Župa Gospe Fatimske - OREHOVICA

27.04.2008., nedjelja


SUSRET HRVATSKE KATOLIČKE MLADEŽI
Image and video hosting by TinyPic
U subotu i nedjelju 26/27. travnja 2008. i naša će župa biti domaćin mladima iz raznih krajeva naše domovine – sudionicima 5. SHKM-a. Velikodušnošću brojnih obitelji naše župe koje su se spremno odazvale, pružiti ćemo smještaj mladima iz slijedećih župa:
Sinj - splitska nadbiskupija; Vodice - šibenska biskupija;
Bošnjaci – đakovačka biskupija; Žepče – vrhbosanska nadbiskupija.
Cilj ovog susreta je da se okupljeni ponovno prisjetimo vrednota Prve Crkve koja je “bila postojana u nauku apostolskom, u zajedništvu, u lomljenju kruha i u molitvama”, da zajedno s mladima iz čitave Hrvatske i šire za te vrednote molimo, jedni druge ohrabrimo i Gospodina slavimo. Da si pred oči stavimo izvornu kršćansku zajednicu, vrednote prve Crkve i njezinu postojanost.

Mladi će stići u našu župu nakon susreta i svete mise koja će biti na stadionu „Sloboda“ u Varaždinu. Drugi program HTV-a prenositi će svetu misu u subotu u 18,00 sati. Očekujemo ih između 21,00 i 22,00 sata. Svi oni koji su im ponudili smještaj dočekati će ih na različitim mjestima u našoj župi: u Pobrestu i Vulariji, te na nekoliko mjesta u Orehovici, te ih povesti svojim domovima. S njima će u autobusima stići i mladi iz naše župe, koji su zaduženi za raspored smještaja, a o mjestu gdje ćete Vi dočekati svoje goste biti ćete obaviješteni ovaj tjedan.

U nedjelju ćemo se svi nakon doručka naći u dvorištu naše župne crkve u 9,30 sati kada započinje program u kojem će se kroz pjesmu i riječ predstaviti mladi do svete mise koja će (ako bude lijepo vrijeme) biti na otvorenom u dvorištu crkve u 10,30 sati – a nakon misnog slavlja nastaviti ćemo druženje uz prigodni i skromni objed.

....sa slavlja u nedjelju 27.4.2008.

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Opširnije OVDJE


- 19:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.04.2008., srijeda


OBNOVA ŽUPNE CRKVE I KAPELICE SV. KRIŽA
Image and video hosting by TinyPic
Završena je vanjska obnova naše župne crkve. Radovi na uređenju fasade započeli su 19. veljače 2008. godine. S kraćim prekidima zbog vremenskih uvjeta trajali su do 29. ožujka 2008. Izvedena je termo fasada s potpunom vanjskom obnovom od temelja do krova, te su uređene gromobranske instalacije i postavljene nove prozorske mramorne klupčice. Sve što je bilo planirano u ovoj fazi obnove učinjeno je. (Preostale su samo još neke pojedinosti koje ćemo s vremenom učiniti.)
Ovu fazu obnove naše župne crkve financijski je pratila donacija Vlade RH a dijelom smo morali posegnuti i u župnu blagajnu tako da ćemo nakon sastanka Crkvenog odbora i uvida u troškove napraviti iscrpnije izvješće o svemu što je učinjeno i nabavljeno iz darovanih sredstava. Usput treba napomenuti da se do sada u redovitim obrocima od 2.500,00 kn mjesečno vraća i pozajmica koju smo dobili od biskupije za lanjsko uređenje krovišta i žljebova.
Uz navedeno obnovljena je i unutrašnjost kapelice sv. Križa.
Image and video hosting by TinyPic

- 12:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>


RASPORED SVETIH MISA I MISNE NAKANE:
Image and video hosting by TinyPic

ŽUPNE AKTIVNOSTI:

ŽUPNE KATEHEZE- raspored:
8. razred
- subotom u 9,00 sati
PRVOPRIČESNICI
3. r. i stariji
- subotom u 10,00 sati
MINISTRANTI
SVAKI drugi petak
ŽUPNI ZBOR
UTORKOM U 20,00 sati
Voditelj:g. Mladen Magdalenić
Pučko pjevanje u Podbrestu:
UTORKOM u 19,00 sati
Free Web Site Counter
Free Web Site Counter

...klikni pa vidi, možda ti se svidi...

