PUT DO DJEČJEG SRCA

29.08.2008., petak

Prvi odlazak u vrtić

Odlasci u vrtić stresni su za vas, a za vašeg klinca da i ne govorimo! Čak ako su klinci i bili na duže vremena odvojeni od vas na moru, odlazak u nepoznati prostor s jednako uplašenom djecom u početku nije nimalo lak


Mališana treba uvjeriti da će mu tu biti lijepo i da će tata i mama doći po njega!


Od jutra – vedro i veselo!

Ako ste vi nervozni i čangrizavi ujutro, dijete će to osjetiti i pokupiti od vas. Umjesto da ga tjerate da se obuče jer ionako kasnite u vrtići i na posao, utrkujte se tko će se prije odjenuti.


Ne oklijevajte

Što se više zadržavate prilikom rastanka u vrtiću, bit će samo teže i vama i klincu. Rastanak olakšajte tako što ćete mu reći da ćete uskoro doći po njega.


Imajte svoje male rituale

Na rastanku imajte svoje rituale koji će značiti da je sad stvarno vrijeme da vi otiđete na posao, a dijete među svoje buduće prijatelje. To može biti neki vaš poseban poljubac ili zagrljaj.


Ponesite kućnog 'prijatelja'

Pitajte tetu u vrtiću smije li ponijeti neku svoju igračku koja će mu poslužiti kada će mu biti potrebna utjeha i poznati prijatelj. To ne bi trebala biti baš omiljena igračka vašeg djeteta jer je lako moguće da se kući ne vrati u jednom komadu!


Napravite sistem nagrađivanja

Sistem nagrađivanja možete uspostaviti tako da napravite kalendar od ponedjeljka do petka u kojem ćete za odlazak u vrtić bez buke i plača dobiti jednog 'smajlića'. Na kraju tjedna, ako je imao pet smajlića, napravite potragu za poklonom koji ćete sakriti negdje u kući.


Naučite imena djece iz grupe

Spominjite djecu iz njegove grupe raspitujući se za aktivnosti njegovih prijatelja. Interesom za njih vrtić će postati sigurnije mjesto koje može poistovjeti s domaćom atmosferom.

Svi u vrtić!


Za dijete je bolje da je u vrtiću među svojim vršnjacima, nego da ga sve do škole čuvaju djed i baka. Naravno da će proces privikavanja kod neke djece proći kao od šale, no neke suze će teći i teći. Na vama je da budete ustrajni u svojoj odluci pa makar to značilo da će vam puknuti srce svaki put kada dijete ostavite u vrtiću. Nastojite ne raditi klasičnu roditeljsku pogrešku pa klinca dva dana voditi među djecu, a kada pokaže suze ostaviti ga nekoliko dana kod kuće. Tako će dijete naučiti da suzama može upravljati vama i odlascima u vrtić. Uostalom, nakon privikavanja neće htjeti otići iz svoje grupe vršnjaka, a vi ćete biti ponosni na svojeg 'velikog' klinca!


HTnet


- 08:16 - Reci što ti je na srcu (3) - Stavi blizu srca - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< kolovoz, 2008 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Komentari DA/NE?

Put do dječjeg srca?

DA!
Pomoć kod putovanja do dječjeg srca, ali ne samo do njega!!"BITNO JE OČIMA NEVIDLJIVO.
SAMO SE SRCEM DOBRO VIDI."

(Mali princ
Antoine de Saint-Exupery)
Ako netko želi reći nešto od srca k srcu može to učiniti na sljedećoj adresi:

djecjivrtic@gmail.com
free web counter
Visit Now
srce traži put
Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


RAZLIČITI PUTOVI

Neka te blagoslovi Gospodin i neka te čuva!

Neka te Gospodin licem svojim obasja, milostiv neka ti bude!

Neka pogled svoj Gospodin svrati na te i mir ti donese!


(knjiga Brojeva 6, 24 - 26)