bartimej croata

30.05.2016., ponedjeljak


Pranje nogu ženama na Veliki četvrtak i feminizam- dio peti
Obzirom da pišem o feminizmu kroz više postova bit će dobro da malo ponovim ono bitno što je vezano za temu.
Poanta priče je doprinos Bergoglia općem rasulu kršćanskih vrednota i relativizaciji Riječi Božje koja kaže da žena treba biti poslušna mužu, a muž treba ljubiti ženu. Od Drugog vatikanskog koncila intenzivirali su se ti pokušaji relativizacije zdravog razuma. Žene su u EU i na zapadu 'prestale' rađati. Jer su postale ravnopravne, čak i ravnopravnije od muškaraca. U svakoj iole glupljoj zapadnoj državi imate funkciju (pri parlamentu ili vladi) Pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova. To je 'nonsens' funkcija u današnjoj naprednoj zapadnoj kulturi, jer ta kultura zastupa gender ideologiju koja kaže da se rod može izabrati. Pa čemu onda ravnopravnost spolova kad i spol možeš izabrati iako znanost kaže da se spol ne može promjeniti osim 'površinski'. I kad imaš difuznu rodnu identifikaciju, tj nisi ni muško ni žensko nego nešto između. Dug je put od borbe za ravnopravnost spolova do političke mogućnosti izbora roda. Sve se to radi jer je plan uništiti obitelj do te mjere da počmu nestajati i cijeli narodi. To je još bilo podnošljivo jer je bilo i neprovedivo dok je Crkva bila aktivna u zaštiti obitelji. Jer Bog je obitelj, kako sam već definirao u Pismu sinodalnim ocima. Naravno da je Crkva i dalje za obitelj, ali nije lažni prorok papa Franjo. Koji se udružio sa svim progresivnim kardinalima, osobito sa kardinalom Kasperom da na lukav način pokuša srušiti Nauku Isusa Krista o obitelji. To mu zasad uspjeva. Dotični Bergoglio je katolkinjama poručio da ne rađaju kao zečice, dok to isto nije poručio muslimankama, koje zove u EU.
Što se genderizma tiče on je nastao zvanično prije 21 god. Pekinškom deklaracijom. To je naša predsjednica lani išla proslavit dvadeset godišnjicu sa hilaricom. Nije pitala porezne obveznike koliko to košta.
Inače evo nešto o Pekinškoj deklaraciji (1995). Da svi svjetski ljevičari imaju totalitarnu narav i da su skloni budućem globalnom despotizmu, prijevarama, ogavnim glupim nesuvislim izjavama, pokazalo se na ovoj konferenciji. Namjera im je bila, što je i ušlo u 'papire', dekonstrukcija spolnog identiteta muškarca i žene.
To su jednoglasno usvojili. A znate li zašto jednoglasno? Jer su minutu prije završetka konferencije objavili da se konferencija nastavlja i sljedeći dan. Naravno da su sve siromašne zemlje, među kojima i muslimanske, napustile konferenciju, jer nisu mogle platiti dodatne troškove. Toliko o lopovskoj i nepoštenoj prirodi svjetskih genderista i osobito genderistica koje su i organizirale skup. Koji Hillarica slavi. Zajedno sa Kolindom.
Sve fino i pošteno hadezeovski.
Dakle, moj je zaključak da kotač povijesti treba vratiti ukoliko želimo obuzdati rapidno opadanje stanovništva zapadnog kruga zemalja. U Hrvatskoj ćemo ostati bez mirovina već kroz 20 godina (kako je Šterc izračunao) jer neće imati tko raditi, a nitko neće htjeti useliti jer ćemo ostati siromašni, obzirom da narod i dalje bira lopove na vlast. Imamo predsjednicu potpuno predanu zagovaranju prvog uzroka malog rađanja žena. A prvi uzrok je ravnopravnost žena. Ako je žena ravnopravna u plaći uz manju plaću muža, onda će izbjegavati obvezu da bude majka.
A kad jednom žena dođe do novaca onda lako 'napreduje' do svih mogućih razumskih, prirodnih, kulturnih, vjerskih i inih devijacija sve do podrške ideje genderizma. I slavljenja Pekinške deklaracije.
I eto galopirajućeg pada nataliteta. Iniciranog od nazovi desničara tj desničarki.
Sve osobe, osobito ženske koje su, bilo privatno, bilo politički uključene u ove devijantne procese imaju u sebi mnoštvo zlih duhova ili su stalno izložene zavođenju zlih duhova. To se da vidjeti na licima tih žena ali se i da isčitati već na drugoj stranici Biblije gdje Zmija (sotona) zavodi ženu Evu, a onda žena zavodi svoga bračnog druga Adama. Žena jednostavno ima tu povijesnu naviku 'komunicirati' sa zlim duhovima. Rijetke su žene koje se tome odupru. Savršeno se tome oduprla Isusova majka Marija koja je zapravo ona žena koja je zgazila glavu Zmiji. Kako joj je prorečeno na samom početku Riječi Božje. Zato je sotona strašno bijesan na nju. Njemu nije toliki problem shvatit da je Bog taj koji mu je odredio sudbinu u paklu i da je Bog neizmjerno iznad njega (iako to naivno pokušava izbjeć), nego mu je problem da mu je jedna stvorena osoba u stanju ugrozit 'egzistenciju'. A ta stvorena osoba je još k tome žena. Marija. Zato su protestanti užasno naivni što negiraju snagu Marije da je zgazila sotonu. Ima biskupija u zapadnim zemljama osobito u SADu i Kanadi koje ne slave Uznesenje Marijino 15. 08. Uopće nema Mise taj dan a kamoli da se slavi uznesenje. Eto kakvih priglupih katoličkih biskupa ima. Naši su mila majka u odnosu na ove karikature koje se hoće dodvoriti protestantima. Usput ću reći i da je u Kur'anu Marija ponižena onom rečenicom da je rodila u bolovima. Kakva laž. Isus se čudom rodio kroz Marijin zid stomaka (kao što je nakon uskrsnuća prošao kroz zid dvorane sastanka) i nikakve bolove nije imala. To se da 'isčitati' iz dogme o Marijinom bezgrješnom začeću. Bol je posljedica grijeha, a Marija je bila izuzeta iz posljedica Istočnoga grijeha (kako ga je Augustin nazvao), pa nije mogla rađati u bolovima. Ne znam tko više ponižava Mariju, protestanti ili muslimani. Jedni negiraju njenu suotkupiteljsku ulogu u spasenju, a drugi i to i usput na posredan način negiraju njeno bezgrješno začeće. Zato su udruženim snagama navalili (američki protestanti i bliskoistočni muslimani) skraćivati glave kršćanima i vješat ih na križeve u tim bliskoistočnim područjima.




