Župa Gospe Fatimske - OREHOVICA

08.10.2007., ponedjeljak


HODOČAŠĆE U ZAGREB I KRAŠIĆ
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Više od 4 500 vjernika Varaždinske biskupije, među kojima i pedesetdvoje iz naše župe, sudjelovalo je 8. listopada, povodom 10. obljetnice Varaždinske biskupije, na hodočašću u Zagreb i Krašić.
Misno slavlje u prepunoj Zagrebačkoj katedrali predvodio nam je Zagrebački nadbiskup i metropolita kard. Josip Bozanić uz našeg biskupa Josipa Mrzljaka i brojne svećenike koji su predvodili vjernike iz svih župa naše biskupije. Uz poticajnu propovijed kard. Bozanića i zahvalno misno slavlje, pohodili smo grob bl. Alojzija Stepinca, suzaštitnika naše biskupije, te se nakon kraćeg zadržavanja na Kaptolu uputili prema , kako reče naš biskup „dvostrukom rodnom mjestu blaženog Alojzija“ – Krašiću u kojem je on rođen i za nebo, nakon mučeničkog svjedočanstva hrabrosti svoje vjere.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Župna crkva u Krašiću bila je pretjesna da primi sve hodočasnike, pa smo molitvom križnog puta koju je predvodio naš biskup, po mjestu i stazama kojima se smio šetati bl. Alojzije u vrijeme zatočeništva, iaspunili Krašićke ulice sve do kapele sv. Ivana Krstitelja, razmišljajući uz svaku postaju i o pojedinim događajima iz zatočeničkog života bl. Alojzija.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Hodočasnici naše župe uputili su se nakon završetka hodočašća u obližnju povijesnu i prekrasnu Vivodinu, gdje nas je tamošnji župnik vlč. Andrija Markač srdačno dočekao te ukratko upoznao sa poviješću svoje župe i toga kraja i prekrasnom župnom crkvom sv. Lovre.

Opširnije...
- 22:30 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>


RASPORED SVETIH MISA I MISNE NAKANE:
Image and video hosting by TinyPic

ŽUPNE AKTIVNOSTI:

ŽUPNE KATEHEZE- raspored:
8. razred
- subotom u 9,00 sati
PRVOPRIČESNICI
3. r. i stariji
- subotom u 10,00 sati
MINISTRANTI
SVAKI drugi petak
ŽUPNI ZBOR
UTORKOM U 20,00 sati
Voditelj:g. Mladen Magdalenić
Pučko pjevanje u Podbrestu:
UTORKOM u 19,00 sati
Free Web Site Counter
Free Web Site Counter

...klikni pa vidi, možda ti se svidi...

VARAŽDINSKA BISKUPIJA
MLADI VARAŽDINSKE BISKUPIJE
KATOLICI
MISLI SRCA
MOLITVA ONLINE
IGRE

UDŽBENIK ZA ROME
UPOZNAJ ROMSKI KATEKIZAM
ŠKOLA OREHOVICA

Image and video hosting by TinyPic

SVETIŠTE GOSPE FATIMSKE FATIMA-PORTUGAL
POVIJEST FATIMSKOGA SVETIŠTA ZAPOČINJE 13. SVIBNJA 1917. GODINE KADA SE, USRED RATNIH RAZARANJA ZA VRIJEME PRVOGA SVJETSKOG RATA, BLAŽENA DJEVICA MARIJA U MJESTU COVA DA IRIA, U BLIZINI FATIME U PORTUGALU, UKAZALA TROJE MALIH PASTIRA: LUCIJI OD ISUSA, FRANJI MARTU I JACINTI MARTO. GOSPA SE DJECI UKAZIVALA IDUĆIH PET MJESECI, UVIJEK 13. U MJESECU. POSLJEDNJEM UKAZANJU, 13. LISTOPADA 1917, NAZOČILO JE 70.000 LJUDI. KASNIJE SE GOSPA JOŠ DVA PUTA UKAZALA LUCIJI, KOJA JE U MEĐUVREMENU POSTALA REDOVNICA, ZAPOVJEDIVŠI JOJ SLAVLJENJE PET PRVIH SUBOTA U MJESECU. GODINE 1919. GRADI SE KAPELA UKAZANJA, A BAZILIKA SE POČINJE GRADITI 1928. GODINE DA BI BILA POSVEĆENA 7. LISTOPADA 1953. FATIMA POSTUPNO DOBIVA SLUŽBENU CRKVENU POTVRDU KAO MARIJANSKO SVETIŠTE SVJETSKIH RAZMJERA: GODINE 1930. MJESNI BISKUP POTVRĐUJE AUTENTIČNOST UKAZANJA, A 1931. PORTUGALSKI BISKUPI POSVEĆUJU PORTUGAL BEZGREŠNOM SRCU MARIJINU. GODINE 1942. PAPA PIO XII. POSVETIO JE BEZGREŠNOM SRCU CIJELI SVIJET, A 1951. U FATIMI JE OKONČANA SVETA JUBILARNA GODINA. PAPA PAVAO VI. HODOČASTI U FATIMU NA PEDESETU OBLJETNICU UKAZANJA 13. SVIBNJA 1967, A IVAN PAVAO II. DOLAZI ZAHVALITI FATIMSKOJ GOSPI ZA PREŽIVJELI ATENTAT ISTOGA DANA, 13. SVIBNJA, 1982. TE 1991. GODINE. GODIŠNJE SE U FATIMSKOM SVETIŠTU OKUPI OKO ČETIRI MILIJUNA HODOČASNIKA. UKAZANJA USRED RATNIH RAZARANJA, POBJEDA BEZBOŽNE KOMUNISTIČKE IDEOLOGIJE U RUSIJI UBRZO NAKON TOGA, GOSPINO OBEĆANJE DA ĆE SE RUSIJA OBRATITI, POSVEĆENJE SVIJETA MARIJINU SRCU USRED RATA, ČINJENICA DA JE SADAŠNJI PAPA ODABRAO UPRAVO FATIMU KAKO BI ZAHVALIO ZA ŽIVOT NAKON IZLJEVA MRŽNJE - SVE TO GOVORI KAKO FATIMU TREBA PROMATRATI KAO VELIKU PORUKU MIRA, A PREDUVJET MIRA JE OBRAĆENJE.