Zmayski z Brega landra naokolo

25.07.2010., nedjelja

Tikveška šuma

Od Suze se odmah odvajam na lokalne cestice ka jugu i istoku; vode najprije preko polja i kroz popljoprivredna imanja, a zatim ulaze u stare, uglavnom hrastove šume. Ceste zahtijevaju oprez - dobro to što su mokre i skliske od povremenih slojeva blata otpalih sa traktora - ali vode ravno ko' po špagi a zatim slijedi zavoj pod 90° takvog radijusa da moraš usporiti na 20 km/h!

U tikveškoj šumi nalazim zaključanu rampu na početku manje ali dobre ceste; no, pa to se mora istražiti... provlačim se i uskoro nailazim Tikveški dvorac; onaj kog je Tito koristio za lov na jelene i divlje svinje. Impresivno zdanje, ali zatvoreno sa svih strana. Čujem da će u njemu biti otvoren luksuzan hotel, ali u jednom krilu i muzej, tako da će biti otvoren za posjete.

Nastavljam dalje uz šume što se protežu uz Kopački rit, i vidim da je ovo stvarno bogato lovište; najprije mi cestu pretrčava par divljih svinja, a kasnije uz rub ceste vidim kako me netremice promatra stari vepar - bome nisam bio siguran što namjerava (znam da su opakiji od medvjeda!), ali kad sam došao na kojih tridesetak metara nestao je u gustišu.
- 12:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.