Župa Gospe Fatimske - OREHOVICA

31.05.2010., ponedjeljak


Sv. Potvrda 22.5.2010.
22. V. 2010. u Orehovici se uoći Duhova slavila sv. Potvrda – krizma za naše krizmanike. Naša župa Majke Božje Fatimske ove godine imala je 20 firmanika koji su se cijele godine pripremali za taj lijepi sakramenat Duha Svetoga. U ime našeg biskupa mons. Josipa delegat na sv. Potvrdi bio je mons. Antun Perčić, kancelar naše Varaždinske biskupije. Sve je prošlo mirno i dostojanstveno, kako i priliči za taj dan. Hvala svima koji su se uključili i uzveličali taj dan. Slika govori više od riječi pa da ne duljimo evo nas na okupu s našim vjeroučiteljem, razrednicom i svećenicima.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
- 21:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Duhovna obnova
Od 10. do 12. V. 2010. u Orehovici se održala Duhovna obnova uoći godišnjeg klanjanja i titulara župe Majke Božje Fatimske. 13. svibnja svake godine slavi se Gospa Fatimska koja je zaštitnica naše župe, a kod nas je i godišnje klanjanje pred Presvetim. Zato smo organizirali duhovnu obnovu da se što bolje pripremimo na taj lijepi dan. Voditelj duhovne obnove bio je Duh Sveti koji nam je preko p. Marijana Krištofića, redovnika-dehonijanca, uputio prekrsane riječi i poruke.
U tri dana bilo je raznih mogućnosti za duhovne razgovore, ispovijedi, pitanja, molitve krunice Bl. Djevice Marije i krunice Božjeg milosrđa i raznih nagovora na razne teme. Najzanimljivije je bilo svjedočanstvo koje je svaku većer oko 20h izrekla druga osoba; koja se obratila Bogu, koja je doživjela veliko obraćenje da bi nas time sve potaknula na vjernost Bogu i ljudima. Hvala Bogu za one ljude koji su prepoznali te milosne dane i došli slušati Božju Riječ i slaviti Boga.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
- 21:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Iz Zadra
8. I 9. V. 2010. mladi našeg Čakovečkog dekanata bili su na susretu hrvatske Katoličke mladeži u Zadru. U subotu smo rano ustali (zapravo nismo mogli spavati od uzbuđenja) te smo krenuli s Božjim blagoslovom na susret. U Zadar smo stigli oko 12,00 sati kako bi se mladi mogli razići malo po gradu, te smo čekali da krene iz centra procesija prema „Sportskom centru - Višnjik“ – gdje se slavila svećana sveta misa.
Pretprogram je počeo oko 16,30h sa moljenjem krunice te je bila mogućnost za svetu ispovijed što su mnogi mladi i učinili i lijepo se ispovijedili. Sveta misa je bila posebna, jer nakon proloma oblaka i puno kiše koja je pala do podne – poslije podne kao da je bio drugi dan - potpuno vedar, hvala ti Bože za tako prekrasan dan.
Sa smještajem u obiteljima nismo imali nikakve probleme, svi su bili u obiteljima koje su ih dočekale. Zadrani, hvala Vam na gostoprimstvu, na svemu što ste nam dali da smo ostali radosni i da je naša radost potpuna. Hvala Vam.
Slike pokazuju našu radost i zahvalnost:

Image and video hosting by TinyPic

- 21:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>


RASPORED SVETIH MISA I MISNE NAKANE:
Image and video hosting by TinyPic

ŽUPNE AKTIVNOSTI:

ŽUPNE KATEHEZE- raspored:
8. razred
- subotom u 9,00 sati
PRVOPRIČESNICI
3. r. i stariji
- subotom u 10,00 sati
MINISTRANTI
SVAKI drugi petak
ŽUPNI ZBOR
UTORKOM U 20,00 sati
Voditelj:g. Mladen Magdalenić
Pučko pjevanje u Podbrestu:
UTORKOM u 19,00 sati
Free Web Site Counter
Free Web Site Counter

...klikni pa vidi, možda ti se svidi...

