Župa Gospe Fatimske - OREHOVICA

13.06.2012., srijeda


Ravna Gora
Izlet na Ravnu Goru
21. 4. 2012. nekoliko pjevača iz župnog zbora i članovi KUD-a Orehovica uputili su se na izlet u Ravnu Goru. Vrijeme nas je poslužilo, malo nas i osvježilo, ali je bilo vrlo korisno za dušu i tijelo. Nakon nekoliko kilometara pješice do vrha Ravne Gore okrijepili smo se grahom, kobasicama i kolačima te smo uz pjesmu i igru nastavili cjelodnevno druženje uz čisti zrak i čistu kapljicu. Svi smo bili jako dobro raspoloženi i spremni za igru, nogomet, kartanje i druženje sve dok vozač nije dao znak za pokret. Hvala svima koji su se odazvali i proveli dan u zajedništvu i veselju. Nadamo se i slijedećim susretima i izletima.

- 10:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Evangelizacijsko-molitveni susret za Rome
Orehovica Međimurska
2. svibnja 2012. god. Katolička karizmatsko-evangelizacijska zajednica u Varaždinskoj biskupiji „Isus Spasitelj“ organizirala je susret za Rome iz župe Majke Božje Fatimske Orehovica. S odobrenjem biskupa mons. Josipa Mrzljaka ovo je bio prvi evangelizacijsko-molitveni susret za Rome. Domaćin je bila župa Orehovica sa župnikom i članovima, a susret je vodio duhovnik zajednice vlč. Stjepan Šoštarić. Uz prigodni nagovor, molitvu i pjesmu te vrlo poticajnih svjedočanstava od strane laika članova zajednice; odazvalo se oko osamdesetak Roma katolika. Bilo je puno djece na susretu koja su sve duhovne pjesme pjevali iz srca i iz svega glasa. Slavljenje je vodila voditeljica Vesna Posavec sa ostalim članovima zajednice koji su kao poslužitelji sudjelovali u ostvarenju ovog susreta. Radosno smo slavili Isusa Spasitelja koji nas sve ujedinjuje u jedan Božji narod. Osjetila se velika radost i zahvala od strane Roma nakon slavljenja u vjeronaučnoj dvorani, gdje smo se skupili, okrijepili se i razgovarali. Radujemo se novom susretu.
Image and video hosting by TinyPic
U radosnom slavlju Isusa
- 09:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>


RASPORED SVETIH MISA I MISNE NAKANE:
Image and video hosting by TinyPic

ŽUPNE AKTIVNOSTI:

ŽUPNE KATEHEZE- raspored:
8. razred
- subotom u 9,00 sati
PRVOPRIČESNICI
3. r. i stariji
- subotom u 10,00 sati
MINISTRANTI
SVAKI drugi petak
ŽUPNI ZBOR
UTORKOM U 20,00 sati
Voditelj:g. Mladen Magdalenić
Pučko pjevanje u Podbrestu:
UTORKOM u 19,00 sati
Free Web Site Counter
Free Web Site Counter

...klikni pa vidi, možda ti se svidi...

VARAŽDINSKA BISKUPIJA
MLADI VARAŽDINSKE BISKUPIJE
KATOLICI
MISLI SRCA
MOLITVA ONLINE
IGRE

UDŽBENIK ZA ROME
UPOZNAJ ROMSKI KATEKIZAM
ŠKOLA OREHOVICA

Image and video hosting by TinyPic

SVETIŠTE GOSPE FATIMSKE FATIMA-PORTUGAL
POVIJEST FATIMSKOGA SVETIŠTA ZAPOČINJE 13. SVIBNJA 1917. GODINE KADA SE, USRED RATNIH RAZARANJA ZA VRIJEME PRVOGA SVJETSKOG RATA, BLAŽENA DJEVICA MARIJA U MJESTU COVA DA IRIA, U BLIZINI FATIME U PORTUGALU, UKAZALA TROJE MALIH PASTIRA: LUCIJI OD ISUSA, FRANJI MARTU I JACINTI MARTO. GOSPA SE DJECI UKAZIVALA IDUĆIH PET MJESECI, UVIJEK 13. U MJESECU. POSLJEDNJEM UKAZANJU, 13. LISTOPADA 1917, NAZOČILO JE 70.000 LJUDI. KASNIJE SE GOSPA JOŠ DVA PUTA UKAZALA LUCIJI, KOJA JE U MEĐUVREMENU POSTALA REDOVNICA, ZAPOVJEDIVŠI JOJ SLAVLJENJE PET PRVIH SUBOTA U MJESECU. GODINE 1919. GRADI SE KAPELA UKAZANJA, A BAZILIKA SE POČINJE GRADITI 1928. GODINE DA BI BILA POSVEĆENA 7. LISTOPADA 1953. FATIMA POSTUPNO DOBIVA SLUŽBENU CRKVENU POTVRDU KAO MARIJANSKO SVETIŠTE SVJETSKIH RAZMJERA: GODINE 1930. MJESNI BISKUP POTVRĐUJE AUTENTIČNOST UKAZANJA, A 1931. PORTUGALSKI BISKUPI POSVEĆUJU PORTUGAL BEZGREŠNOM SRCU MARIJINU. GODINE 1942. PAPA PIO XII. POSVETIO JE BEZGREŠNOM SRCU CIJELI SVIJET, A 1951. U FATIMI JE OKONČANA SVETA JUBILARNA GODINA. PAPA PAVAO VI. HODOČASTI U FATIMU NA PEDESETU OBLJETNICU UKAZANJA 13. SVIBNJA 1967, A IVAN PAVAO II. DOLAZI ZAHVALITI FATIMSKOJ GOSPI ZA PREŽIVJELI ATENTAT ISTOGA DANA, 13. SVIBNJA, 1982. TE 1991. GODINE. GODIŠNJE SE U FATIMSKOM SVETIŠTU OKUPI OKO ČETIRI MILIJUNA HODOČASNIKA. UKAZANJA USRED RATNIH RAZARANJA, POBJEDA BEZBOŽNE KOMUNISTIČKE IDEOLOGIJE U RUSIJI UBRZO NAKON TOGA, GOSPINO OBEĆANJE DA ĆE SE RUSIJA OBRATITI, POSVEĆENJE SVIJETA MARIJINU SRCU USRED RATA, ČINJENICA DA JE SADAŠNJI PAPA ODABRAO UPRAVO FATIMU KAKO BI ZAHVALIO ZA ŽIVOT NAKON IZLJEVA MRŽNJE - SVE TO GOVORI KAKO FATIMU TREBA PROMATRATI KAO VELIKU PORUKU MIRA, A PREDUVJET MIRA JE OBRAĆENJE.