Zmayski z Brega landra naokolo

16.11.2011., srijeda

Ekipa s Trga

Ovo je ekipa šljakera koja je svojim radom pomogla da se bajkeri iz Karavane na trgu bana Josipa Jelačića osjećaju dobro. Hvala vam svima; osim onom čupavom, debelom; on se svugdje gura a nikakve koristi od njega! zubo

- 10:30 - Komentari (1) - Isprintaj - #

U srcu Zagreba, sa srcem za Hrvatsku!

Nakon kratkog druženja, baš kao i u prolazu kroz svako mjesto gdje se Karavana zaustavlja, nakon okrepe i prijateljskih riječi, nekoliko fotki i predaha - uz buku motora kreću dalje. Praška ih ulica vodi preko Zrinjevca - zaustaviti će se i u BBF-u u Savskoj , a dalje će ka Petrinji. Srce mi odlazi s njima...

- 10:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

...i Jill!

Još jedna stvar me veseli ove godine; Veterani su se pridružili karavani u velikom broju već na samome početku! Krenuli su sa Prevlake Veterani iz Primorja, Međimurja, Slavonije, Dalmacije, Hercegovine, iz središnje Hrvatske... ma odasvud nas ima!

- 09:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Astrid...

Veliku pomoć u samoj provedbi dočeka Karavane pružila nam je ekipa iz Svjetionika Života; to je kršćanska udruga građana kojoj je zadaća pružanje pomoći i zdravlja zajednici. Bome moram priznati, pružili su nam veliku pomoć - a ako zdravljem društva i zdravim razumom smatramo nacionalnu svijest i zahvalnost onima koji su se žrtvovali za našu slobodu - onda su pošteno ispunili i drugi dio iz svog slogana!

Naravno, sami smznuti bajkeri nisu baš "na prvu loptu" sve to tako shvatili; njima je bilo puno važnije što su im vruć čaj i topla peciva pružale zgodne mlade amerikanke; topao osmjeh lijepog lica ipak nam je svima simpatičniji i bolje grije čak i od muškog zagrljaja i rukovanja podignutih ruku među starim frendovima...

- 09:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

"Silna medijska pompa"

Jurcam okolo, rukujem se i grlim sa prijateljima, smijem se; tako mi je drago što su ovdje! Vele da su jutros krenuli iz Karlovca na -7° C; pa još nikad nije bilo toliko hladno na Karavani! Znalo je biti kišnih dana, i hladnih, ali ne tako ledenih... Pošteno se smrzla i ekipa koja se spustila s Medvedgrada, kamo je i Karavana trebala otići. Još sinoć stigli su iz Karlovca gdje je Karavana noćila; zagrebački su Veterani za Karavanu i prijatelje nabavili 100 ulaznica za tekmu Hrvatska - Turska, pa je došla lijepa grupa; uživali smo u tekmi i prenoćili tu u Zagrebu.

Osim brojnih zagrepčana (i zagrepčanki, naravno, padaju one na bajkere, oho-ho! ;-) koji se šeću među motorima, i medijski smo popraćeni, kako se to popularno sada kaže; došla je ekipa RTL-a. Jednoga će dana, valjda, i HTV pratiti ovakve događaje, baš kao da su prava hrvatska televizija! pjeva

- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Mnoštvo motora na trgu Bana Jelačića

I evo ih! Nakon svih priprema i strepnji (Hoće li? Idu li ovamo? Ili na Medvedgrad? Da se nešto nije desilo?) odjednom, nakon udaljene tutnjave motora koje odzvanja gradskim ulicama - Trg je najednom preplavljen gomilama motora i bajkera! Hej, srce mi lupa u grudima; Tu su! Moji prijatelji! Karavana!!!

Gomile brundavih motora i crnih bajkera probudili su interes brojnih jutarnjih šetača na gradskoj "špici". Prilazili su, raspitivali se i na saznanje da Karavana vozi za Vukovar izražavali svoje odobravanje i podršku. Koliko je važno da sami sudionici Karavane voze kroz Zagreb kako bi ga osjetili svojim, toliko je važno i da ih Zagrepčani vide, upoznaju i saznaju za njihovu misiju - isto tako kako bi ih osjetili svojima! Drago mi je što smo bili i u milosti Velikog Bradatog Bajkera koji nas čuva odozgora; Trg je bio okupan suncem koje je grijalo i atmosferu i vozače - što je vrlo rijetko u ovim maglovitim zagrebačkim mjesecima, kada čepimo u magli i stalnoj naoblaci.

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Doček Karavane u Zagrebu!!!

Ne vjerujem da postoji neki bajker u Hrvatskoj koji ne zna za Karavanu! Ipak, za one koji nisu motoristi a ipak čitaju ovaj blog, da objasnim: Karavana Prevlaka-Vukovar već četvrtu godinu kreće s krajnjeg juga Lijepe naše i nakon nekoliko dana vožnje stiže u Vukovar večer uoči dana pada grada. Obilazi mnoga mjesta stradanja u Domovinskom ratu i kako prolazi u svakom se kraju priključuju motoristi-domoljubi i voze zajedno. Sve organizira Đani i ekipa Korkyra riders-a, uz pomoć brojnih moto-klubova, i sve više i više cijelog hrvatskog društva. Meni osobno najveće je zadovoljstvo i kruna motorističke sezone voziti Karavanu cijelu; spustiti se dolje do Dubrovnika, pridružiti se ekipi na samome početku i na taj način povezati cijelu domovinu. O tome koliko je riječ o događaju nabijenom osjećajima, svatko može čitati i na ovom blogu moje zapise iz prethodnih godina; samo u kalendaru desno odaberi mjesec studeni pojedine sezone.

Svake godine dosad Karavana je obilazila metropolu - isključivo iz organizacijskih razloga, jer ući u Zagreb sa gomilom motora "pojelo" bi i pola dana! No kako je ove godine Karavana četverodnevna a ne trodnevna kao do sada, otvorila se mogućnost proširenja trase kretanja i na glavni grad Lijepe naše. Genijalno! Koliko mi je žao što ove godine ne mogu voziti (Tena je i dalje u dijelovima), toliko mi je i drago što mi se ove godine otvorila mogućnost da organiziram upravo ono što sam zamišljao prethodnih godina, dok s Karavanom zaobilazio Zagreb; doček Karavane u hrvatskoj metropoli, na glavnom gradskom trgu, za mene središtu Hrvatske!

- 08:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.