Župa Gospe Fatimske - OREHOVICA

29.09.2007., subota


Hodočašće u Zagreb i Krašić u prigodi 10. obljetnice biskupije
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

U povodu 10. obljetnice Varaždinske biskupije u ponedjeljak 8. listopada 2007. pedesetak će vjernika iz naše župe hodočastiti na grob bl. Alojzija Stepinca, suzaštitnika biskupije, u zagrebačku katedralu, te u Krašić, rodno mjesto bl. A. Stepinca.
Hodočašće vodi naš biskup mons. Josip Mrzljak, a organizirano je na razini cijele naše biskupije. Misno slavlje u 10,00 sati u zagrebačkoj katedrali predvoditi će kardinal Josip Bozanić. Uputiti ćemo se zatim u Krašić gdje ćemo oko 14,30 sati sudjelovati u pobožnosti križnog puta, i to stazama kojima je nadbiskup Stepinac smio šetati za vrijeme kućnog pritvora u Krašiću.
Nakon toga posjetiti ćemo župu Vivodina i crkvu Sv. Lovre koja predstavlja jedan od najljepših primjera baroknih građevina u Hrvatskoj.


- 20:20 - Komentari (1) - Isprintaj - #

27.09.2007., četvrtak


NEŠTO NAM I ČAKOVEČKA TV SPREMA....
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

...VIDJET ĆEMO USKORO...čini mi se da će biti na programu u subotu, 6. listopada u 21:00
- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.09.2007., nedjelja


PROSLAVA 35. GODIŠNJICE POSVETE ŽUPNE CRKVE
U nedjelju 23. rujna 2007. zahvalismo Bogu za dar župnog zdanja svečanom misom koju je uz prigodnu riječ propovijedi i sijećanja pjesnički predvodio vlč. mr. Josip Janković, župnik iz Novog Sela na Dravi i sam sudionik velebnog događaja davne 1972. godine.
„23. rujna godine Gospodnje 1972“ – kako svjedoči spomenica župe, „dolazi u ovu novu sredinu zagrebački pomoćni biskup dr. Josip Salač. On posvećuje Božji hram i od toga dana u njem se Svevišnjem prikazuje svakodnevno sveta misna Žrtva“

A dan prije 22. rujna 1972. zagrebački Ordinarij dr. Franjo Kuharić, blagoslivlja nova zvona...

Svega toga ne bi bilo da vlč. Josip Jurak, župnik iz Male Subotice, u koju je spadala i Orehovica, Vularija i Podbrest, nije uvidio potrebu da treba osnovati ovu župu. I od postavljanja kamena temeljca na dan Presv. Trojstva 6.lipnja 1971. g. „marljive međimurske ruke danju i noću radiše svojim lopatama i pijucima, samo da što prije vide svoje veliko djelo, koje učiniše za samo 15 mjeseci“ – piše u spomenici župe.



- 15:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.09.2007., subota


Kongres ministranata ...
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

U povodu 10. obljetnice Varaždinske biskupije u prošteništu Predragocjene Krvi Isusove u Ludbregu u subotu 22. rujna održan je Kongres ministranata Varaždinske biskupije. Okupilo se oko 1.050 ministranata iz stotinjak župa biskupije, koje su dopratili njihovi župnici, vjeroučitelji ili animatori.
Sudjelovali su ministranti i ministrantice iz neše župe.
Zahvala svima koji su sudjelovali a posebno onima koji su ministrante pratili i našim župnim animatorima za uspješno vođenje susreta...
Cjelodnevni molitveni susret s nakanom za duhovna zvanja održan je pod geslom "Za 10 je činiti dobro" , s obzirom da je priređen u sklopu proslave 10. obljetnice biskupije.
Opširnije...
http://varazdin.hbk.hr/

- 20:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.09.2007., srijeda


... I ZAVRŠETAK RADOVA...
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

... okapnica iznad ulaza u crkvu...

...zgodno ...
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
>

... i sada je stvarno gotovo...
...Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

... ili nije... pa još će se nešto naći ...
...
- 17:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.09.2007., utorak


... ...
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket... no to se i nismo nadali ali...

....završeno je....