VARAŽDINSKA BISKUPIJA
MLADI VARAŽDINSKE BISKUPIJE
KATOLICI
MISLI SRCA
MOLITVA ONLINE
IGRE

UDŽBENIK ZA ROME
UPOZNAJ ROMSKI KATEKIZAM
ŠKOLA OREHOVICA

Image and video hosting by TinyPic

SVETIŠTE GOSPE FATIMSKE FATIMA-PORTUGAL
POVIJEST FATIMSKOGA SVETIŠTA ZAPOČINJE 13. SVIBNJA 1917. GODINE KADA SE, USRED RATNIH RAZARANJA ZA VRIJEME PRVOGA SVJETSKOG RATA, BLAŽENA DJEVICA MARIJA U MJESTU COVA DA IRIA, U BLIZINI FATIME U PORTUGALU, UKAZALA TROJE MALIH PASTIRA: LUCIJI OD ISUSA, FRANJI MARTU I JACINTI MARTO. GOSPA SE DJECI UKAZIVALA IDUĆIH PET MJESECI, UVIJEK 13. U MJESECU. POSLJEDNJEM UKAZANJU, 13. LISTOPADA 1917, NAZOČILO JE 70.000 LJUDI. KASNIJE SE GOSPA JOŠ DVA PUTA UKAZALA LUCIJI, KOJA JE U MEĐUVREMENU POSTALA REDOVNICA, ZAPOVJEDIVŠI JOJ SLAVLJENJE PET PRVIH SUBOTA U MJESECU. GODINE 1919. GRADI SE KAPELA UKAZANJA, A BAZILIKA SE POČINJE GRADITI 1928. GODINE DA BI BILA POSVEĆENA 7. LISTOPADA 1953. FATIMA POSTUPNO DOBIVA SLUŽBENU CRKVENU POTVRDU KAO MARIJANSKO SVETIŠTE SVJETSKIH RAZMJERA: GODINE 1930. MJESNI BISKUP POTVRĐUJE AUTENTIČNOST UKAZANJA, A 1931. PORTUGALSKI BISKUPI POSVEĆUJU PORTUGAL BEZGREŠNOM SRCU MARIJINU. GODINE 1942. PAPA PIO XII. POSVETIO JE BEZGREŠNOM SRCU CIJELI SVIJET, A 1951. U FATIMI JE OKONČANA SVETA JUBILARNA GODINA. PAPA PAVAO VI. HODOČASTI U FATIMU NA PEDESETU OBLJETNICU UKAZANJA 13. SVIBNJA 1967, A IVAN PAVAO II. DOLAZI ZAHVALITI FATIMSKOJ GOSPI ZA PREŽIVJELI ATENTAT ISTOGA DANA, 13. SVIBNJA, 1982. TE 1991. GODINE. GODIŠNJE SE U FATIMSKOM SVETIŠTU OKUPI OKO ČETIRI MILIJUNA HODOČASNIKA. UKAZANJA USRED RATNIH RAZARANJA, POBJEDA BEZBOŽNE KOMUNISTIČKE IDEOLOGIJE U RUSIJI UBRZO NAKON TOGA, GOSPINO OBEĆANJE DA ĆE SE RUSIJA OBRATITI, POSVEĆENJE SVIJETA MARIJINU SRCU USRED RATA, ČINJENICA DA JE SADAŠNJI PAPA ODABRAO UPRAVO FATIMU KAKO BI ZAHVALIO ZA ŽIVOT NAKON IZLJEVA MRŽNJE - SVE TO GOVORI KAKO FATIMU TREBA PROMATRATI KAO VELIKU PORUKU MIRA, A PREDUVJET MIRA JE OBRAĆENJE.