MISTERIOZNI SNOVI

19.02.2018.



slika: digital art


Samo djelomičan zvuk zaustavih prije, nego je slomljen pao na tlo, odbrojila sam protekle dane kišnog mjeseca i dlanovima pokrila oči.

Sinoć, prepun sebe, Mjesec je zagospodario komadićem neba iznad mog balkona, njegova ograničena moć donijela je plimu misterioznih snova na moje jastuke, a kao nasukano jedro duša je plutala od ponoći do ranog jutra i dočekala maglu.

Vjetar raznosi razbacane misli pokušavajući ih složiti u smisao da, poput igle u kompasu, odrede smjer današnjeg dana, ovaj dan je prepun čiste materije, fizičke snage koja nedostaje.

Što će biti u podne, pokazat će mi Sunce na horizontu, a simboli snova lebde poput staklenih iglica i zabadaju se u misaoni sklop pokušavajući dešifrirati poruke noći.

Zvijezde su odlutale svojim putem, oči se navikavaju na zlatnu boju dana, a ja sam mirno vozeći jutarnjom stazom sa tobom uplovila u ovaj četvrtak.


napisano 3.4.2007. u 07:03h., iz 1. zbirke

"SJENA DUŠE"


Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga.php

http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=33197
http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=67805
https://blog.dnevnik.hr/zajednoprotivplagijata/

i jedan plamen svijeće za mog tatu, koji je otišao u Nebo 19.2.1992.
Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

napiši nešto, ako želiš: (14) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2023. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.






<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.