Župa Gospe Fatimske - OREHOVICA

12.11.2013., utorak


U ime obitelji u ime braka
Puno se u zadnje vrijeme raspravlja o građanskoj inicijativi „U ime obitelji“ koja traži da se brak definira kao zajednica žene i muškarca.
Kad se nešto definira onda se točno zna što to znači i na što se odnosi. Tako na primjer definicija nogometa glasi da je to ekipna igra u kojoj se lopta udara nogom, a ne smije se rukom. Samo u slučaju da lopta ode u aut, onda se smije vratiti u igru rukama. Dakle nogomet nije košarka, nogomet je nogomet jer se igra nogom. Košarka se igra rukama i baca se lopta u koš – zato se zove košarka. Dijete već u prvom razredu Osnovne škole zna kad učitelj tjelesnog odgoja kaže idemo djeco na nogomet; dijete skoči u zrak od veselja i potrča na igralište da sa drugom djecom igra nogomet - nogom. Mnogi znaju od malih nogu da je brak i obitelj mjesto koje ima oca (muža) i ženu (majku) najveće bogatstvo u kojem je započeo moj život. Nekima to još nije jasno ili ne žele shvatiti definiciju braka zato treba pitati građane naše domovine da se izjasne. Zašto nam uskraćujete pravo da se izjasnimo, da zauzmemo stav za stvari koje su nam važne i bitne. Imamo pravo definirati ono što je opće prihvaćeno. Sve drugo što ne tvore muž i žena neka se drugačije naziva. Nazovite vi svoje zajednice kako želite, brak se zna što je! Nitko vam ne uzima nikakva prava, samo vam uzimamo naziv brak koji je pridržan jednom muškarcu i jednoj ženi; koji tvore jedno tijelo i dovode u život novo stvorenje…
Neki komentiraju da je referendum skup daće se potrošiti previše novaca, kad je uopće bio zadnji referendum; neka se potroše jednom za pametnu stvar, za sve država ima novce, treba imati i za ovo. Brak nema cijene, to je najveća vrijednost čovječanstva. kao što kaže ona reklama: "Neke se stvari ne mogu kupiti novcem". Brak je neprocjenjiv, brak je svetinja koju treba zaštititi.
- 22:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>


RASPORED SVETIH MISA I MISNE NAKANE:
Image and video hosting by TinyPic

ŽUPNE AKTIVNOSTI:

ŽUPNE KATEHEZE- raspored:
8. razred
- subotom u 9,00 sati
PRVOPRIČESNICI
3. r. i stariji
- subotom u 10,00 sati
MINISTRANTI
SVAKI drugi petak
ŽUPNI ZBOR
UTORKOM U 20,00 sati
Voditelj:g. Mladen Magdalenić
Pučko pjevanje u Podbrestu:
UTORKOM u 19,00 sati
Free Web Site Counter
Free Web Site Counter

...klikni pa vidi, možda ti se svidi...

VARAŽDINSKA BISKUPIJA
MLADI VARAŽDINSKE BISKUPIJE
KATOLICI
MISLI SRCA
MOLITVA ONLINE
IGRE

UDŽBENIK ZA ROME
UPOZNAJ ROMSKI KATEKIZAM
ŠKOLA OREHOVICA

Image and video hosting by TinyPic

SVETIŠTE GOSPE FATIMSKE FATIMA-PORTUGAL
POVIJEST FATIMSKOGA SVETIŠTA ZAPOČINJE 13. SVIBNJA 1917. GODINE KADA SE, USRED RATNIH RAZARANJA ZA VRIJEME PRVOGA SVJETSKOG RATA, BLAŽENA DJEVICA MARIJA U MJESTU COVA DA IRIA, U BLIZINI FATIME U PORTUGALU, UKAZALA TROJE MALIH PASTIRA: LUCIJI OD ISUSA, FRANJI MARTU I JACINTI MARTO. GOSPA SE DJECI UKAZIVALA IDUĆIH PET MJESECI, UVIJEK 13. U MJESECU. POSLJEDNJEM UKAZANJU, 13. LISTOPADA 1917, NAZOČILO JE 70.000 LJUDI. KASNIJE SE GOSPA JOŠ DVA PUTA UKAZALA LUCIJI, KOJA JE U MEĐUVREMENU POSTALA REDOVNICA, ZAPOVJEDIVŠI JOJ SLAVLJENJE PET PRVIH SUBOTA U MJESECU. GODINE 1919. GRADI SE KAPELA UKAZANJA, A BAZILIKA SE POČINJE GRADITI 1928. GODINE DA BI BILA POSVEĆENA 7. LISTOPADA 1953. FATIMA POSTUPNO DOBIVA SLUŽBENU CRKVENU POTVRDU KAO MARIJANSKO SVETIŠTE SVJETSKIH RAZMJERA: GODINE 1930. MJESNI BISKUP POTVRĐUJE AUTENTIČNOST UKAZANJA, A 1931. PORTUGALSKI BISKUPI POSVEĆUJU PORTUGAL BEZGREŠNOM SRCU MARIJINU. GODINE 1942. PAPA PIO XII. POSVETIO JE BEZGREŠNOM SRCU CIJELI SVIJET, A 1951. U FATIMI JE OKONČANA SVETA JUBILARNA GODINA. PAPA PAVAO VI. HODOČASTI U FATIMU NA PEDESETU OBLJETNICU UKAZANJA 13. SVIBNJA 1967, A IVAN PAVAO II. DOLAZI ZAHVALITI FATIMSKOJ GOSPI ZA PREŽIVJELI ATENTAT ISTOGA DANA, 13. SVIBNJA, 1982. TE 1991. GODINE. GODIŠNJE SE U FATIMSKOM SVETIŠTU OKUPI OKO ČETIRI MILIJUNA HODOČASNIKA. UKAZANJA USRED RATNIH RAZARANJA, POBJEDA BEZBOŽNE KOMUNISTIČKE IDEOLOGIJE U RUSIJI UBRZO NAKON TOGA, GOSPINO OBEĆANJE DA ĆE SE RUSIJA OBRATITI, POSVEĆENJE SVIJETA MARIJINU SRCU USRED RATA, ČINJENICA DA JE SADAŠNJI PAPA ODABRAO UPRAVO FATIMU KAKO BI ZAHVALIO ZA ŽIVOT NAKON IZLJEVA MRŽNJE - SVE TO GOVORI KAKO FATIMU TREBA PROMATRATI KAO VELIKU PORUKU MIRA, A PREDUVJET MIRA JE OBRAĆENJE.