bartimej croata

15.05.2019., srijeda


O KRIVNJI- PRED JAVNU RASPRAVU O ABORTUSU -dio peti

Priziv savjesti kao osnovno ljudsko pravo (čl. 40 Ustava RH)
Priziv savjesti spada u temeljna ljudska prava pa je time ispred prava žene na abortus. Tako je u svim demokratskim državama, ali ima i iznimaka, npr. država New York je uvela pravo žene na abortus kao osnovno ljudsko pravo čime se svrstala u totalitarne države tipa Trećeg reicha (samo obrnuti smjer). Nije ni čudo jer je sva meinstreim krema ludog samoubilačkog ljevičarskog 'svijeta' naseljena u New Yorku.
U tom smislu moram podsjetiti da je pojam priziva savjesti nastao nakon Nirberških procesa. Dakle, nemogućnost odbijanja zapovijedi vojnika nacional socijalističkim (nacističkim) časnicima da strijeljaju civile potakao je ideju da se sloboda pojedinca može zaštititi pravnim uvođenjem pojma priziva savjesti. I ustaše nisu imale pravo odbiti zapovjedi vođenja civila u logore, ali kao što je Pavelić jednom rekao da je pojam ustaša zapravo zamjena za pojam revolucionar. Tako su se ustaše svrstale za sva vremena u sluge totalitarnog režima.
Ali, kako se pokazalo prema broju žrtava, ustaše su amateri prema koljačima partizanima i njihovom braćom antifašistima, preobučenim četnicima, čiji totalitarizam u raznim vidovima i danas traje (nametanje istanbulske i marakeša). Za zločine partizana nitko nije odgovarao, i zato krv žrtava neprestano 'viče' i stvara buku na nebesima i Bogu nije moguće blagosloviti hrvatski narod, dok se sve žrtve ne izvade iz zemlje, i dok se makar jedan zločinac ne kazni ili makar da se kao dostojna zamjena kazni bilo tko tko slavi 'oslobođenje' Zagreba. To treba inkriminirati kao najteži govor mržnje. Ja predlažem da se kazni Dalija Orešković i da se pravedno sudi i osudi na dugotrajni zatvor sve dok svaka žrtva ne bude izvađena iz zemlje i dostojno pokopana po vjerskim obredima. Pa nek onda slavi i oslobođenje Zagreba i srpsku slavu Irinejsku zajedno.

Međunarodni dan na priziv savjesti.
Na današnji dan 1985 je odlučeno da 15. svibnja bude obilježavano ovo važno ljudsko pravo kojom se štiti sloboda pojedinca, čime se osigurava pojedincu samopoštovanje.
Treba naglasiti da ovo ljudsko pravo nije vezano samo za vjerska uvjerenja nego i za etička ili moralna uvjerenja koja su zapravo dio savjesti svakog pojedinca.

Dan sjećanja na Bleiburg
Zanimljivo je i vrlo indikativno da je danas i Dan sjećanja na genocid nad Hrvatima u Bleiburgu i križnim putovima.
Konačno je HTV1 prikazao dokumentarni film - Magnum krimen 45- u kojem britanski časnici priznaju da su imali neugodu provesti zapovjed viših časnika da vojsku i civile vrate partizanskim koljačima. Britanski povjesničar Tolstoj kaže da je uvjeren da je Tita instruirao Staljin i rekao mu da pobije što više ljudi jer će onda lakše vladati ubojicama kojih će biti puno.
Jedan je britanski časnik rekao da je Tito bio gad i na kraju je zaplakao. Kaže da je mogao odbiti zapovjed (bez posljedica), ali nije i to sebi neće nikad oprostiti.
Nasuprot britanskim časnicima koji su mogli odbiti zapovjed, ali nisu, imamo i 'specijalitet' drumskih razbojnika partizana koji su tjerali domicilne mladiće civile (nabrzinu obuka pucanja iz puške) da ubijaju zarobljenike, pod prisilom smrti naravno. Ta su svjedočenja sa područja Hercegovine, gdje je pobijeno 66 fratara.

Ono što sam rekao da udba i dalje vlada Hrvatskom dokaz je taj što svi menstreim mediji relativiziraju temeljno ljudsko pravo -priziva na savjest. Na ovakvu demografsku sliku i iseljavaje oni se trude davati doktorima, izdajnicima svoje vlastite savjesti, medijski prostor. Ti doktori odlično zarađuju na ubijanju djece, a pravdaju se pravom žena na zdravlje (da nije tužno smijao bi se- koliko je glupo). Oni su već u paklu, ali to ne znaju jer ih zli duhovi trenutno puštaju na miru jer surađuju. Ali revolucija jede svoju djecu, pa će zli duhovi takve liječnike 'jesti' cijelu viječnost sa priličnim apetitom kad vrijeme dođe za to.
Ovime završavam postove O KRIVNJI

- 20:18 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.