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

... i još .. okapniica na ulazu u crkvu...

... makar po kiši ali tu smo....

- 16:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

JOŠ MALO O RADOVIMA...
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Završavaju i limarski radovi „Montaže – Kudec“ na crkvi...

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
a u isto vrijeme nastavljaju se radovi na uređenju krovišta kapelice sv. Križa u ulici Br. Radića. Kapelica je zadnji put obnovljena 1981. godine, pa se nadamo da će do blagdana Svih Svetih biti kompletno obnovljena.
Radove izvodi „Tesarski obrt Dragutina Vurušića“ iz Orehovice i „ Montaža – Kudec“ iz Podbresta.


- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.09.2007., ponedjeljak


... I radovi su završili...
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Još samo malo limarije i gromobrana i to je to...
- 17:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

SANACIJA KROVIŠTA ŽUPNE CRKVE
Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketNakon skidanja dotrajale šindre – koja je usput budi rečeno izdržala 12 i pol godina – danas su nastavljeni radovi na krovištu župne crkve.
Uz izvođača krovopokrivačkih radova – „Tesarski obrt Dragutina Vurušića“ iz Orehovice svoj dio posla obavljaju i limari „Montaža – Kudec „ iz Podbresta. Postavljaju se novi bakreni žljebovi i krovni opšavi kako bi se mogao postaviti i novi crijep, nakon čega će se postaviti i nova gromobranska instalacija koju će izvesti električar „Srećko Vutek“ iz Sv. Križa.
Budući da se za navedene radove nije našlo donatora koji bi pomogli, pa i sama općina Orehovica se nije udostojala odgovoriti na zamolbu koju je župnik pismeno uputio, navedene radove u cijelosti financiraju vjernici župe Orehovica uz pomoć Varaždinske biskupije koja je darovala crijep i pripadajući krovni materijal, te odobrila kredit u vrijednosti radova.
Zahvaljujući samim izvođačima radova koji svoj posao obavljaju uz određene donacije nadamo se da ćemo uz ovu sanaciju krovišta župne crkve, uspjeti sanirati i krov Kapelice Sv. Križa u mjestu na raskršću ul. Zrinskih i Br. Radića.

- 11:17 - Komentari (1) - Isprintaj - #

14.09.2007., petak


ZAPOČELA SANACIJA KROVIŠTA ŽUPNE CRKVE
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Početak radova na krovištu župne crkve u Orehovici. Radove izvodi "Tesarski obrt Dragutina Vurušića" iz Orehovice.
- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.09.2007., utorak


SUSRET HRVATSKE KATOLIČKE MLADEŽI - 26. i 27. TRAVNJA 2008.
Naš biskup Josip Mrzljak uputio je svim mladima poziv na susret katoličke mladeži u Varaždinu 2008.

Molim župne animatore naše župe da se odazovu na susret s predstojnikom vlč. Damjanom i to u petak (7.9.) u 16,00 u katedrali ili u subotu 7.9. u 10,00 sati u dvorani Pastoralnog centra u Varaždinu.

Opširnije: http://mladi-vz.com/shkm/varazdin.html



Draga hrvatska katolička mladeži!

