Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crkvaorehovica

Marketing

HODOČAŠĆE U ZAGREB I KRAŠIĆ

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Više od 4 500 vjernika Varaždinske biskupije, među kojima i pedesetdvoje iz naše župe, sudjelovalo je 8. listopada, povodom 10. obljetnice Varaždinske biskupije, na hodočašću u Zagreb i Krašić.
Misno slavlje u prepunoj Zagrebačkoj katedrali predvodio nam je Zagrebački nadbiskup i metropolita kard. Josip Bozanić uz našeg biskupa Josipa Mrzljaka i brojne svećenike koji su predvodili vjernike iz svih župa naše biskupije. Uz poticajnu propovijed kard. Bozanića i zahvalno misno slavlje, pohodili smo grob bl. Alojzija Stepinca, suzaštitnika naše biskupije, te se nakon kraćeg zadržavanja na Kaptolu uputili prema , kako reče naš biskup „dvostrukom rodnom mjestu blaženog Alojzija“ – Krašiću u kojem je on rođen i za nebo, nakon mučeničkog svjedočanstva hrabrosti svoje vjere.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Župna crkva u Krašiću bila je pretjesna da primi sve hodočasnike, pa smo molitvom križnog puta koju je predvodio naš biskup, po mjestu i stazama kojima se smio šetati bl. Alojzije u vrijeme zatočeništva, iaspunili Krašićke ulice sve do kapele sv. Ivana Krstitelja, razmišljajući uz svaku postaju i o pojedinim događajima iz zatočeničkog života bl. Alojzija.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Hodočasnici naše župe uputili su se nakon završetka hodočašća u obližnju povijesnu i prekrasnu Vivodinu, gdje nas je tamošnji župnik vlč. Andrija Markač srdačno dočekao te ukratko upoznao sa poviješću svoje župe i toga kraja i prekrasnom župnom crkvom sv. Lovre.

Opširnije...

Post je objavljen 08.10.2007. u 22:30 sati.