bartimej croata

24.12.2018., ponedjeljak


RAĐANJE BOGA U DUŠI
Već je Origen u trećem stoljeću rekao da je pravi Božić kad se Bog rađa u duši čovjeka.
Zacijelo se već tada razmišljalo kad uvesti slavlje Božića. Slavlje je uvedeno sredinom četvrtog stoljeća, 354. god. u Rimu.
Jedan je učitelj u 14. stoljeću rekao da se trebaju nekoliko uvjeta ispuniti da se Bog počne rađati u duši.
Živjeti čistoću, odijeljenost od svijeta, napuštanje svih briga (barem u času kad se duša predaje Bogu) i odricanje od samoga sebe.
Izgleda zahtjevno i izgleda na prvi pogled da je Bog strog, ali zapravo on je samo savršeno dobar: jer on hoće da duša raste, da bi mogla mnogo primiti, a On joj mnogo dati.
Ako se ovakvo rađanje Boga u duši dogodi, onda onaj izvanjski Božić neće škoditi duši.
Ako ovog rađanja nema onda naše ja nije napustilo samog sebe i njegov se interes kreće u tjelesnosti, mnoštvu i vremenitosti. Moći duše to zapažaju kroz inteligenciju, pamćenje i volju. Zato nam lako pogled skrene prema sjaju lampica na borovima, ukrašenim ulicama i zgradama. Kad slavimo pravi Božić duša nam ne opaža tek rođenog Boga, jer se Bog rađa u središtu duše, a to je daleko od moćiju duše.
Možemo se ipak radovati jer vjerom opažamo prisutnost tek rođenog Boga. Nikako drugačije nego vjerom.
Dobra volja su vrata za nutarnji dolazak Boga u dušu.

Svim ljudima dobre volje sretan Božić.

PS. Pošao Bog u posjetu Zagorsko- krapinskoj županiji. Sretne na cesti Štefeka i pita ga: "Štefek, kud se ide u Krapinu. -Ne bum ti rekel. - Štefek, kud se ide u Krapinu- Ne bum ti rekel- Štefek, nastavi Bog, ne buš išel vu raj.
Ne buš ni ti išel vu Krapinu.- odvrati Štefek.

- 23:28 - Komentari (14) - Isprintaj - #

16.12.2018., nedjelja


LJUBAV I MRŽNJA
Sedam je koraka od vjere do ljubavi:

Vjera
Poštenje
Spoznanje
Suzdržljivost
Postojanost
Pobožnost
Bratska ljubav
Ljubav općenito.

Ovo je agape ljubav, i malo ih je koji dođu do zadnje stepenice.
Suprotnost ovoj ljubavi je iracionalna mržnja prema Bogu, prema ljudima i prema prirodi.

Ima i filia (prijateljska) ljubav.
Suprotnost ovoj ljubavi je mržnja na bližnje, na rodbinu, na susjede, mržnja prema drugim nacijama, klasama (različitostima) ili manjinama.

Ima i ljubav između muškarca i žene. Eros.
Suprotnost toj ljubavi je mržnja koja se iz neslaganja ili nevjere obruši na partnera.
Najgadnija je mržnja koja ima sva tri elementa gore nabrojanih mržnji.

PS. U Čačku se Krstivoje i Dušanka spremali proslaviti 40 god. braka. Dušanka predloži da se za proslavu zakolje jagnje, što nije dobro prihvatio Krstivoje rekavši: "Šta ti je jagnje krivo, nećemo njega zaklati nego Radojku, ona nas je upoznala".
- 00:51 - Komentari (20) - Isprintaj - #

06.12.2018., četvrtak


Srpske povijesne laži
Kad pogledate ovaj video promijenit ćete paradigme o hrvatskoj povijesti u zadnjih 100 godina (i više, naravno) Ovdje je intervju od Splićanina povjesničara Stjepana Loze na Podcastu Velebit.

https://www.youtube.com/watch?v=fVYY21vqb6s

Sinoć je bila promocija knjige -Stoljeće srbijanskog terora1918-2018 -od Nenada Piskača.
Promocija je bila u Europskom domu u dvorani iznad koje je terasa s koje je pucano iz strojnice na hrvatske vojnike okupljene na Trgu Josipa Bana Jelačića prije točno 100 godina.

