Sastojci:
50 dkg lisnatog tijesta
20 dkg mljevenih oraha
15 dkg mljevenog maka
35 dkg svježeg kravljeg sira
35 dkg naribanih jabuka
1 jaje
3 dcl mlijeka
10 dkg šećera
malo cimeta
limunova korica
5 dkg krušnih mrvica
Priprema:
Očišćene orahe samljeti. Preliti vrelim mlijekom, te im dodati četvrtinu šećera i vanil šećer. Isto napraviti s makom. Jabuke naribati, te zasladiti, pa ih dodati malo cimeta, vanil šećer i krušne mrvice da pokupe sok. U kravlji sir dodati jaje, naribanu koricu limuna i sok, vanil šećer i po želji šećera, te promješati.
Lisnato tijesto podijeliti na 5 dijelova i razvaljati. U tepsiju slagati sloj lisnatog, sloj nadjeva od oraha, sloj lisnatog, nadjev od jabuka, sloj lisnatog, pa nadjev od maka, sloj lisnatog, nadjev od sira. Na kraju pokriti slojem lisnatog, peći 50 minuta na 180°C.
Post je objavljen 02.12.2009. u 14:53 sati.