Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crkvaorehovica

Marketing

U ime obitelji u ime braka

Puno se u zadnje vrijeme raspravlja o građanskoj inicijativi „U ime obitelji“ koja traži da se brak definira kao zajednica žene i muškarca.
Kad se nešto definira onda se točno zna što to znači i na što se odnosi. Tako na primjer definicija nogometa glasi da je to ekipna igra u kojoj se lopta udara nogom, a ne smije se rukom. Samo u slučaju da lopta ode u aut, onda se smije vratiti u igru rukama. Dakle nogomet nije košarka, nogomet je nogomet jer se igra nogom. Košarka se igra rukama i baca se lopta u koš – zato se zove košarka. Dijete već u prvom razredu Osnovne škole zna kad učitelj tjelesnog odgoja kaže idemo djeco na nogomet; dijete skoči u zrak od veselja i potrča na igralište da sa drugom djecom igra nogomet - nogom. Mnogi znaju od malih nogu da je brak i obitelj mjesto koje ima oca (muža) i ženu (majku) najveće bogatstvo u kojem je započeo moj život. Nekima to još nije jasno ili ne žele shvatiti definiciju braka zato treba pitati građane naše domovine da se izjasne. Zašto nam uskraćujete pravo da se izjasnimo, da zauzmemo stav za stvari koje su nam važne i bitne. Imamo pravo definirati ono što je opće prihvaćeno. Sve drugo što ne tvore muž i žena neka se drugačije naziva. Nazovite vi svoje zajednice kako želite, brak se zna što je! Nitko vam ne uzima nikakva prava, samo vam uzimamo naziv brak koji je pridržan jednom muškarcu i jednoj ženi; koji tvore jedno tijelo i dovode u život novo stvorenje…
Neki komentiraju da je referendum skup daće se potrošiti previše novaca, kad je uopće bio zadnji referendum; neka se potroše jednom za pametnu stvar, za sve država ima novce, treba imati i za ovo. Brak nema cijene, to je najveća vrijednost čovječanstva. kao što kaže ona reklama: "Neke se stvari ne mogu kupiti novcem". Brak je neprocjenjiv, brak je svetinja koju treba zaštititi.

Post je objavljen 12.11.2013. u 22:40 sati.