Grga Budislav Anđelinović jedan od predaka Vesne i Zorana Pusića (Sućuraj, Hvar, 14. siječnja 1886. - Split, 1. svibnja 1946.), bio je odgovoran za gušenje pobune hrvatskih vojnika 5. prosinca 1918. godine i masakr koji se tada zbio na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.
Do travanjskog sloma Kraljevine Jugoslavije često je mijenjao ministarske ili veleposlaničke dužnosti, a u travnju 1941., s raspadom Jugoslavije, Anđelinović bježi u inozemstvo i priključuje se četničkim političkim krugovima. Zabilježeni su podatci da je tijekom ratnih godina 1942. i 1943. pisao tekstove u kanadskom Srpskom glasniku i četničkom listu Novosti.
Danijel Crljen bio je uvjeren da je Anđelinović bio pripadnik masonske lože koja je zagovarala Jugoslaviju.



Minutom šutnje odali smo počast prosinačkim žrtvama. Od prisutnih bilo je akademika, književnika, doktora povijesti a bio je i patrijarh Hrvatske pravoslavne crkve.
Vani, na Trgu je bio žamor u kojem je Bandić organizirao prodaju lampiona, pečenih pilića, kobasica itd. U dvorani ga nije bilo. Toliko o gradonačelniku.

Medija naravno nije bilo, jer hrvatskom državom još uvijek dijelom upravljaju Srbi. Da je to istina dokazuje povjesničar Stjepan Lozo.
Ova politički neodrživa situacija se mora promijeniti.





- 10:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.12.2018., srijeda


Marakeški sporazum i posljedice


Europa je pred nemirima i građanskim ratovima. Masonski udar na Europu ima za cilj uništiti kršćanstvo. Kršćanstvo odgaja misleće ljude a to ne paše korporacijama i masonskim siledžijama. Kršćani su slabi potrošači kondoma i ljute se na monsanto i ne vole pesticide i stalno spominju ljubav koja blage veze nema sa kondomima. a to nije politički korektno. Ti kršćani stvarno nisu normalni, misle masoni. Neće čak ni da se sexaju što je van svake pameti. Čak ne vole ni sidu, što je posebno abnormalno jer je sasvim normalno uništavati sebe i čovječanstvo. A usput imaju i nekakve časne sestre koje su život posvetile liječenju sidaša što je već okrutna razina abnormalnosti. Takve abnormalne ljude treba potamaniti kao što je činio jedan maršal na Balkanu, neki drug tito, poznatiji po nadimku Bravar.
Treba izazvati sukobe islama i kršćanstva globalno i sukobe desničara i ljevičara lokalno.
Neki pišu da su cionisti tvorci imigracija jer im odgovara da se što više isprazni Bliski istok. Ali ja baš u to ne vjerujem. Prije će biti da je u pitanju invazija islama na Zapad koji će dosadne katolike istrijebit, kako su planirali meštri sa trokutima i šestarima.
Kad nakon nemira i sukoba nestane mirovina i kad nestane hrane onda će biti zanimljivo gledati hrvatske marakeške ljevičare kako kmeče i za sve krive desničare i Crkvu. Jer i oni će ostat bez hrane, pogotovo jer puno novca troše na kokain i 'kubanske' cigarete i donje rublje i vrhove zelene trave. Uživam unaprijed.

Danas na Dnevno.hr od urednika izišao članak o Pakistancu koji je glavni švercer migranata i koji živi usred Zagreba, ima diplomatski imunitet i organizirao je između 50 i 100 šofera da prevoze imigrante prema Italiji i Njemačkoj. Dnevno je objavio i adresu pakistanca i imena šofera. Pakistanac ima 20 godina i ima vozni park od pola milijuna eura.
Novinar Marin Vlahović kaže da desetine možda i stotine migranata prelaze dnevno preko Hrvatske. Kad prevoze idu po tri auta, pa ako naiđu na policiju, prednje auto počne krivudati ili kočiti. Naravno, policija zaustavi to auto, a auto sa migrantima prođe.
Vozači tvrde da je Pakistančev otac konzul ili ambasador u Italiji. A adresa mladog pakistanca se nalazi 400 metara od pakistanskog konzulata u Zagrebu.
Baš me zanima hoće li ova bijedna izdajnička vlast protjerati cijeli konzulat ili će čekati Marakeški sporazum pa da još i financijski pomogne jadnim Pakistancima koji su u Pakistanu zatvorili Asiu Bibi, ženu sa četvero djece, samo zato što je rekla da je kršćanka i zato što nije htjela prijeći na islam kad su joj to ponudili za slobodu. Nakon 10 godina u zatvoru, vrhovni sud ju je oslobodio, ali je islamska rulja ubila guvernera pokrajine i parlamentarca za manjine koji su se za nju zauzeli. Naravno Amerikanci šute jer su im Pakistanci saveznici.
U BiH bi rekli, mašala hrvatska policijo, mašala obavještajne službe i mašala Plenkoviću.
Bit će da je to akcija širih eu obavještajnih službi koji su pod izravnom kontrolom Angele Merkel Titove duhovne miljenice i sljednice. A Anđelina je sluškinja Novog svjetskog poretka i masona koji ga hoće uspostavit. A Plenki je Angelin sluga. Masona je jako malo, a nas 7 milijardi, zato su oni nastojali preko sexa, droge i rock and rola umanjiti broj svjetskog stanovništva, otupiti savjesti ljudi i zato im ovo sve uspijeva.
I zato će uspjeti uspostaviti Antikristovu vlast, što su prorekli svi proroci. I onda dolazi Isus, ali u Sili i Slavi i satrt će sve svoje neprijatelje i uspostaviti svoju vlast.

