bartimej croata

22.01.2017., nedjelja


oproštaj sa liberalizmom-više ga neće biti do Kristova dolaska.
Liberalizam je devalvirao jer nikad nije uspio slobodu koja mu je u temelju afirmirati tako da sloboda iznjedri ljudska prava koja su u skladu sa Božanskim pravima tj sa Deset Božjih zapovijedi. Jedna od tih zapovijedi glasi - Ne ubij. A liberalizam se hvali sa 'postignućem' ubijanja nerođene djece.
Dakle sloboda je postala izlikom tijelu i tjelesnim i materijalnim porivima. Na duhovno i vječno se zaboravilo. Sloboda malim slovom je slika Slobode koja je Duh Božji, dakle ako si slobodan onda si jedino slobodan ako imaš Duha Božjega, a imaš ga ako slijediš Zakon Božji po snazi čiji je izvor u Milosti koja potječe sa Isusova Križa. Bosanci bi rekli- slobodan sam kao divlja guska. Kad ne znaju za ništa više od toga. Ali i to je golemo u odnosu na liberale koji su slobodni kao žabe i krokodili, kako koji. I pupavičasti Srbi su slobodni koliko je slobodan Pupovac, što je logično zar ne, zar da?
Slijedi nam epoha nacionalizma koji će se po starom običaju postaviti iznad religije i koji će religiju uništavati u svojoj kasnijoj fazi, jer sad zasad treba podršku religioznih ljudi dok ne ojača. Osim sukoba civilizacija čeka nas i teška borba za ljudska prava koja bi trebala biti na sliku Božanskih prava.
Neće se slaviti Bog nego će se slaviti tuđi bogovi- bogovi tvrđava.
Bog se objavio u jednom narodu. Isus se rodio kao Židov po majci. To je znak da se narod tj nacija mora uvažavati kao datost a krepost domoljublja bi trebala biti Bogom dana vrlina. Ali istovremeno je taj Bog Isus dao navjestiti da će njegova Riječ doći i do najudaljenijih otoka čime je njegovo poslanje dobilo globalni karakter.
Naravno da je crkva katolička slijedila jedan fini balans između domoljublja i ljubavi prema 'globalizaciji' kako se to da isčitati iz evanđelja što proizlazi iz same strukture crkve koja je jedna po vjeri, Gospodinu, krštenju, a prije svega po Duhu koji svakog pojedinca povezuje u crkvu kao Tijelo Kristovo. Pomaže i to što je papa na čelu Crkve i što je znak jedinstva. Crkve nisu nacionalne, ali nisu ni globalne. Zapravo su i nacionalne ali su i globalne. Crkva u Hrvata nije Hrvatska katolička crkva nego je RKC u Hrvata. Dok su pravoslavne crkve potpuno nacionalne osim nekih kojima se nacionalizam nameće kao nadomjestak za Boga pa se može reći da su naciju stavili iznad Boga. Dakle nacija im je postala idol. A iza svakog idola stoji đavao (nađite gdje to piše u Novom zavjetu).

Vremenom će Crkva katolička postati metom jer će smetati nacionalističkoj eri koja je započela sa brexitom.
Katolička crkva je ipak internacionalna i kao takva neće se uklopiti u nove trendove. Unatoč tome što je internacionalna ona narodima osigurava nacionalno dostojanstvo i zagovara osnovno pravo narodu da ima pravo na državu.
I lijevim i desnim ekstremistima, a osobito desnim će smetati taj jedan fini suživot nacionalnog i internacionalnog koji promovira katolička crkva. Zato su masoni odlučili da je unište iznutra pomoću ovog pape FrančeskiYua koji kadrovira tako da će sljedeći papa promovirati homoseksualizam otvoreno i koji će ukinuti Euharistiju jer će se otvoreno suprotstaviti kardinalima koji zagovaraju dubia. Mnogi će biti protiv dubia tj za 'dubai' iz čistog idolopoklonstva. Naime papu su stavili iznad Riječi tj Krista. Sad zasad je to i Müller koji je drugi čovjek crkve koji je inače izvrstan svećenik ali ima problem što se uklopio u kulturu neopominjanja autoriteta što je povijesni 'običaj' crkvenih prelata, ali ne svih. Hvala Bogu ipak će dvije trećine biskupa i kardinala biti za dubia, a ona jedna trećina koji su za dubai za njih je Ivan u Otkrivenju rekao da su pale zvijezde. Dakle crkva neće propasti u što nitko ni ne smije posumnjati jer joj je Gospodin tako obećao. Crkva su biskupi, pa ako Rim (papa) i propadne imamo i dalje Crkvu. Kad kažem- propali papa onda mislim na onoga koji će biti protiv Kristove nauke. Ovaj je sad zasad samo dobro zamaglio Nauku Isusa Krista, ali to je kao da se otvoreno stavio protiv Nauke.
1 Petr 1, 10-12
Zbog toga se radujte, makar se sada možda trebalo malo i žalostiti zbog različitih kušnja: 7da prokušanost vaše vjere – dragocjenija od propadljivog zlata, koje se ipak u vatri kuša – stekne hvalu, slavu i čast o Objavljenju Isusa Krista. 8Njega vi ljűbite iako ga ne vidjeste; u njega, iako ga još ne gledate, vjerujete te klikćete od radosti neizrecive i proslavljene 9što postigoste svrhu svoje vjere: spasenje duša.
10To su spasenje istraživali i pronicali proroci koji prorokovahu o milosti vama namijenjenoj. 11Pronicali su na koje ili kakvo je vrijeme smjerao Duh Kristov u njima, koji je unaprijed svjedočio o Kristovim patnjama te slavama što su nakon njih imale doći: 12bî im objavljeno da ne sebi, nego vama poslužuju ono što vam sada u Duhu Svetom s neba poslanom navijestiše vaši blagovjesnici, a nadŕ što se i anđeli žude nadviti.


- 01:33 - Komentari (54) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.