ SLAVLJENJE PET PRVIH SUBOTA U MJESECU. GODINE 1919. GRADI SE KAPELA UKAZANJA, A BAZILIKA SE POČINJE GRADITI 1928. GODINE DA BI BILA POSVEĆENA 7. LISTOPADA 1953. FATIMA POSTUPNO DOBIVA SLUŽBENU CRKVENU POTVRDU KAO MARIJANSKO SVETIŠTE SVJETSKIH RAZMJERA: GODINE 1930. MJESNI BISKUP POTVRĐUJE AUTENTIČNOST UKAZANJA, A 1931. PORTUGALSKI BISKUPI POSVEĆUJU PORTUGAL BEZGREŠNOM SRCU MARIJINU. GODINE 1942. PAPA PIO XII. POSVETIO JE BEZGREŠNOM SRCU CIJELI SVIJET, A 1951. U FATIMI JE OKONČANA SVETA JUBILARNA GODINA. PAPA PAVAO VI. HODOČASTI U FATIMU NA PEDESETU OBLJETNICU UKAZANJA 13. SVIBNJA 1967, A IVAN PAVAO II. DOLAZI ZAHVALITI FATIMSKOJ GOSPI ZA PREŽIVJELI ATENTAT ISTOGA DANA, 13. SVIBNJA, 1982. TE 1991. GODINE. GODIŠNJE SE U FATIMSKOM SVETIŠTU OKUPI OKO ČETIRI MILIJUNA HODOČASNIKA. UKAZANJA USRED RATNIH RAZARANJA, POBJEDA BEZBOŽNE KOMUNISTIČKE IDEOLOGIJE U RUSIJI UBRZO NAKON TOGA, GOSPINO OBEĆANJE DA ĆE SE RUSIJA OBRATITI, POSVEĆENJE SVIJETA MARIJINU SRCU USRED RATA, ČINJENICA DA JE SADAŠNJI PAPA ODABRAO UPRAVO FATIMU KAKO BI ZAHVALIO ZA ŽIVOT NAKON IZLJEVA MRŽNJE - SVE TO GOVORI KAKO FATIMU TREBA PROMATRATI KAO VELIKU PORUKU MIRA, A PREDUVJET MIRA JE OBRAĆENJE.