bartimej croata

06.12.2018., četvrtak


Srpske povijesne laži
Kad pogledate ovaj video promijenit ćete paradigme o hrvatskoj povijesti u zadnjih 100 godina (i više, naravno) Ovdje je intervju od Splićanina povjesničara Stjepana Loze na Podcastu Velebit.

https://www.youtube.com/watch?v=fVYY21vqb6s

Sinoć je bila promocija knjige -Stoljeće srbijanskog terora1918-2018 -od Nenada Piskača.
Promocija je bila u Europskom domu u dvorani iznad koje je terasa s koje je pucano iz strojnice na hrvatske vojnike okupljene na Trgu Josipa Bana Jelačića prije točno 100 godina.

Grga Budislav Anđelinović jedan od predaka Vesne i Zorana Pusića (Sućuraj, Hvar, 14. siječnja 1886. - Split, 1. svibnja 1946.), bio je odgovoran za gušenje pobune hrvatskih vojnika 5. prosinca 1918. godine i masakr koji se tada zbio na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.
Do travanjskog sloma Kraljevine Jugoslavije često je mijenjao ministarske ili veleposlaničke dužnosti, a u travnju 1941., s raspadom Jugoslavije, Anđelinović bježi u inozemstvo i priključuje se četničkim političkim krugovima. Zabilježeni su podatci da je tijekom ratnih godina 1942. i 1943. pisao tekstove u kanadskom Srpskom glasniku i četničkom listu Novosti.
Danijel Crljen bio je uvjeren da je Anđelinović bio pripadnik masonske lože koja je zagovarala Jugoslaviju.



Minutom šutnje odali smo počast prosinačkim žrtvama. Od prisutnih bilo je akademika, književnika, doktora povijesti a bio je i patrijarh Hrvatske pravoslavne crkve.
Vani, na Trgu je bio žamor u kojem je Bandić organizirao prodaju lampiona, pečenih pilića, kobasica itd. U dvorani ga nije bilo. Toliko o gradonačelniku.

Medija naravno nije bilo, jer hrvatskom državom još uvijek dijelom upravljaju Srbi. Da je to istina dokazuje povjesničar Stjepan Lozo.
Ova politički neodrživa situacija se mora promijeniti.





- 10:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.