S velikom radošću upućujem vam poziv na Susret hrvatske katoličke mladeži u Varaždinu, 26. i 27. travnja 2008. godine. Čekaju vas mladi naše mlade biskupije, koja ove godine proslavlja svoju desetu obljetnicu. Čekaju vas vaši prijatelji, djevojke i mladići, ali i njihove obitelji, zajedno sa župnicima, župnim vikarima, vjeroučiteljima i sa mnom koji sam tek nekoliko mjeseci na čelu ove mlade biskupije. Čekaju vas i svi biskupi Hrvatske biskupske konferencije s velikim brojem svećenika iz svih biskupija.
Još je moj predšasnik, blage uspomene biskup Marko Culej, zaželio da se ovaj susret dogodi u njegovoj biskupiji. On neće na zemlji doživjeti tu radost okupljanja vas mladih, ali vjerujemo da će nas sve pratiti i radovati se u zajedništvu Oca nebeskoga.
Čeka vas otvorenoga srca barokni grad Varaždin, sjedište naše biskupije. Čekaju vas mladi Hrvatskoga zagorja, Međimurja i Podravine, gdje stoljećima žive ljudi nadahnuti naukom Isusa Krista.
Kao što znate, tijekom prohujalih trinaest stoljeća kršćanstva i hoda za Isusom Kristom naš je hrvatski narod prošao kroz različita iskušenja. Pratilo nas je ono što uvijek prati svakoga čovjeka u susretu s porukom Isusove radosne vijesti, a to je nužnost odgovora na Isusov poziv obraćenja i dar spasenja. Budući da je taj poziv i odgovor uvijek ponuda s Isusove strane, svatko može odgovoriti pozitivno ili negativno.
U našemu hrvatskom narodu mi još uvijek baštinimo ono što su nam naši pradjedovi ostavili kroz stoljeća, a to je upravo taj toliko važan pozitivan odgovor na Isusov poziv i ponudu. Želim vam naglasiti kako o vama, dragi mladi, danas ovisi ono što će naši naraštaji imati sutra. O vama i nama danas ovisi hoćemo li i dalje primati i živjeti pozitivne vrijednosti i evanđeoske vrednote njegovati u našim obiteljima.
Baš zbog važnosti pozitivnoga odgovora na Isusov poziv od 2000. godine u našoj domovinskoj Crkvi počeli smo se mi pastiri, biskupi, svećenici i vjeroučitelji s još većom brigom, ljubavlju i pažnjom obraćati vama, kroz susrete hrvatske katoličke mladeži svake druge godine, kako bismo mogli jedni druge ohrabriti i poticati na ustrajnost u ovom hodu za Isusom. Svaki od ovih dvogodišnjih susreta imao je svoje geslo koje nas je svojom porukom poticalo u našim nastojanjima: u Rijeci smo jubilejske 2000. godine geslom I Riječ je tijelom postala naglasili važnost i bit Isusovoga poslanja - Otac ga je poslao da postane jedan od nas i da bude s nama objavljujući nam Očevu ljubav prema svakome čovjeku; u Osijeku, 2002. god., geslom Sačuvaj nas u svojem imenu uputili smo molitvu Bogu Ocu da nas svojom milošću i blagoslovom čuva i prati u našem odazivu i odgovoru Isusovoj radosnoj vijesti – evanđelju; 2004. godine u Šibeniku smo geslom Zaveslaj na pučinu jedni drugima dozvali u svijest da smo nakon odaziva poslani propovijedati i naviještati to što smo primili; u Puli, 2006. god., rekli smo da je Isusov poziv upućen svakoga dana svakome od nas i svima oko nas, te smo geslom Učitelj je ovdje i zove te željeli još dublje posvijestiti i promotriti naš osobni odaziv i osobno svjedočenje poziva drugima i drugačijima oko nas.
A sada, u Varaždinu, na ovom petom susretu hrvatske katoličke mladeži, 26. i 27. travnja 2008., želimo si za uzor dozvati prvu zajednicu Isusovih vjernika, tj. Prvu Crkvu. Geslom "Bijahu postojani…" iz Dj 2,42 želimo potaknuti upravo vas, dragi mladi, da razmišljate o važnosti osobnoga angažmana, ustrajnosti i postojanosti u životu po pozitivnom odgovoru na Isusov poziv upućen vama.
Zato, pozivajući vas na Susret hrvatske katoličke mladeži u Varaždinu, kao pastir ove mjesne Crkve, ponavljam sa Slugom Božjim, papom Ivanom Pavlom II., i sa sadašnjim Petrovim nasljednikom Benediktom XVI.: "Ne bojte se otvoriti vrata Kristu!" Budite odvažni, hrabri i postojani u odgovoru na Isusov poziv, te dođite u Varaždin da svoj odaziv Kristu zajedno posvjedočimo.