VARAŽDINSKA BISKUPIJA
MLADI VARAŽDINSKE BISKUPIJE
KATOLICI
MISLI SRCA
MOLITVA ONLINE
IGRE

UDŽBENIK ZA ROME
UPOZNAJ ROMSKI KATEKIZAM
ŠKOLA OREHOVICA

Image and video hosting by TinyPic

SVETIŠTE GOSPE FATIMSKE FATIMA-PORTUGAL
POVIJEST FATIMSKOGA SVETIŠTA ZAPOČINJE 13. SVIBNJA 1917. GODINE KADA SE, USRED RATNIH RAZARANJA ZA VRIJEME PRVOGA SVJETSKOG RATA, BLAŽENA DJEVICA MARIJA U MJESTU COVA DA IRIA, U BLIZINI FATIME U PORTUGALU, UKAZALA TROJE MALIH PASTIRA: LUCIJI OD ISUSA, FRANJI MARTU I JACINTI MARTO. GOSPA SE DJECI UKAZIVALA IDUĆIH PET MJESECI, UVIJEK 13. U MJESECU. POSLJEDNJEM UKAZANJU, 13. LISTOPADA 1917, NAZOČILO JE 70.000 LJUDI. KASNIJE SE GOSPA JOŠ DVA PUTA UKAZALA LUCIJI, KOJA JE U MEĐUVREMENU POSTALA REDOVNICA, ZAPOVJEDIVŠI JOJ SLAVLJENJE PET PRVIH SUBOTA U MJESECU. GODINE 1919. GRADI SE KAPELA UKAZANJA, A BAZILIKA SE POČINJE GRADITI 1928. GODINE DA BI BILA POSVEĆENA 7. LISTOPADA 1953. FATIMA POSTUPNO DOBIVA SLUŽBENU CRKVENU POTVRDU KAO MARIJANSKO SVETIŠTE SVJETSKIH RAZMJERA: GODINE 1930. MJESNI BISKUP POTVRĐUJE AUTENTIČNOST UKAZANJA, A 1931. PORTUGALSKI BISKUPI POSVEĆUJU PORTUGAL BEZGREŠNOM SRCU MARIJINU. GODINE 1942. PAPA PIO XII. POSVETIO JE BEZGREŠNOM SRCU CIJELI SVIJET, A 1951. U FATIMI JE OKONČANA SVETA JUBILARNA GODINA. PAPA PAVAO VI. HODOČASTI U FATIMU NA PEDESETU OBLJETNICU UKAZANJA 13. SVIBNJA 1967, A IVAN PAVAO II. DOLAZI ZAHVALITI FATIMSKOJ GOSPI ZA PREŽIVJELI ATENTAT ISTOGA DANA, 13. SVIBNJA, 1982. TE 1991. GODINE. GODIŠNJE SE U FATIMSKOM SVETIŠTU OKUPI OKO ČETIRI MILIJUNA HODOČASNIKA. UKAZANJA USRED RATNIH RAZARANJA, POBJEDA BEZBOŽNE KOMUNISTIČKE IDEOLOGIJE U RUSIJI UBRZO NAKON TOGA, GOSPINO OBEĆANJE DA ĆE SE RUSIJA OBRATITI, POSVEĆENJE SVIJETA MARIJINU SRCU USRED RATA, ČINJENICA DA JE SADAŠNJI PAPA ODABRAO UPRAVO FATIMU KAKO BI ZAHVALIO ZA ŽIVOT NAKON IZLJEVA MRŽNJE - SVE TO GOVORI KAKO FATIMU TREBA PROMATRATI KAO VELIKU PORUKU MIRA, A PREDUVJET MIRA JE OBRAĆENJE.