Župa Gospe Fatimske - OREHOVICA

04.09.2007., utorak


SUSRET HRVATSKE KATOLIČKE MLADEŽI - 26. i 27. TRAVNJA 2008.
Naš biskup Josip Mrzljak uputio je svim mladima poziv na susret katoličke mladeži u Varaždinu 2008.

Molim župne animatore naše župe da se odazovu na susret s predstojnikom vlč. Damjanom i to u petak (7.9.) u 16,00 u katedrali ili u subotu 7.9. u 10,00 sati u dvorani Pastoralnog centra u Varaždinu.

Opširnije: http://mladi-vz.com/shkm/varazdin.htmlDraga hrvatska katolička mladeži!

S velikom radošću upućujem vam poziv na Susret hrvatske katoličke mladeži u Varaždinu, 26. i 27. travnja 2008. godine. Čekaju vas mladi naše mlade biskupije, koja ove godine proslavlja svoju desetu obljetnicu. Čekaju vas vaši prijatelji, djevojke i mladići, ali i njihove obitelji, zajedno sa župnicima, župnim vikarima, vjeroučiteljima i sa mnom koji sam tek nekoliko mjeseci na čelu ove mlade biskupije. Čekaju vas i svi biskupi Hrvatske biskupske konferencije s velikim brojem svećenika iz svih biskupija.
Još je moj predšasnik, blage uspomene biskup Marko Culej, zaželio da se ovaj susret dogodi u njegovoj biskupiji. On neće na zemlji doživjeti tu radost okupljanja vas mladih, ali vjerujemo da će nas sve pratiti i radovati se u zajedništvu Oca nebeskoga.
Čeka vas otvorenoga srca barokni grad Varaždin, sjedište naše biskupije. Čekaju vas mladi Hrvatskoga zagorja, Međimurja i Podravine, gdje stoljećima žive ljudi nadahnuti naukom Isusa Krista.
Kao što znate, tijekom prohujalih trinaest stoljeća kršćanstva i hoda za Isusom Kristom naš je hrvatski narod prošao kroz različita iskušenja. Pratilo nas je ono što uvijek prati svakoga čovjeka u susretu s porukom Isusove radosne vijesti, a to je nužnost odgovora na Isusov poziv obraćenja i dar spasenja. Budući da je taj poziv i odgovor uvijek ponuda s Isusove strane, svatko može odgovoriti pozitivno ili negativno.
U našemu hrvatskom narodu mi još uvijek baštinimo ono što su nam naši pradjedovi ostavili kroz stoljeća, a to je upravo taj toliko važan pozitivan odgovor na Isusov poziv i ponudu. Želim vam naglasiti kako o vama, dragi mladi, danas ovisi ono što će naši naraštaji imati sutra. O vama i nama danas ovisi hoćemo li i dalje primati i živjeti pozitivne vrijednosti i evanđeoske vrednote njegovati u našim obiteljima.
Baš zbog važnosti pozitivnoga odgovora na Isusov poziv od 2000. godine u našoj domovinskoj Crkvi počeli smo se mi pastiri, biskupi, svećenici i vjeroučitelji s još većom brigom, ljubavlju i pažnjom obraćati vama, kroz susrete hrvatske katoličke mladeži svake druge godine, kako bismo mogli jedni druge ohrabriti i poticati na ustrajnost u ovom hodu za Isusom. Svaki od ovih dvogodišnjih susreta imao je svoje geslo koje nas je svojom porukom poticalo u našim nastojanjima: u Rijeci smo jubilejske 2000. godine geslom I Riječ je tijelom postala naglasili važnost i bit Isusovoga poslanja - Otac ga je poslao da postane jedan od nas i da bude s nama objavljujući nam Očevu ljubav prema svakome čovjeku; u Osijeku, 2002. god., geslom Sačuvaj nas u svojem imenu uputili smo molitvu Bogu Ocu da nas svojom milošću i blagoslovom čuva i prati u našem odazivu i odgovoru Isusovoj radosnoj vijesti – evanđelju; 2004. godine u Šibeniku smo geslom Zaveslaj na pučinu jedni drugima dozvali u svijest da smo nakon odaziva poslani propovijedati i naviještati to što smo primili; u Puli, 2006. god., rekli smo da je Isusov poziv upućen svakoga dana svakome od nas i svima oko nas, te smo geslom Učitelj je ovdje i zove te željeli još dublje posvijestiti i promotriti naš osobni odaziv i osobno svjedočenje poziva drugima i drugačijima oko nas.
A sada, u Varaždinu, na ovom petom susretu hrvatske katoličke mladeži, 26. i 27. travnja 2008., želimo si za uzor dozvati prvu zajednicu Isusovih vjernika, tj. Prvu Crkvu. Geslom "Bijahu postojani…" iz Dj 2,42 želimo potaknuti upravo vas, dragi mladi, da razmišljate o važnosti osobnoga angažmana, ustrajnosti i postojanosti u životu po pozitivnom odgovoru na Isusov poziv upućen vama.
Zato, pozivajući vas na Susret hrvatske katoličke mladeži u Varaždinu, kao pastir ove mjesne Crkve, ponavljam sa Slugom Božjim, papom Ivanom Pavlom II., i sa sadašnjim Petrovim nasljednikom Benediktom XVI.: "Ne bojte se otvoriti vrata Kristu!" Budite odvažni, hrabri i postojani u odgovoru na Isusov poziv, te dođite u Varaždin da svoj odaziv Kristu zajedno posvjedočimo.


