07

nedjelja

prosinac

2014

Kava sa okusom cimeta

Pojavila se na kraju radnog vremena i začuđeno me pogledala upitavši "šta si ti već gotova"? Naravno,odgovaram. Pa pobogu ženo nedjelja je danas. Radim do 13h. - AAhaaa- ali meni treba nešto. I kaj da sad radim s njom. Izvlačim već sve složeno,važem,pospremam,vračam robu na mjesto. Brišem,čistim..... Ona stoji sa strane i gleda me. Govori -Ajd bona,častim te kavom. Ne žuriš doma,jel?
Uzimam svoje vrećice. Ni sama ne znam zašto uvijek nedjeljom,kad sam na izmaku snage,najviše stvari teglim doma. On oet ima "pametno" pitanje
-Jel bona,što će ti cvijeće toliko?
-Dobila sam u ova dva dana. Znaš da ga jako volim. Ove teglice mogu i vani stajati. To su ti trajnice.
-Trajice? Ja ti se u to ne razumijem,meni sve povene.
-Jooooj i meni,odgovaram. Ali ja sam ti uporna i tvrdoglava.Ne odustajem ja sam tak.I znaš da imam bosansko-ličke korijene. Pa tvrdoglavijeg stvora od mene nema.
Počela se smijati. Uvijek govori kako nije upoznala nikoga tako ludog i opičenog. A ona prava hercegovka kad ga opali ja se na pod srušim od smijeha. Fakat smo par za izluditi nekoga.
Uglavnom,krenemo mi ,ona nosi one moje teže vrećice.Dogovorimo se da odemo do nje,tu je blizu na stanu,muž na poslu,djece (na žalost) nema. Ok....idemo!
Obavještavam Najdražeg kud ću i s kim ću. Red je red jel! :-) Dolazimo u njezin stan,raskomotimo se. Ona nudi ovu kavu,onu kavu,,vako,nako ali nikako tursku. Pa,majku mu....imaš li ti pravu kavu???
-Imam ali nemam mlijeka.
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!! Ok...daj onda nešto zmučkaj. I zmučka....kava sa cimetom i đumbirom! Koje iznenađenje!!!
Naravno,onako utopljena,zavaljena i sa svim tim mirisima oko sebe počela sam pričati o njemu. Danas mi toliko fali da me u prsima guši,bol tjera suze na oći,nemoć obuzima cijelo tijelo. Ona...koja je u savršeno sretnom braku sa savršenim mužem me razumije. Kaže da vidi na meni i da po njegovim postupcima zna da i ja njemu falim Ali što me je najviše iznenadilo......izgovorila je prekrasne riječi o njemu i nahvalila ga.Rekla je da on svojim ponašanjem i brigom o svojoj obitelji pokazuje koliko je brižan. Rekla je da budem strpljiva. Rekla je da me obožava. Rekla je da smo stvoreni jedno za drugo.Rekla je bit će to u redu jednog dana. Rekla je.....u iduči petak ti i ja ,tulum kod mene. Nećeš piti kavu sa okusom cimeta nego pivu. I jest ćemo muzgace.
Od svega navedenog šta je rekla meni žao što neće biti kave cry

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.