Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crkvaorehovica

Marketing

RADOVI U PODBRESTU


Ove godine vjernici župe Orehovica doista su se iskazali u matreijalnoj obnovi svojih župnih objekata. Kao što je bilo zacrtano u godišnjem planu koje je početkom godine dogovorilo Župno ekonomsko vijeće, prišlo se
materijalnoj obnovi župne crkve i kapela na području župe.
Tako je u mjesecu svibnju darovima vjernika iz Vularije obnovljeno i sanirano krovište KAPELE U VULARIJI.
U župnoj crkvi u Orehovici izmjenjen je strop, te je time dovršeno unutarnje uređenje crkve, koja je sada nakon ostalih zahvata dobila novu sakralnu dimenziju na što se čekaklo godinama.
Sada su u tijeku radovi na uređenju OKOLIŠA CRKVE M.B. KRALJICE U PODBRESTU, čiji završetak očekujemo do blagdana Velike Gospe, odnosno do proštenja uoči blagdana Marije Kraljice 19. kolovoza. Toga dana biti će svečano misno slavlje koje će predvoditi generalni vikar Varaždinske biskupije mons. Ivan Godina, kada ćeno se ujedno spomenuti i prve godišnjice smrti prvog Varaždinskog biskupa, blagopokojnog Marka Culeja.
Naravno da uz ova materijalna ulaganja nije bio zanemaren i duhovni život župe:
- četverodnevna duhovna obnova pred blagdan gospe Fatimske koju je vodio dr. Mladen Horvat, prof. KBF-a Sveučilišta u Zagrebu;
- hodočašće vjernika župe „Stazama Ivana Pavla II“ u Poljsku, u Uskrsnom tjednu
- redovita slavlja sakramenata sv. Potvrde i Prve sv. Pričesti itd.
Neka sve to bude na ponos i radost vjernicima koji živeći svoju pripadnost Crkvi svjedoče i doprinose ostvarivanju kraljevsva Božjeg u ovom vremenu i u ovom lijepom dijelu naše domovine.

Uz par slika.....


Post je objavljen 28.07.2007. u 15:43 sati.