ZNAM DA ĆEŠ ...

26.01.2023.



slika: digital art


Pričao si mi o starim ikonama koje si vidio u nepoznatim crkvama, o svetim slikama otkud su te gledala bezbojna lica davno naslikana prema predlošcima običnih ljudi.

U toj filozofskoj šetnji isprepletenih ruku si me vodio tamnim hodnicima raznih hramova, pokušao si na moje vruće čelo staviti malo te hladne vode nađene u polupraznim kamenim posudama na ulazima hramova i gurnuo si me u neki svijet otkud još ne nalazim izlaz, iako negdje netko doziva i pokazuje smjer po kojem se ne usuđujem krenuti.



slika: digital art


Pričao si mi priče iz starih svetih knjiga, govorio si da je jedan starac mudro otišao u pustinju i tamo umro, pokazao si mi na karti njegov lik, dok sam ja bila željna sna, mira i spokoja, jer ovo stoljetno lutanje kroz takve koridore već me umorilo.



slika: digital art


U dubini samozatajnog mora uzburkali su se valovi, na tren gubim smjer i postajem nepostojana pa opet živim plavim snom i znam da ćeš me još uvijek voditi po nepoznatim crkvama nepoznatih gradova, znam da ćeš me uzeti za ruku i privući k sebi i uzdignuti iz dubina da slušam našu pjesmu koja se i dalje čuje sa mrtvih zvonika nepoznatih hramova.



napisano 31.01.2009. u 19:29h | na portalu iskrica-weblog iz 1. zbirke "SJENA DUŠE"
https://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=290695

i 20.07.2009. objavljeno na portalu Magicus:
https://www.magicus.info/ostalo/poezija/znam-da-ces

sjena duše3
http://www.digitalne-knjige.com/varga.php

http://zajednoprotivplagijata.blog.hr/

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem ISBN 978-953-7673-60-4.
@Copyright Jadranka Varga - Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

napiši nešto, ako želiš: (23) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2023. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.






<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.