Župa Gospe Fatimske - OREHOVICA

10.08.2007., petak


HODOČAŠĆE PJEŠAKA NA MARIJU BISTRICU
MAJKO BOŽJA BISTRIČKA
VISOKO STOJIŠ
I NA SVOJIM RUKAMA
ISUSA DRŽIŠ!
TVOJE VEDRO LICE
I BLAGOSLOV TVOGA SINA
NEKA POSTANU NAŠA BAŠTINA
ZA DANE KOJI SU PRED NAMA.


Unatoč nestabilnom vremenu i tmurnim oblacima koji su se nadvili nad našim nebom, hrabra grupa od trideset i dvoje hodočasnika naše župe (pridružila se i nekolicna iz sv. Križa) i ove godine odvažno nakon službe riječi, molitve i blagoslova u župnoj crkvi Majke Božje Fatimske, kreće i ove godine na tradicionalno hodočašće na Mariju Bistricu. Pred njima je naporan put od 65 kilometara, koji će propješačiti u slijedećih dvadesetak sati kako bi posvjedočili svoju vjeru i nastavili stari običaj svojih pradjedova koji su tijekom mnogih godina pješačili u naše Nacionalno svetište Majci Božjoj Bistričkoj.
Pratimo ih svojim molitvama da im i ovo hodočašće učvrsti ljubav prema Bogu i Majci Mariji, te da svojom pjesmom, molitvom i pobožnošću na hodočasničkom putu dobiju nove snage za vjerno življenje svoga poziva.
Ujedno zahvaljujemo Dobrovoljnom vatrogasnom društvu iz Marije Bistrice koji će im pružiti smještaj da bi se u nedjelju mogli pridružiti redovitom župnom godišnjem hodočašću vjernika naše župe.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ BISTRIČKOJ
Majko Božja Bistrička, ti si u svojoj Majčinoj dobroti odabrala u našem Hrvatskom zagorju mjesto koje se po tebi zove Marija Bistrica. Tu se časti tvoj čudotvorni lik. Tu je tvoje svetište u kojem svoju djecu obasipaš svojim milostima. Tu liječiš duhovne i tjelesne rane zemaljskih patnika i ispunjaš želje onih koji se pouzdano k tebi utječu. Ti poznaješ sve moje duševne i tjelesne potrebe. K tebi kao Božjoj i svojoj Majci, odlučio sam doći, da ti otvorim svoje srce i izrazim svoje želje. Ti me, Isusova i moja Majko, koja u svojoj dobroti nikada nikoga nisi od sebe odbila, milostivo saslušaj i usliši. Amen.

MAJKO BOŽJA BISTRIČKA
MOLI SE ZA NAS.
MI SMO TVOJA DJEČICA (TVOJI PUTNICI)
BLAGOSLOVI NAS.
MI TI RUKE PRUŽAMO, SRCEM TE POZDRAVLJAMO:
ZDRAVO, ZDRAVO, ZDRAVO, MARIJO!
UMNOŽI NAŠU VJERU,
UČVRSTI UFANJE,
POVRATI, MILA MAJČICE,
IZGUBLJENE SVE.


- 20:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>


RASPORED SVETIH MISA I MISNE NAKANE:
Image and video hosting by TinyPic

ŽUPNE AKTIVNOSTI:

ŽUPNE KATEHEZE- raspored:
8. razred
- subotom u 9,00 sati
PRVOPRIČESNICI
3. r. i stariji
- subotom u 10,00 sati
MINISTRANTI
SVAKI drugi petak
ŽUPNI ZBOR
UTORKOM U 20,00 sati
Voditelj:g. Mladen Magdalenić
Pučko pjevanje u Podbrestu:
UTORKOM u 19,00 sati
Free Web Site Counter
Free Web Site Counter

...klikni pa vidi, možda ti se svidi...

VARAŽDINSKA BISKUPIJA
MLADI VARAŽDINSKE BISKUPIJE
KATOLICI
MISLI SRCA
MOLITVA ONLINE
IGRE

UDŽBENIK ZA ROME
UPOZNAJ ROMSKI KATEKIZAM
ŠKOLA OREHOVICA

Image and video hosting by TinyPic

SVETIŠTE GOSPE FATIMSKE FATIMA-PORTUGAL
POVIJEST FATIMSKOGA SVETIŠTA ZAPOČINJE 13. SVIBNJA 1917. GODINE KADA SE, USRED RATNIH RAZARANJA ZA VRIJEME PRVOGA SVJETSKOG RATA, BLAŽENA DJEVICA MARIJA U MJESTU COVA DA IRIA, U BLIZINI FATIME U PORTUGALU, UKAZALA TROJE MALIH PASTIRA: LUCIJI OD ISUSA, FRANJI MARTU I JACINTI MARTO. GOSPA SE DJECI UKAZIVALA IDUĆIH PET MJESECI, UVIJEK 13. U MJESECU. POSLJEDNJEM UKAZANJU, 13. LISTOPADA 1917, NAZOČILO JE 70.000 LJUDI. KASNIJE SE GOSPA JOŠ DVA PUTA UKAZALA LUCIJI, KOJA JE U MEĐUVREMENU POSTALA REDOVNICA, ZAPOVJEDIVŠI JOJ SLAVLJENJE PET PRVIH SUBOTA U MJESECU. GODINE 1919. GRADI SE KAPELA UKAZANJA, A BAZILIKA SE POČINJE GRADITI 1928. GODINE DA BI BILA POSVEĆENA 7. LISTOPADA 1953. FATIMA POSTUPNO DOBIVA SLUŽBENU CRKVENU POTVRDU KAO MARIJANSKO SVETIŠTE SVJETSKIH RAZMJERA: GODINE 1930. MJESNI BISKUP POTVRĐUJE AUTENTIČNOST UKAZANJA, A 1931. PORTUGALSKI BISKUPI POSVEĆUJU PORTUGAL BEZGREŠNOM SRCU MARIJINU. GODINE 1942. PAPA PIO XII. POSVETIO JE BEZGREŠNOM SRCU CIJELI SVIJET, A 1951. U FATIMI JE OKONČANA SVETA JUBILARNA GODINA. PAPA PAVAO VI. HODOČASTI U FATIMU NA PEDESETU OBLJETNICU UKAZANJA 13. SVIBNJA 1967, A IVAN PAVAO II. DOLAZI ZAHVALITI FATIMSKOJ GOSPI ZA PREŽIVJELI ATENTAT ISTOGA DANA, 13. SVIBNJA, 1982. TE 1991. GODINE. GODIŠNJE SE U FATIMSKOM SVETIŠTU OKUPI OKO ČETIRI MILIJUNA HODOČASNIKA. UKAZANJA USRED RATNIH RAZARANJA, POBJEDA BEZBOŽNE KOMUNISTIČKE IDEOLOGIJE U RUSIJI UBRZO NAKON TOGA, GOSPINO OBEĆANJE DA ĆE SE RUSIJA OBRATITI, POSVEĆENJE SVIJETA MARIJINU SRCU USRED RATA, ČINJENICA DA JE SADAŠNJI PAPA ODABRAO UPRAVO FATIMU KAKO BI ZAHVALIO ZA ŽIVOT NAKON IZLJEVA MRŽNJE - SVE TO GOVORI KAKO FATIMU TREBA PROMATRATI KAO VELIKU PORUKU MIRA, A PREDUVJET MIRA JE OBRAĆENJE.