Zmayski z Brega landra naokolo

20.03.2010., subota

Mapa puta

Vrijeme: Svježe i uglavnom oblačno. Jako vjetrovito. Suho.
Ceste: Uglavnom dobre regionalne i lokalne ceste. Asfalt.
Ukupno pređeni put: 162 km
- 13:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Uz Sutlu gor pak dol

Zastajem kod kapelice na križanju i gledam kako granu prelazi bajk; evo mi Mrve i Jeje! Pozdravljamo se; baš su uzeli nove gume u Brežicama, veli Mrva da su fakat u pola cijene, jeftinije nego kod nas! Mijenjanje guma je težak posao; idu u OroGoro na okrepu... ako ne prije, vidimo se kod Pepeka!
Ja krećem na sjever, uz granicu, cestom prema Klanjcu. Cesta je dobra, nema rupa, ali ima sipine od protekle zime; treba pričekati koju dobru kišu da to spere i očisti cestu za lijepu vožnju. Kod spomenika Lijepoj našoj ovaj put odlazim desno, pa uskom, zavojitom i izlokanom cestom koja strmo vijuga preko bregova odlazim za Tuhelj - tu idem lijevo, pa u Desiniću opet lijevo i kod Miljane ponovo dolazim do Sutle i preko Zagorskih se sela spuštam do Kumrovca. Radoznalo skrećem s puta i navraćam do bivše političke škole u Kumrovcu - raspada se, iako su okolni parkovi održavani.
Prelazim granu i ulazim u Deželu; carinik traži sve moguće papire; prometnu, vozačku, zelenu kartu, ličnjak... idem preko Bistrice ob Sotli i lagano krivuljarim prema Brežicama. Vjetar me s vremena na vrijeme opasno premeće po cesti, žestoko puše na mahove. Kod Čateža prolazim ispod auto-ceste i pazim da ne krenem krivo; nemam vinjetu i pipam izlazak na staru cestu prema Obrežju. U Sloveniju sam zapravo išao samo zato da se vidim sa starim frendovima koji žive ovdje na 50 metara od grane...
Ulazim u Breganu, malo se skićem po Samoboru i starom se cestom (jer neću znatno preko stotke) polako cimam do Podsuseda. Zovem Fiću da mu naletim na kavu - ne javlja se; sigurno je zapalio do cura u Trogir! Ništa; idem doma, ionako je dosta za prvu vožnju sezone...
- 13:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Otvaranje nove sezone

Mnogo se toga desilo ove zime i baš nije bilo vremena za rad na Teni - a puno toga sam htio napraviti. Ionako, vrijeme je bilo popišano, snijegovi i hladnoća su se baš otegli pa sezona vožnje počinje znatno kasnije nego prošle godine!
Subota je, napokon imam vremena obaviti registraciju, dan je suh i topao, istinabog; jako je vjetrovito. U rano popodne ipak krećem, makar ne znam kamo; nemam plana ni namjera, osim isprobati motor i vidjeti kakav sam posao napravio.
Neću zvati nikoga od Veterana na vožnju; vozit ću se kao stara baba i isprobavati kako Tena "diše" nakon svih radova - a moglo bi se desiti i da se moram okrenuti i lagano odcogljati doma ako mi nešto krepa. Mijenjao sam zadnji disk i pakne, prednje diskove sam brusio i na njih isto stavio nove pakne, pa mi valja dobro isprobati kočnice i razraditi ih. Kočim s oprezom, ali za sada sve izgleda OK. Osluškujem rad mašine; izgleda da sam dobro sredio i frgiće; fino prima gas, nema nikakvog štucanja i dobro razvija snagu. Ni nastavak auspuha koji sam složio mu izgleda ne smeta. Ipak, nisam stigao završiti polomljeni oklop, maska je učvršćena vezicama pa je aerodinamika nikakva - nema veze, vozit ću ispod 100-120 i birati ću male, spore ceste. Nanovo našpanane žbice i centirani kotači su također OK; sve se vrti glatko i bez vibracija. Novi gumigelengi potpuno ublažavaju trzaje pri davanju gasa i kočenju mašinom. He, he, izgleda da je sve dobro...
Polako se provlačim kroz grad i odlazim ka Zaprešiću. Svidjela mi se cesta kad sam išao na winterparty kod Plotara, a i nikad nisam išao do Harmice - idem tamo.
- 12:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.