Tijesto:
40 dkg brašna
1/2 praška za pecivo
1 jaje
10 dkg šećera
15 dkg margarina
Nadjev:
1,5 kg jabuka
3 žlice šećera
1 žlica cimeta
1 vanilin šećer
šaka grožđica
šaka nasjeckanih oraha
Priprema:
1. Umjesite tijesto i podjelite ga na 2 dijela, pa ostavite u hladnjaku 30 min.
2. Umješajte šećer , vanil šećer i grožđice s jabukama.
3. Upalite peć na 180°C.
4. Razvaljajte prvi dio tijesta , te ga položite u brašnom posipan prije namazan lim.
5. Na tijesto žlicom stavljajte smjesu jabuka , te po smjesi posipati orahe i prekriti sa drugim dijelom tijesta.
Na nekoiko mjesta probosti tijesto vilicom kako se ne bi napuhalo. Peći 45 minuta.
Sastojci:
5 cijelih jaja
10 dkg čokolade za kuhanje
30 dkg šećera
1 žlica kakao praha
Navedene sastojke miksajte mikserom ili ručno u posudi koja stoji u drugoj većoj posudi s vodom, a voda treba lagano kuhati. Masu treba dobro izlupati(20 min.). Kada je masa izlupana ohladi se i doda 25 dkg pjenasto izmješanog maslaca ili margarina. Sve se dobro izmiješa i filuju kupljene oblatne.
Tijesto:
5 bjelanjka
7 žlica šećera
7 žlica brašna
1/2 pecilnog praška
Topao kolač preliti sa 2 dcl kompota od višanja iz staklenke,
a po tijestu staviti višnje iz kompota.
Krema: 1/2 l mlijeka
5 žutanjka
5 žlica brašna
20 dkg šećera
Skuha se u mlijeku i na kraju kad se ohladi doda se pola margarina ili putra.
Namaže se biskvit, a odozgo se namaže sa 3 dcl šlaga i stavi koja višnja.
< | srpanj, 2009 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv
Recepti, o kuhanju...
Coolinarika
Neno blog
Slatko i čarobno kuhanje
Knjiga recepata by Nina
Iva Tomić stranica
Sanela blog1
Sanela blogspot2
Punkufer.hr
Gastro hr<
domaćica blog