01

nedjelja

prosinac

2013

HUMANITARNA AUKCIJA KAIDO NOBUKO

U zagrebačkoj galeriji Laval Nugent u Vodnikovoj održana je 29. listopada 2013. humanitarna aukcija radova jedne od najpoznatijih svjetskih umjetnica na području tzv. Kloster Arbeit umjetnosti, Japanke Kaido Nobuko.


Kaido Nobuko (desno)


Kloster Arbeit, Kloster Art ili samostanska umjetnost europske je provenijencije, a gđa Nobuko trenutno je jedina japanska umjetnica koja se bavi izradom slika i umjetnina s kršćanskim motivima i simbolikom, koristeći rijetke i kvalitetne materijale poput zlatnih niti, kristala, nakita i dragog kamenja. U svom je radu aktivna već 20-ak godina, a svoj je umjetnički rad usavršavala tijekom boravaka u Europi.

Sva izložena djela na aukciji uspješno su prodana, a prikupljena sredstva donirana su za potrebe Udruge Krijesnica koja financira rehabilitacijski program za djecu oboljelu od karcinoma. Riječ je o programima rehabilitacije temeljene na psihološkoj i fizičkoj pomoći te tretmanima djece u posttraumatskom i operativnom periodu.

Dolazak japanske umjetnice u Hrvatsku omogućili su putnička agencija Uniline, japanski partner Do Traffic te Počasni konzulat RH u Osaki predvođen gđom Jelenom Yamasaki.

Na kraju se moram pohvaliti kako, zahvaljujući darežljivom sponzoru, jedna od dražesnih umjetnina gđe Nobuko odnedavno krasi i moj dom...



























<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>