U Varaždinu, 25. srpnja 2007., na blagdan sv. Jakova ap. st.

mons. Josip Mrzljak
biskup varaždinski

- 15:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


RASPORED SVETIH MISA I MISNE NAKANE:
Image and video hosting by TinyPic

ŽUPNE AKTIVNOSTI:

ŽUPNE KATEHEZE- raspored:
8. razred
- subotom u 9,00 sati
PRVOPRIČESNICI
3. r. i stariji
- subotom u 10,00 sati
MINISTRANTI
SVAKI drugi petak
ŽUPNI ZBOR
UTORKOM U 20,00 sati
Voditelj:g. Mladen Magdalenić
Pučko pjevanje u Podbrestu:
UTORKOM u 19,00 sati
Free Web Site Counter
Free Web Site Counter

...klikni pa vidi, možda ti se svidi...

VARAŽDINSKA BISKUPIJA
MLADI VARAŽDINSKE BISKUPIJE
KATOLICI
MISLI SRCA
MOLITVA ONLINE
IGRE

UDŽBENIK ZA ROME
UPOZNAJ ROMSKI KATEKIZAM
ŠKOLA OREHOVICA

Image and video hosting by TinyPic

SVETIŠTE GOSPE FATIMSKE FATIMA-PORTUGAL
POVIJEST FATIMSKOGA SVETIŠTA ZAPOČINJE 13. SVIBNJA 1917. GODINE KADA SE, USRED RATNIH RAZARANJA ZA VRIJEME PRVOGA SVJETSKOG RATA, BLAŽENA DJEVICA MARIJA U MJESTU COVA DA IRIA, U BLIZINI FATIME U PORTUGALU, UKAZALA TROJE MALIH PASTIRA: LUCIJI OD ISUSA, FRANJI MARTU I JACINTI MARTO. GOSPA SE DJECI UKAZIVALA IDUĆIH PET MJESECI, UVIJEK 13. U MJESECU. POSLJEDNJEM UKAZANJU, 13. LISTOPADA 1917, NAZOČILO JE 70.000 LJUDI. KASNIJE SE GOSPA JOŠ DVA PUTA UKAZALA LUCIJI, KOJA JE U MEĐUVREMENU POSTALA REDOVNICA, ZAPOVJEDIVŠI JOJ SLAVLJENJE PET PRVIH SUBOTA U MJESECU. GODINE 1919. GRADI SE KAPELA UKAZANJA, A BAZILIKA SE POČINJE GRADITI 1928. GODINE DA BI BILA POSVEĆENA 7. LISTOPADA 1953. FATIMA POSTUPNO DOBIVA SLUŽBENU CRKVENU POTVRDU KAO MARIJANSKO SVETIŠTE SVJETSKIH RAZMJERA: GODINE 1930. MJESNI BISKUP POTVRĐUJE AUTENTIČNOST UKAZANJA, A 1931. PORTUGALSKI BISKUPI POSVEĆUJU PORTUGAL BEZGREŠNOM SRCU MARIJINU. GODINE 1942. PAPA PIO XII. POSVETIO JE BEZGREŠNOM SRCU CIJELI SVIJET, A 1951. U FATIMI JE OKONČANA SVETA JUBILARNA GODINA. PAPA PAVAO VI. HODOČASTI U FATIMU NA PEDESETU OBLJETNICU UKAZANJA 13. SVIBNJA 1967, A IVAN PAVAO II. DOLAZI ZAHVALITI FATIMSKOJ GOSPI ZA PREŽIVJELI ATENTAT ISTOGA DANA, 13. SVIBNJA, 1982. TE 1991. GODINE. GODIŠNJE SE U FATIMSKOM SVETIŠTU OKUPI OKO ČETIRI MILIJUNA HODOČASNIKA. UKAZANJA USRED RATNIH RAZARANJA, POBJEDA BEZBOŽNE KOMUNISTIČKE IDEOLOGIJE U RUSIJI UBRZO NAKON TOGA, GOSPINO OBEĆANJE DA ĆE SE RUSIJA OBRATITI, POSVEĆENJE SVIJETA MARIJINU SRCU USRED RATA, ČINJENICA DA JE SADAŠNJI PAPA ODABRAO UPRAVO FATIMU KAKO BI ZAHVALIO ZA ŽIVOT NAKON IZLJEVA MRŽNJE - SVE TO GOVORI KAKO FATIMU TREBA PROMATRATI KAO VELIKU PORUKU MIRA, A PREDUVJET MIRA JE OBRAĆENJE.