Zmayski z Brega landra naokolo

07.11.2010., nedjelja

Mala jesenja skitnja

Toma me iznenađuje i organizira jednu malu poludnevnu vožnjicu, idealnu za nedeljno vrijeme do ručka; Stupnik -Brezovica - Pisarovina - Karlovac- Duga Resa - Belavići. Stavljam mu bubu u uho i nagovaram na produljenje; velim mu da se kod Pisarovine može i lijevo, ne samo desno - ma, bitno je da mi nekamo krenemo, već ćemo naći zgodan put i pravac!

Kod Renate i Tome doma u Stupniku nalazimo se u 8; dolaze i Marija i Deda, pa u veselom raspoloženju pijemo kavicu (a stariji i nešto oštro; velim, nije to za mladiće poput mene wink, gledamo ukrasne kolače na stolu i planiramo rutu. Naša mala kolona od tri bajka uskoro kreće, Toma kao organizator puta vodi na čelu a ja držim "rep". Polaganim i opuštenim ritmom preko Brezovice i Hudog Biteka dolazimo i do Kupe, pa zastajemo i biramo smjer. Odlučujemo se za Pokupsko i kasnije prema Glini; super, malo duža varijanta! Preuzimam čelo i kako smo sad već zagrijani za vožnju i opušteniji na motorima, povedem nas u znatno bržem ritmu malim dinamičnim cestama koje po bregovima i kroz šume vode preko Sredičkog i Štefanka lijevom obalom Kupe do Pokupskog. Jesen je no unatoč oblacima koji su se prijetili kod Zagreba vozimo čistom i suhom cestom kroz toplo i mirno prijepodne; nema ni traktora!

U Pokupskom zastajemo u birtiji preko puta benzinske (opet zatvorene) i sa apetitom se bacamo na sendviče i čaj, a vidim da su mjesta na motorima pronašli i oni "ukrasni" kolači sretan Svima nam se sviđa ova vožnja; nemamo nikakvo strogo određeno odredište ni vrijeme polaska i dolaska; stanemo gdje nam se sviđa i ostajemo koliko nam drago. Spominje se i Orkan i njegov način požurivanja: "Zapalimo svijeće i palimo pile!"...

- 10:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.