PUT DO DJEČJEG SRCA

06.01.2007., subota

DOBRODOŠLI

Kažu da je Nova godina idealno vrijeme za neki novi početak. Moglo bi se činiti da je to istina jer sam se i ja odvažila na otvaranje ovog bloga odmah nakon navedenog datuma. Ali... Postoji jedan ALI...
Ali - o tome razmišljam već jako dugo... Zapravo i ne o blogu, jer donedavno nisam niti znala što je to, nego o web stranici. O tome već možda i nekoliko godina. Ali, s time ima nekih komplikacija, ili se samo meni tako čini, pa sam tu svoju želju stavila u kut zaključivši da to nije za mene.

Pišući jučer tromjesečni plan za siječanj - veljaču - ožujak za vrtićnu skupinu u kojoj radim, opet mi je ova ideja pokucala na vrata. Zašto ne bismo napravili nešto u čemu mogu sudjelovati svi koji ovamo navrate? Ne plaćam zakup prostora u ovom virtualnom svijetu, mogu nabaciti pokoju misao na koju sam i sama naišla i potakla me na razmišljanje. Osim toga, sve se može komentirati, mogu se ostavljati vlastita iskustva i ideje,....

Predložih to kolegici i... I njoj se svidjelo... I zato počinjemo....

Što se tiče tema: sve dolazi u obzir. Blog smo nazvali Put do dječjeg srca a u kratkoj napomeni s lijeve strane stoji: "i ne samo do njega". Jer, mišljenja sam: ako želimo nekako doći do dječjeg srca trebali bismo najprije doći do svoga i upoznati ga.

Zato će ovo biti razni putovi, razna raskrižja, razni poticaji kako bismo izabrali dobar put. Čitav je život izbor pa tako i mi toliko toga trebamo birati i za sebe i za svoju djecu.

Što se tiče dizajna: imam još jednu ideju ali je ne znam realizirati, a osoba koju sam molila za pomoć danas je valjda nedostupna. Imamo osiguran prostor za komunikaciju i susretanje, a ostalo ćemo napraviti u hodu. Bitno je da su nam srca dostupna, zar ne?!

Dakle, počinjemo. Znam dvije, tri adrese elektroničke pošte pa ću tim osobama dostaviti adresu ovog bloga, a vi budite slobodni i podijelite je s nekim poznatima...

Nadamo se da će nam ovakvo druženje svima biti poticajno i obogaćujuće....

Recite što vam je na srcu, svi smijete komentirati... Ako vam se nešto svidi imate mogućnost staviti to na papir i pročitati još koji puta tijekom dana...

Za naše prvo susretanje ovo bi možda bilo i dovoljno: da se previše ne umorite za prvi puta...

Svima ISKRENA DOBRODOŠLICA!!!!


TEGLA KISELIH KRASTAVACA I KAVA

Kada vam se učini da gubite kontrolu nad svojim životom, kada 24h na dan nije dovoljno, sjetite se tegle kiselih krastavaca... i kave.

Profesor je stajao pred grupom studenata na satu filozofije i držao neke predmete iza sebe. Kada je sat počeo, bez riječi je podigao veliku, praznu teglu kiselih krastavaca, stavio je na katedru i napunio lopticama za tenis. Potom je upitao studente da li je tegla puna. Složili su se da jest.

Zatim je profesor podigao kutiju punu kamenčića i sipao ih u teglu. Blago ju je protresao. Kamenčići su se otkotrljali u prazan prostor između loptica.
Tada je ponovo upitao studente je li tegla puna.
Opet su odgovorili da jest.
Sljedeća kutija koju je profesor uzeo bila je puna pijeska. Kada ga je sipao pijesak je, naravno, ispunio sve preostale šupljine u tegli. Pitao je još jednom je li tegla puna. Studenti su skrušeno odgovorili da jest.
Onda je profesor ispod stola izvadio dvije šalice pune kave i sipao ih u teglu. Kava je natopila pijesak. Studenti su se smijali.

"Sada", rekao je profesor dok je smijeh zamirao, "želim da shvatite da ova tegla predstavlja vaš život. Teniske loptice su važne stvari u vašem životu: vaša obitelj, vaša djeca, vaše zdravlje, vaša vjera i stvari kojima se strašno predajete.
To su one stvari uz koje bi vaš zivot i dalje bio ispunjen i kada bi sve drugo nestalo. Kamenčići su ostale stvari koje su važne: vaš posao, vaša kuća i vaš auto. Pijesak predstavlja preostale stvari. Male stvari.
Ako napunite teglu pijeskom nema mjesta za kamenčiće i teniske loptice. Isto važi u životu. Ako potrošite sve svoje vrijeme i energiju na male stvari, nikada nećete imati mjesta za one važne stvari.
Vodite računa o stvarima koje su ključne za vašu sreću.
Igrajte se s djecom.
Nađite vremena za odlazak liječniku.
Izvedite partnera na večeru.
Ponašajte se ponovo kao da vam je 18.
Uvijek će biti vremena da se očisti kuća i urade popravci.

Prvo se pobrinite za teniske loptice - stvari koje su vam zaista vazne. Utvrdite svoje prioritete.
Sve ostalo je pijesak."

Jedna studentica je podigla ruku i upitala što je predstavljala kava.
Profesor se nasmijao.
"Drago mi je da ste pitali. Nju sipam, da bih vam pokazao, da bez obzira koliko mislite da vam je život pun, uvijek ima prostora za šalicu kave s prijateljem."- 15:52 - Reci što ti je na srcu (1) - Stavi blizu srca - #

<< Arhiva >>

  siječanj, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Komentari DA/NE?

Put do dječjeg srca?

DA!
Pomoć kod putovanja do dječjeg srca, ali ne samo do njega!!"BITNO JE OČIMA NEVIDLJIVO.
SAMO SE SRCEM DOBRO VIDI."

(Mali princ
Antoine de Saint-Exupery)
Ako netko želi reći nešto od srca k srcu može to učiniti na sljedećoj adresi:

djecjivrtic@gmail.com
free web counter
Visit Now
srce traži put
Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


RAZLIČITI PUTOVI

Neka te blagoslovi Gospodin i neka te čuva!

Neka te Gospodin licem svojim obasja, milostiv neka ti bude!

Neka pogled svoj Gospodin svrati na te i mir ti donese!


(knjiga Brojeva 6, 24 - 26)