Zmayski z Brega landra naokolo

31.03.2012., subota

Popodnevna zeka na asfaltu

Nakon sveg protokola i čekanja vrijeme je za druženje! Dobra klopa (vojnički grah), čak i fritule, i dobri prijatelji u sunčano popodne; što ti više treba za raspoloženje i vesele razgovore. Tako je ugodno i sunčano na inače svježim plitvicama da čak i travnata livada vabi na izležavanje i ljenčarenje.

Ali, ipak ne kroz cijelo popodne! Dan je prelijep da ga se ne bi iskoristilo u potpunosti - nagovaram društvo na malo veću vožnju a ne izravan povratak do Zagreba - bacam im lire; "Pomicao se sat i sad dan traje do poslije sedam...", "Tu nedaleko leži jedna prekrasna mala cesta...", "Kasnije se možemo Rudolfinom koja je savršeno obnovljena preko Bjelolasice do Novog Vinodolskog...", "Idemo vidjeti more, a kasnije je lako do Zagreba...". Deda i Toma se ne daju, Klek ima previše razgovora sa suborcima - jedino Riječane uspijevam nagovoriti da se vraćaju doma ovim putem.

Istina, pred polazak nam dolazi loša vijest; kod Rakovice nam se skršio jedan bajker, Blue Knight iz VII chaptera koji je bio s nama; policajac razbio policajca; preticao službeno vozilo koje se vraćalo s Plitvica kao i on, ovaj nenadano skrenuo lijevo, i... srećom, za sada vijesti su da je polomio noge. Motor skršen. Primjećujem kako se nad dotad razdragano društvo spušta tišina; osmjesi blijede, oči gledaju pred sebe u prazno - nikom više nije do zezanja.

Ovako izgleda nova crkva u Saborskom, sagrađena na ruševinama stare.

- 14:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.