- 18:02 - Komentari (145) - Isprintaj - #

02.05.2016., ponedjeljak


Pranje nogu ženama na Veliki četvrtak i feminizam- dio četvrti
Ne znam da li su žene kojima je -Bergoglio milosrdni- prao noge (i ljubio ih) imale veo na glavi, ali pretpostavljam da su imale muslimanke kojima je oprao noge.
Pavao je ovako razmišljao o nošenju vela na glavi. Nemojte da vas brka u sljedećem tekstu što piše prijevjes umjesto vela. To je prijevog od Bonaventure Dude, koji se jadan dao u prevođenje Novog zavjeta i to je učinio puno lošije od pok. Ljudevita Rupčića koji je bio Hercegovac pa je radi toga biblija bila puno manje čitana, pa su oci biskupi brže bolje odlučili tiskati Dudin prijevod. Ono što je stavio -vlast- u navodnicima, Ljudevit je preveo -znak svoje punomoći-
1Kor.
RED NA VJERSKIM SASTANCIMA
Nošenje prijevjesa
Nasljedovatelji moji budite, kao što sam i ja Kristov. 2Hvalim vas što me se u svemu sjećate i držite se predajâ kako vam predadoh. 3Ali htio bih da znate: svakomu je mužu glava Krist, glava ženi muž, a glava Kristu Bog. 4Svaki muž koji se moli ili prorokuje pokrivene glave, sramoti glavu svoju. 5Svaka pak žena koja se moli ili prorokuje gologlava, sramoti glavu svoju. Ta to je isto kao da je obrijana. 6Jer ako se žena ne pokriva, neka se šiša; ako li je pak ružno ženi šišati se ili brijati, neka se pokrije. 7A muž ne mora pokrivati glave, ta slika je i slava Božja; a žena je slava muževa. 8Jer nije muž od žene, nego žena od muža. 9I nije stvoren muž radi žene, nego žena radi muža. 10Zato žena treba da ima »vlast« na glavi poradi anđela. 11Ipak, u Gospodinu – ni žena bez muža, ni muž bez žene! 12Jer kao što je žena od muža, tako je i muž po ženi; a sve je od Boga. 13Sami sudite dolikuje li da se žena gologlava Bogu moli? 14Ne uči li nas i sama narav da je mužu sramota ako goji kosu? 15A ženi je dika ako je goji jer kosa joj je dana mjesto prijevjesa. 16Ako je kome do prepirke, takva običaja mi nemamo, a ni Crkve Božje.


