Župa Gospe Fatimske - OREHOVICA

28.07.2007., subota


RADOVI U PODBRESTU

Ove godine vjernici župe Orehovica doista su se iskazali u matreijalnoj obnovi svojih župnih objekata. Kao što je bilo zacrtano u godišnjem planu koje je početkom godine dogovorilo Župno ekonomsko vijeće, prišlo se
materijalnoj obnovi župne crkve i kapela na području župe.
Tako je u mjesecu svibnju darovima vjernika iz Vularije obnovljeno i sanirano krovište KAPELE U VULARIJI.
U župnoj crkvi u Orehovici izmjenjen je strop, te je time dovršeno unutarnje uređenje crkve, koja je sada nakon ostalih zahvata dobila novu sakralnu dimenziju na što se čekaklo godinama.
Sada su u tijeku radovi na uređenju OKOLIŠA CRKVE M.B. KRALJICE U PODBRESTU, čiji završetak očekujemo do blagdana Velike Gospe, odnosno do proštenja uoči blagdana Marije Kraljice 19. kolovoza. Toga dana biti će svečano misno slavlje koje će predvoditi generalni vikar Varaždinske biskupije mons. Ivan Godina, kada ćeno se ujedno spomenuti i prve godišnjice smrti prvog Varaždinskog biskupa, blagopokojnog Marka Culeja.
Naravno da uz ova materijalna ulaganja nije bio zanemaren i duhovni život župe:
- četverodnevna duhovna obnova pred blagdan gospe Fatimske koju je vodio dr. Mladen Horvat, prof. KBF-a Sveučilišta u Zagrebu;
- hodočašće vjernika župe „Stazama Ivana Pavla II“ u Poljsku, u Uskrsnom tjednu
- redovita slavlja sakramenata sv. Potvrde i Prve sv. Pričesti itd.
Neka sve to bude na ponos i radost vjernicima koji živeći svoju pripadnost Crkvi svjedoče i doprinose ostvarivanju kraljevsva Božjeg u ovom vremenu i u ovom lijepom dijelu naše domovine.

Uz par slika.....

- 15:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>


RASPORED SVETIH MISA I MISNE NAKANE:
Image and video hosting by TinyPic

ŽUPNE AKTIVNOSTI:

ŽUPNE KATEHEZE- raspored:
8. razred
- subotom u 9,00 sati
PRVOPRIČESNICI
3. r. i stariji
- subotom u 10,00 sati
MINISTRANTI
SVAKI drugi petak
ŽUPNI ZBOR
UTORKOM U 20,00 sati
Voditelj:g. Mladen Magdalenić
Pučko pjevanje u Podbrestu:
UTORKOM u 19,00 sati
Free Web Site Counter
Free Web Site Counter

...klikni pa vidi, možda ti se svidi...

VARAŽDINSKA BISKUPIJA
MLADI VARAŽDINSKE BISKUPIJE
KATOLICI
MISLI SRCA
MOLITVA ONLINE
IGRE

UDŽBENIK ZA ROME
UPOZNAJ ROMSKI KATEKIZAM
ŠKOLA OREHOVICA

Image and video hosting by TinyPic

SVETIŠTE GOSPE FATIMSKE FATIMA-PORTUGAL
POVIJEST FATIMSKOGA SVETIŠTA ZAPOČINJE 13. SVIBNJA 1917. GODINE KADA SE, USRED RATNIH RAZARANJA ZA VRIJEME PRVOGA SVJETSKOG RATA, BLAŽENA DJEVICA MARIJA U MJESTU COVA DA IRIA, U BLIZINI FATIME U PORTUGALU, UKAZALA TROJE MALIH PASTIRA: LUCIJI OD ISUSA, FRANJI MARTU I JACINTI MARTO. GOSPA SE DJECI UKAZIVALA IDUĆIH PET MJESECI, UVIJEK 13. U MJESECU. POSLJEDNJEM UKAZANJU, 13. LISTOPADA 1917, NAZOČILO JE 70.000 LJUDI. KASNIJE SE GOSPA JOŠ DVA PUTA UKAZALA LUCIJI, KOJA JE U MEĐUVREMENU POSTALA REDOVNICA, ZAPOVJEDIVŠI JOJ SLAVLJENJE PET PRVIH SUBOTA U MJESECU. GODINE 1919. GRADI SE KAPELA UKAZANJA, A BAZILIKA SE POČINJE GRADITI 1928. GODINE DA BI BILA POSVEĆENA 7. LISTOPADA 1953. FATIMA POSTUPNO DOBIVA SLUŽBENU CRKVENU POTVRDU KAO MARIJANSKO SVETIŠTE SVJETSKIH RAZMJERA: GODINE 1930. MJESNI BISKUP POTVRĐUJE AUTENTIČNOST UKAZANJA, A 1931. PORTUGALSKI BISKUPI POSVEĆUJU PORTUGAL BEZGREŠNOM SRCU MARIJINU. GODINE 1942. PAPA PIO XII. POSVETIO JE BEZGREŠNOM SRCU CIJELI SVIJET, A 1951. U FATIMI JE OKONČANA SVETA JUBILARNA GODINA. PAPA PAVAO VI. HODOČASTI U FATIMU NA PEDESETU OBLJETNICU UKAZANJA 13. SVIBNJA 1967, A IVAN PAVAO II. DOLAZI ZAHVALITI FATIMSKOJ GOSPI ZA PREŽIVJELI ATENTAT ISTOGA DANA, 13. SVIBNJA, 1982. TE 1991. GODINE. GODIŠNJE SE U FATIMSKOM SVETIŠTU OKUPI OKO ČETIRI MILIJUNA HODOČASNIKA. UKAZANJA USRED RATNIH RAZARANJA, POBJEDA BEZBOŽNE KOMUNISTIČKE IDEOLOGIJE U RUSIJI UBRZO NAKON TOGA, GOSPINO OBEĆANJE DA ĆE SE RUSIJA OBRATITI, POSVEĆENJE SVIJETA MARIJINU SRCU USRED RATA, ČINJENICA DA JE SADAŠNJI PAPA ODABRAO UPRAVO FATIMU KAKO BI ZAHVALIO ZA ŽIVOT NAKON IZLJEVA MRŽNJE - SVE TO GOVORI KAKO FATIMU TREBA PROMATRATI KAO VELIKU PORUKU MIRA, A PREDUVJET MIRA JE OBRAĆENJE.