29

nedjelja

svibanj

2011

VAFI ždralovi lete za Japan

Iz Varaždina stiže odlična vijest za ljubitelje filma: VAFI - internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin osvojio je prvu nagradu za kreativnost i inovativnost u organizaciji Udruge MRAK - Mreže za kreativnost. Nagradu su u zagrebačkom kazalištu Komedija u srijedu, 25. svibnja preuzeli Sandra Malenica i Hrvoje Selec, voditelji Filmsko-kreativnog studija VANIMA koji je i organizator VAFI festivala.



Sandra Malenica i Hrvoje Selec




Ovogodišnji, drugi po redu VAFI održavao se od 29. travnja do 1. svibnja, a dodatna zanimljivost za nas japanofile bila je humanitarna akcija VAFI 4 Japan koja se održavala u sklopu festivala. Mnoštvo djece i odraslih posjetilo je radionicu pravljenja ždralova koja je u Palači Herzer organizirana u suradnji s Crvenim križem Varaždinske županije za stradale u razornom potresu i tsunamiju u Japanu 11. ožujka.

Stariji su poučili mlađe, spretniji oni malo manje spretne, strpljivi nestrpljive... Radilo se s velikim žarom:





Tisuću ždralova za ostvarenje želja - ove nebrojene ždralove napravile su vrijedne ruke Varaždinke Željke Tkalec:



...a sama Željka je naravno bila tamo i malima i velikima strpljivo pokazivala kako se to radi:





Posebno moram pohvaliti svoje polaznike tečaja japanskog jezika u Školi stranih jezika Šimunić koji su dali svoj doprinos akciji u vidu poruka ohrabrenja i potpore stradalima u Japanu - na japanskom, naravno:




Ždralovi spremni za uzlet prema Japanu - zemljopisno dalekom, ali srcem tako blizu:






Doviđenja (vaf-vaf!) dogodine, kada će na 3. VAFI-ju u Varaždinu partner biti upravo - Japan!


















<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>