Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crkvaorehovica

Marketing

HODOČAŠĆE PJEŠAKA NA MARIJU BISTRICU

MAJKO BOŽJA BISTRIČKA
VISOKO STOJIŠ
I NA SVOJIM RUKAMA
ISUSA DRŽIŠ!
TVOJE VEDRO LICE
I BLAGOSLOV TVOGA SINA
NEKA POSTANU NAŠA BAŠTINA
ZA DANE KOJI SU PRED NAMA.


Unatoč nestabilnom vremenu i tmurnim oblacima koji su se nadvili nad našim nebom, hrabra grupa od trideset i dvoje hodočasnika naše župe (pridružila se i nekolicna iz sv. Križa) i ove godine odvažno nakon službe riječi, molitve i blagoslova u župnoj crkvi Majke Božje Fatimske, kreće i ove godine na tradicionalno hodočašće na Mariju Bistricu. Pred njima je naporan put od 65 kilometara, koji će propješačiti u slijedećih dvadesetak sati kako bi posvjedočili svoju vjeru i nastavili stari običaj svojih pradjedova koji su tijekom mnogih godina pješačili u naše Nacionalno svetište Majci Božjoj Bistričkoj.
Pratimo ih svojim molitvama da im i ovo hodočašće učvrsti ljubav prema Bogu i Majci Mariji, te da svojom pjesmom, molitvom i pobožnošću na hodočasničkom putu dobiju nove snage za vjerno življenje svoga poziva.
Ujedno zahvaljujemo Dobrovoljnom vatrogasnom društvu iz Marije Bistrice koji će im pružiti smještaj da bi se u nedjelju mogli pridružiti redovitom župnom godišnjem hodočašću vjernika naše župe.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ BISTRIČKOJ
Majko Božja Bistrička, ti si u svojoj Majčinoj dobroti odabrala u našem Hrvatskom zagorju mjesto koje se po tebi zove Marija Bistrica. Tu se časti tvoj čudotvorni lik. Tu je tvoje svetište u kojem svoju djecu obasipaš svojim milostima. Tu liječiš duhovne i tjelesne rane zemaljskih patnika i ispunjaš želje onih koji se pouzdano k tebi utječu. Ti poznaješ sve moje duševne i tjelesne potrebe. K tebi kao Božjoj i svojoj Majci, odlučio sam doći, da ti otvorim svoje srce i izrazim svoje želje. Ti me, Isusova i moja Majko, koja u svojoj dobroti nikada nikoga nisi od sebe odbila, milostivo saslušaj i usliši. Amen.

MAJKO BOŽJA BISTRIČKA
MOLI SE ZA NAS.
MI SMO TVOJA DJEČICA (TVOJI PUTNICI)
BLAGOSLOVI NAS.
MI TI RUKE PRUŽAMO, SRCEM TE POZDRAVLJAMO:
ZDRAVO, ZDRAVO, ZDRAVO, MARIJO!
UMNOŽI NAŠU VJERU,
UČVRSTI UFANJE,
POVRATI, MILA MAJČICE,
IZGUBLJENE SVE.



Post je objavljen 10.08.2007. u 20:30 sati.