Iz ovog teksta da se razabrati da je dobro nositi veo, ali samo u vjerskim prostorijama. U gospodinu (12) nema muška ni ženska jer žena rađa općenito i muško i žensko. Međutim radi anđela (10), iz poštovanja prema njima, žene su se morale pridržavati prirodnog poretka stvari i morale su biti uredne. Na vjerskim su sastancima prisutni i nevidljivi anđeli koji prate svaku nazočnu osobu.
Dakle, pokrivalo je znak podložnosti žene mužu. Unatoč tome (redak 12), treba primjetiti da u mističnom tijelu Kristovu postoji jedinstvo razlika te su tako muž i žena različiti udovi jednog te istog tijela i jednako su vrijedni poštovanja unatoč spomenutim razlikama. U islamu je dominantnost muža puno više izražena, pa žene moraju i u javnosti (koje zapravo nema jer su država i religija stopljeni) nositi veo. Neke nose i burku ali to ću objasniti drugom prilikom. Usput ću reći da je u većini islamskih država muškima dopušteno ženiti ženu tuđe vjere, dok ženama nije. Pogodite zašto je među migrantima koji dolaze u EU velika većina muškaraca.
Naravno da Bergoglio želi oslabiti kršćanstvo zajedno sa još milosrdnijom Angelom pa radosno poziva emigrante da u što većem broju dođu u EU kalifat ne bi li se ti procesi što prije odigrali, pa da onda gay radosno počme rješavati problem jadnih homoseksualaca koji su toliko diskriminirani i zakinuti sa bezobraštinom da se njihova dvodnevna veza ne može nazvati brakom. Zaboravih reći da se većina mješovitih brakova razvrgne (ne mislim na homiće) jer su kulturološke razlike prevelike.
Treba i reći da bi bilo prirodno zakonom zabraniti u kršćanskim zemljama da muslimanke nose veo u javnosti iz prostog razloga što trebaju poštovati kulturu i tradiciju zemlje koja ih je primila.
Neki dan sam osjetio radost u srcu kad sam sreo jednu muslimanku sa velom. To je bilo spontano. Vjerojatno je ta žena poslušna svome mužu. Kod nas žene mogu nositi veo jer smo mi i kršćanska i muslimanska zemlja što ja nisam znao do nedavno. Izgleda da je za to najzaslužniji očuh Domovine dr. Ante Starčević.
Umalo zaboravih citirati 1 Tim 2
8Hoću dakle da muškarci mole na svakome mjestu, podižući čiste ruke bez srdžbe i raspre; 9isto tako žene – u doličnu držanju: neka se rese stidljivošću i razborom, ne pletenicama i zlatom ili biserjem ili skupocjenim odijelom, 10nego – dobrim djelima, kako dolikuje ženama koje ispovijedaju bogoljubnost. 11Žena neka u miru prima pouku sa svom podložnošću. 12Poučavati pak ženi ne dopuštam, ni vladati nad mužem, nego – neka bude na miru. 13Jer prvi je oblikovan Adam, onda Eva; 14i Adam nije zaveden, a žena je zavedena, učinila prekršaj. 15A spasit će se rađanjem djece ako ustraje u vjeri, ljubavi i posvećivanju, s razborom.


Ovdje je važno zapaziti da se žena spasava rađanjem. Cijeli zapad izumire i mnoge žene neće biti spašene jer nisu htjele rađati. Evo sa prvih stranica biblije nakon što je prvi par sagriješio: Post3
A ženi reče:
»Trudnoći tvojoj muke ću umnožit’,
u mukama djecu ćeš rađati.
Žudnja će te mužu tjerati,
a on će gospodariti nad tobom.«


Kad žena prihvaća muke i kad prihvaća gospodstvo muža onda se spasava. Kako mi nije prije palo na pamet da ovo isprintam i polijepim po kući.


PS Ponovit ću da je jedan Bosanac rekao -Da nisam normalan tačno bih poludio- a jedan je drugi Bosanac rekao-- Da sam normalan tačno bih poludio-.



- 23:41 - Komentari (49) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.