MT 24
Dolazak Sina Čovječjega
(Mk 13, 24–27; Lk 21, 25–28)
»Reknu li vam dakle: ‘Evo, u pustinji je!’, ne izlazite; ‘Evo ga u ložnicama!’, ne vjerujte. 27Jer kao što munja izlazi od istoka i bljesne do zapada, tako će biti i s dolaskom Sina Čovječjega.«
28»Gdje bude strvine, ondje će se skupljati orlovi.«
29»A odmah nakon nevolje onih dana sunce će pomrčati
i mjesec neće više svijetljeti
i zvijezde će s neba padati
i sile će se nebeske poljuljati.«

30»I tada će se pojaviti znak Sina Čovječjega na nebu. I tada će proplakati sva plemena zemlje. I ugledat će Sina Čovječjega gdje dolazi na oblacima nebeskim s velikom moći i slavom. 31I razaslat će anđele svoje s trubljom velikom i sabrat će mu izabranike s četiri vjetra, s jednoga kraja neba do drugoga.«


Samo vam želim objasniti iz teksta pojam orlovi i pojam strvine.
Orlovi su anđeli sa 'mačevima' koji će se skupljati nad 'strvinama' što označuje ljude sa dušama punima opačina i teških grijeha.
A ovi anđeli sa trubljom će skupiti izabranike s neba da se ujedine sa izabranicima na zemlji. Svi su to, koji su znali sačuvati vjeru i koji su slijedili Njegove zapovijedi i Njegovu Riječ koja stalno zove- Obratite se i vjerujte evanđelju.
Na dulje vrijeme isključujem komentare (uz suze, vrištanje i plač) dok mene nisu isključili, uz ispriku.


- 02:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.12.2018., subota


Trebaju li istospolni partneri usvajati djecu
Znamo kako je u Saboru Vlada odbila amandman HNSa o usvajanju djece od istospolnih parova.
Argumenti ljevičara su da svatko treba biti ravnopravan i da treba postojati jednakost prema svim građanima Lijepe njihove. Naravno da su svi SDPovci srčano branili prava lezbijki i homoseksualaca. Najsrčaniji je bio onaj intelektualac Glavašević koji je stalno spominjao jednakost. Nitko se od desničara ne sjeti reći:

Pa dobro, svi smo mi za jednakost, ali zar ne uviđate da uvodimo nejednakost među djecom. Dosad su sva djeca bila jednaka. Sva djeca su imala mamu i tatu i po tome su bila jednaka. Pa i usvojena djeca trebaju biti jednaka sa većinom djece. A sad se to hoće promijeniti. I još se prijeti ustavnim sudom i europskim sudom za ljudska prava. Ima li kakva sprava da izmjeri IQ saborskih zastupnika ljevičara?
Strava.
Napuštam teme iz duhovnosti, nije to za neuke ljevičare, tama neznanja je jedna od definicija pakla, pa kad me već vrijeđaju na blogu i nazivaju pederom (pazi pameti) onda neka ostanu u neznanju. Potražit ću drugi blog servis.
A izbrisat ću pjesme od Ivana od Križa. (kopirat ću post i komentare, mislim da će mi trebat) Prejako je to božansko svjetlo pa su se prisutni ljevičari malo previše osunčali i dobili opekline. Nema više ni Učitelja Eckharta a ni spoznaja o tome kako nastaje disocijativni poremećaj identiteta čemu će djeca usvojena u istospolnim parovima biti izložena. Da ne govorim da ta djeca postaju manjina poput njihovih mama i mama ili tata i tata.
Proguglajte šta je disocijativni poremećaj identiteta.

PS. Jedna vitka plavuša, moja prijateljica, glazbenica violinistica, zove me izbezumljena: "Gudim pomoć, gudim pomoć." Šta je sad pitam ja, a ona će: da je stalno jedna kolegica progoni jer se u nju zaljubila i imam li kakav savjet. Kažem joj ja -Zagrli je i šapni joj da se goni....u saborsku dvoranu.

- 20:24 - Komentari (193) - Isprintaj - #