Marieto recepti

utorak, 29.12.2009.

BOŽIĆNI KOLAČ S MEDOM

božićni kolač sa medom

cool








40 dag oštrog brašna pomiješanog s 1 prašak za pecivo i pola žličice sode bikarbone, 3 žlice ulja i 2,5 dl vode pomiješati mikserom. Smijesi dodati 10 dag šećera, 10 dag narezanih suhih smokava, 10 dag grožđica, 10 dag narezanih badema, 1 velika žlica meda, 3 žlice marmelade od marelica te malo soli i cimeta po želji.
Kolač se peče oko tri četvrt sata u duguljastom kalupu na temperaturi od 180°C .Na kraju ga treba posuti šećerom u prahu.

29.12.2009. u 14:31 • 0 KomentaraPrint#

petak, 25.12.2009.












SRETAN I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ SVIMA KOJI PRATE MOJ BLOG.





25.12.2009. u 11:07 • 2 KomentaraPrint#

četvrtak, 17.12.2009.

ČOKOLADNI MUFFINI










Sastojci: njami

50 g šećera
1 vanilin šećer
100 g maslaca
200 g čokolade za kuhanje
250 g brašna
1 prašak za pecivo
3 žlice kakaa
2 dcl mlijeka
50 g badema

Priprema: sretan

1. Šećer,vanilin šećer i maslac promiješati mikserom.
2. U tu smjesu dodati jaje, otopljenu čokoladu, a nakon toga brašno koje ste prethodno izmješali sa praškom za pecivo, te kakao i mlijeko.
3. Na kraju se umješaju sjeckani bademi.
4. Pripremljenu smijesu izlijte u namašćene kalupe za maffine. Pecite u zagrijanoj pećnici na 160°C oko 25 minuta.

17.12.2009. u 15:00 • 1 KomentaraPrint#

srijeda, 02.12.2009.

MEĐIMURSKA GIBANICA










fino
Sastojci:

50 dkg lisnatog tijesta
20 dkg mljevenih oraha
15 dkg mljevenog maka
35 dkg svježeg kravljeg sira
35 dkg naribanih jabuka
1 jaje
3 dcl mlijeka
10 dkg šećera
malo cimeta
limunova korica
5 dkg krušnih mrvica

Priprema: njami

Očišćene orahe samljeti. Preliti vrelim mlijekom, te im dodati četvrtinu šećera i vanil šećer. Isto napraviti s makom. Jabuke naribati, te zasladiti, pa ih dodati malo cimeta, vanil šećer i krušne mrvice da pokupe sok. U kravlji sir dodati jaje, naribanu koricu limuna i sok, vanil šećer i po želji šećera, te promješati.
Lisnato tijesto podijeliti na 5 dijelova i razvaljati. U tepsiju slagati sloj lisnatog, sloj nadjeva od oraha, sloj lisnatog, nadjev od jabuka, sloj lisnatog, pa nadjev od maka, sloj lisnatog, nadjev od sira. Na kraju pokriti slojem lisnatog, peći 50 minuta na 180°C.

02.12.2009. u 14:53 • 1 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2009 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Srpanj 2017 (1)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Svibanj 2016 (1)
Siječanj 2016 (2)
Kolovoz 2015 (1)
Svibanj 2015 (1)
Travanj 2015 (1)
Veljača 2015 (1)
Siječanj 2015 (2)
Listopad 2014 (3)
Srpanj 2014 (1)
Svibanj 2014 (1)
Travanj 2014 (2)
Ožujak 2014 (1)
Veljača 2014 (2)
Siječanj 2014 (2)
Listopad 2013 (1)
Rujan 2013 (1)
Lipanj 2013 (1)
Svibanj 2013 (2)
Ožujak 2013 (2)
Prosinac 2012 (2)
Listopad 2012 (2)
Rujan 2012 (1)
Kolovoz 2012 (2)
Svibanj 2012 (1)
Travanj 2012 (2)
Veljača 2012 (4)
Siječanj 2012 (4)
Prosinac 2011 (1)
Studeni 2011 (1)
Listopad 2011 (1)
Srpanj 2011 (1)
Lipanj 2011 (2)
Svibanj 2011 (1)
Ožujak 2011 (3)
Siječanj 2011 (3)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (2)
Listopad 2010 (3)
Rujan 2010 (2)
Kolovoz 2010 (1)
Srpanj 2010 (2)
Lipanj 2010 (4)
Svibanj 2010 (2)
Travanj 2010 (3)
Ožujak 2010 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

OPIS BLOGA

Recepti, o kuhanju... njami fino
















Web



mario-recepti.blog