ponedjeljak, 20.05.2019.

U ILUZIJU VJERUJE SVAKA IZGUBLJENA DUŠAslika: digital art

Preko sjene koja mi ograničava korak, prostor me podijelio na mirno i nemirno, a s izvora otkud više ne otječe voda krijepim umorne usne, dok unutar sebe otkrivam lutalicu čije oči imaju oblik polumjeseca na nebu što mi nije naklonjeno ovih dana.

Odbila sam iz sebe slane usne i zatvorila vrata nepoznatoj planeti koja bi u konstelaciji sa krhotinama priznanja išla protiv mene, gubim iz vida svoj koridor kretanja prema očima polumjeseca i kliznula bih u more života pa iz nečije duše uzela trunčicu i posadila je u svoje srce.

Teško se diše ovih dana, kroz prizmu vidim neku ljubav što ne nastanjuje moje podzemne hramove, iluzorno se hranim zaostalim mrvicama i prigibam glavu sve više prema tlu i hladnom mraku što postoji i nikada nije nestao.

Mnogo pogleda je izgužvalo moje srce, umotalo ga u svilene niti pa te poderotine pobacalo preko suhog izvora, mnogo je iluzija proletjelo i rasplinulo se u milijun pravaca.

Iz uzorka svjetla uzela sam jedan trak i obukla ga, dok je iz morske školjke svirala glazba mora i dubina, trak svjetla na mom tijelu obasjale su oči polumjeseca i dovele ga u čulnost iz koje se nečiji pogled probija točno do mene.

Ne postoji ništa, samo iluzija u koju vjeruje izgubljena duša.


napisano: 02.05.2011. | na portlau Magicus, a iz 1. zbirke
"SJENA DUŠE"

https://www.magicus.info/ostalo/poezija/u-iluziju-vjeruje-svaka-izgubljena-dusa-3

Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga.php
http://zajednoprotivplagijata.blog.hr/

Image and video hosting by TinyPic

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN 978-953-7673-60-4
Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

Image and video hosting by TinyPic


(18:39) reci nešto Image and video hosting by TinyPic (3) (?)


nedjelja, 19.05.2019.

NEMOGUĆNOSTslika: digital art

Obećanja se pretočila kao magla što klizi niz ulicu, bijeli led ispire zadnje misli, a bolestan strah ponovno rađa neke čudne snove.

Neću pokoriti obećanje koje se pretvorilo u maglu, neću zaustaviti ruke što odlaze sve dalje od Sunca, neću ništa učiniti, imam samo tu jezgrovitu misao isključenu iz svevremenskog, uhvaćenu u kapi vode.

Nedostajem si ponekad, nedostajem, ima me svugdje, nema me nigdje, ptica bi proletjela, da može, ispod trepavica, ali čvrsto su sklopljene.

Čudan je taj moj svijet sjena i magli, razvalina i visokih trava, još držim sve atome snage na malom skupu, ali vidim da se rasprušuju.

Skončava se i ovaj čudni dan, odlazim, ali nadam se da ću ponovno ujutro izroniti u novu zoru, drugačija, a opet ista.


napisano: 21.02.2007. u 19:43h | na portlau iskrica weblog, a iz 1. zbirke
"SJENA DUŠE"

https://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=155517

i 30.8.2011. objavljeno na portalu Magicus:
https://www.magicus.info/ostalo/poezija/nemogucnost

Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga.php
http://zajednoprotivplagijata.blog.hr/

Image and video hosting by TinyPic

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem ISBN 978-953-7673-60-4 Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.
Image and video hosting by TinyPic


(10:26) reci nešto Image and video hosting by TinyPic (14) (?)


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Design by: teuta// -->