11

četvrtak

listopad

2007

SKICE IZ (D)OKOLICE: Jesenski festivali (2)Sezonski festivali nastavljaju se nesmiljenom zestinom ! Kaze se da se u Japanu gotovo svakog dana u godini negdje odrzava neki festival ili matsuri. Tako su proslog vikenda ulice u mom gradu bile pune setaca koji su razdragano pratili tradicionalna jesenska dogadjanja.
Performanse na asfaltu bile su brojne i sve odreda atraktivne na svoj nacin. Plesaci, pjevaci, sviraci, animatori, sportasi amateri, ljubitelji ovoga i onoga, kao i nezaobilazni prodavaci hrane i pica, sjatili su se na ulicama oko glavne zeljeznicke stanice. Vrijeme je jos uvijek suho i toplo, i za one dovoljno hrabre da prkose guzvi u sredistu grada, nema boljeg nacina da provedu slobodni vikend na otvorenom !


Plesaci i plesacice...
Karatista cijela ceta:
Napad na betonski blok ! Pa ne ide rukom...


... pa ne ide ni nogom... i nakon nekoliko neuspjesnih pokusaja, sportski je priznao poraz uz naklon. Iskupio se razbivsi nekoliko crijepova jednim zamahom.


Oldtimeri. Ovakav kamionet na tri kotaca vozio je japanskim ulicama u poslijeratnom razdoblju, tamo negdje od 50-ih godina.
U vrijeme festivala, grad je jos sareniji i zivlji nego inace.<< Arhiva >>