U Varaždinu, 25. srpnja 2007., na blagdan sv. Jakova ap. st.

mons. Josip Mrzljak
biskup varaždinski

- 15:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>


RASPORED SVETIH MISA I MISNE NAKANE:
Image and video hosting by TinyPic

ŽUPNE AKTIVNOSTI:

ŽUPNE KATEHEZE- raspored:
8. razred
- subotom u 9,00 sati
PRVOPRIČESNICI
3. r. i stariji
- subotom u 10,00 sati
MINISTRANTI
SVAKI drugi petak
ŽUPNI ZBOR
UTORKOM U 20,00 sati
Voditelj:g. Mladen Magdalenić
Pučko pjevanje u Podbrestu:
UTORKOM u 19,00 sati
Free Web Site Counter
Free Web Site Counter

...klikni pa vidi, možda ti se svidi...

VARAŽDINSKA BISKUPIJA
MLADI VARAŽDINSKE BISKUPIJE
KATOLICI
MISLI SRCA
MOLITVA ONLINE
IGRE

UDŽBENIK ZA ROME
UPOZNAJ ROMSKI KATEKIZAM
ŠKOLA OREHOVICA

Image and video hosting by TinyPic

SVETIŠTE GOSPE FATIMSKE FATIMA-PORTUGAL
POVIJEST FATIMSKOGA SVETIŠTA ZAPOČINJE 13. SVIBNJA 1917. GODINE KADA SE, USRED RATNIH RAZARANJA ZA VRIJEME PRVOGA SVJETSKOG RATA, BLAŽENA DJEVICA MARIJA U MJESTU COVA DA IRIA, U BLIZINI FATIME U PORTUGALU, UKAZALA TROJE MALIH PASTIRA: LUCIJI OD ISUSA, FRANJI MARTU I JACINTI MARTO. GOSPA SE DJECI UKAZIVALA IDUĆIH PET MJESECI, UVIJEK 13. U MJESECU. POSLJEDNJEM UKAZANJU, 13. LISTOPADA 1917, NAZOČILO JE 70.000 LJUDI. KASNIJE SE GOSPA JOŠ DVA PUTA UKAZALA LUCIJI, KOJA JE U MEĐUVREMENU POSTALA REDOVNICA, ZAPOVJEDIVŠI JOJ SLAVLJENJE PET PRVIH SUBOTA U MJESECU. GODINE 1919. GRADI SE KAPELA UKAZANJA, A BAZILIKA SE POČINJE GRADITI 1928. GODINE DA BI BILA POSVEĆENA 7. LISTOPADA 1953. FATIMA POSTUPNO DOBIVA SLUŽBENU CRKVENU POTVRDU KAO MARIJANSKO SVETIŠTE SVJETSKIH RAZMJERA: GODINE 1930. MJESNI BISKUP POTVRĐUJE AUTENTIČNOST UKAZANJA, A 1931. PORTUGALSKI BISKUPI POSVEĆUJU PORTUGAL BEZGREŠNOM SRCU MARIJINU. GODINE 1942. PAPA PIO XII. POSVETIO JE BEZGREŠNOM SRCU CIJELI SVIJET, A 1951. U FATIMI JE OKONČANA SVETA JUBILARNA GODINA. PAPA PAVAO VI. HODOČASTI U FATIMU NA PEDESETU OBLJETNICU UKAZANJA 13. SVIBNJA 1967, A IVAN PAVAO II. DOLAZI ZAHVALITI FATIMSKOJ GOSPI ZA PREŽIVJELI ATENTAT ISTOGA DANA, 13. SVIBNJA, 1982. TE 1991. GODINE. GODIŠNJE SE U FATIMSKOM SVETIŠTU OKUPI OKO ČETIRI MILIJUNA HODOČASNIKA. UKAZANJA USRED RATNIH RAZARANJA, POBJEDA BEZBOŽNE KOMUNISTIČKE IDEOLOGIJE U RUSIJI UBRZO NAKON TOGA, GOSPINO OBEĆANJE DA ĆE SE RUSIJA OBRATITI, POSVEĆENJE SVIJETA MARIJINU SRCU USRED RATA, ČINJENICA DA JE SADAŠNJI PAPA ODABRAO UPRAVO FATIMU KAKO BI ZAHVALIO ZA ŽIVOT NAKON IZLJEVA MRŽNJE - SVE TO GOVORI KAKO FATIMU TREBA PROMATRATI KAO VELIKU PORUKU MIRA, A PREDUVJET MIRA JE OBRAĆENJE.