Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crkvaorehovica

Marketing

SANACIJA KROVIŠTA ŽUPNE CRKVE

Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketNakon skidanja dotrajale šindre – koja je usput budi rečeno izdržala 12 i pol godina – danas su nastavljeni radovi na krovištu župne crkve.
Uz izvođača krovopokrivačkih radova – „Tesarski obrt Dragutina Vurušića“ iz Orehovice svoj dio posla obavljaju i limari „Montaža – Kudec „ iz Podbresta. Postavljaju se novi bakreni žljebovi i krovni opšavi kako bi se mogao postaviti i novi crijep, nakon čega će se postaviti i nova gromobranska instalacija koju će izvesti električar „Srećko Vutek“ iz Sv. Križa.
Budući da se za navedene radove nije našlo donatora koji bi pomogli, pa i sama općina Orehovica se nije udostojala odgovoriti na zamolbu koju je župnik pismeno uputio, navedene radove u cijelosti financiraju vjernici župe Orehovica uz pomoć Varaždinske biskupije koja je darovala crijep i pripadajući krovni materijal, te odobrila kredit u vrijednosti radova.
Zahvaljujući samim izvođačima radova koji svoj posao obavljaju uz određene donacije nadamo se da ćemo uz ovu sanaciju krovišta župne crkve, uspjeti sanirati i krov Kapelice Sv. Križa u mjestu na raskršću ul. Zrinskih i Br. Radića.


Post je objavljen 17.09.2007. u 11:17 sati.