Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crkvaorehovica

Marketing

KRIŽNI PUT MLADIH VŽ. BISKUPIJE

Mladi na križnom putu među njima i mladi iz naše župe
Image and video hosting by TinyPic
U subotu i nedjelju 24 i 25. ožujka 2012., održan je 12. križni put mladih Varaždinske biskupije od Kotoribe preko Preloga do Čakovca na jugu gdje je bio završetak. Dvije postaje bile su i u našoj župi jedna u Podbrestu, a druga u župnoj crkvi u Orehovici.
Ove je godine na tradicionalnom korizmenom križnom putu sudjelovalo više od 700 mladih vjernika iz svih krajeva naše biskupije i šire. Tradicija održavanja križnih putova mladih u našoj biskupiji stara je 12 godina i svake godine oduševljava sve veći broj mladih koji se odlučuju na ovaj način slaviti Gospodina i svjedočiti svoju vjeru. Križni put organizira Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije, Bratovština sv. Ferdinanda iz Ferdinandovca i Planinarska udruga mladih entuzijasta PUME iz Varaždina. Mladi su u dva dana hoda prošli 46 kilometara dugu trasu po Donjem Međimurju posjetivši pritom župe Donjomeđimurskog i Čakovečkog dekanata.
Križni put je započeo u subotu ujutro u župi Sedam Žalosti BDM i Sv. Križa u Kotoribi gdje su se mladi okupili na jutarnjoj meditaciji i molitvi časoslova.
Drugog dana hoda mladi su molili postaje križnog puta u crkvama, kapelama i pilovima u Prelogu, Otoku, Podbrestu, Svetom Križu, Orehovici, Prelogama, Ivanovcu i Čakovcu. Križni put je završen u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Čakovcu, gdje su sudionici, zajedno sa župljanima Čakovca i brojnim drugim vjernicima, u zajedništvu slavili svečanu Svetu misu koju je predvodio varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak u suslavlju s prisutnim svećenicima, od kojih su neki i sami, zajedno s mladima iz svojih župa, sudjelovali na križnom putu. Neki su se priključili u Orehovici pa krenuli do Čakovca na svetu misu sa ocem biskupom.
Image and video hosting by TinyPic
U župnoj Crkvi Majke Božje Fatimske koja je bila premala da primi sve sudionike KP
Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 05.04.2012. u 21:27 sati.